Scudo Sports

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Scudo
Shımano sh-ct46 model ayakkabı kullanan varmı ?

merhaba arkadaslar kilitli pedal ve ayakkabi almak istiyorum onerileriniz nelerdir decathlona bugun gittim 150 tlye ve 200 tlye satilan ayakkabilari denedim cokta hosuma gitti kullanan arkadaslar varsa yorumlarini bekliyorum tesekkurler

Arkadaşlar sonunda Almanya dan Hi bike tan bacanağıma getirttiğim bisiklet ayakkabım ve kilitli pedallarım. Artık deneyimleyince buraya yazarım.Ama şunu
söylemeliyim ki daha önce kullandığım bontrager ayakkabıdan çok çok üstün.Çok hafif ve ayağı acayip iyi sarıyor. Normalde 41 giyiyorum fakat 42 sipariş verdim.Tam oldu.
Kilitli pedallar dada bu sefer Time markasını denemek istedim.Yeni çıkan modeli olan Time X Pro Karbon 10 modelini aldım.Hayırlısı bakalım nasıl olacak ?
IMG_2641.JPGIMG_2642.JPGIMG_2652.JPG

IMG_2653.JPGIMG_2654.JPGIMG_2655.JPG

Arkadaşlar yol ayakkabısı alacağım.

Kozmolit ve karbon tabanlar arasında ne gibi farklar var? Karbon modeller diğerlerine göre epey pahalı.

Decathlon Btwin Roadr 500 veya Shimano RP1 önerir misiniz? Kullanıcıları var ise yorum alabilir miyim?

Yol bisikleti ayakkabılarında giydiğimizde parmak uclarından kaç cm boşluk kalmalıdır. Veya kalması gerekir mi.?? Pedala bastığımız zaman ayağımızın ayası esneyerek yayılır mantıken bunu dikkate alarak boşluk olması gerekirmi yarım cm kadar ?
@tahirkaya bende şuan inceleme içersindeyim araştırdığım kadarı ile başlangıç orta pro olarak sınıflandırısak başlangıç ayakkabıları fiyat odaklı olduğu için esneklik ağırlık ayak kavraması gibi olaylar düşük oluyor. Orta seviyede bazıları kaba tabir sert plastik yada plastik karbon karışım tabanlı modeller oluyor havalandırmalar daha iyi taban sertlikleri başlangıca nazaran daha üst seviyrde oluyor bazıları kavraması iyi taban esneme payı fazla oluyor bazılarının taban sert kavrama özelliği düşük oluyor . Pro seviyelerde hemen hemen her isteğine cevap veriyor kavrama sertlik hafiflik vs anlayacağın ne kadar para okadar köfte.

Ayakkabı alma daha doğrusu araştırma aşamasındayım. Yeni yol bisikletine geçtim, ayakkabı olarak mtb veya yol tam karar verebilmiş değilim. Başlangıç seviyesi önerebileceğiniz ayakkabı var mı ? Buradaki en büyük sıkıntı benim ayak numaramdan kaynaklanıyor. Normalde 46 numara giyiyorum. Bazı markalarda bir numara büyük alın yazıyor 46 bile bulunmazken 47'sinin nasıl bulacağım. Bir kaç tane buldum ama bisikletin yarı fiyatında. Önerilere açığım.

@MakRo

Büyük indirimde ve sizin ayak numaranıza uygun olduğu için paylaşıyorum ama ayakkabı hakkında fazla bir fikrim yok belki bir yardımı dokunur

(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@MakRo

Daha önce de dediğim gibi 46 numara giyiyorum aklıma ve bütçeme yatan bir ürün buldum wiggle'dan almayı düşünüyorum. Tek takıldığım nokta 47 mi 48 mi almam gerektiği ? Daha öncelerde giydiğim bir ayakkabıda numara kısmında birde 30cm yazıyordu. 3 mm sanki çok fark yaratmayacak gibi duruyor.
Ayakkabı : (link) grisi olandan alacağım arada 20$ var fark oluyor.

1566852876707.png

aranız da (link) Kullanıcısı var mı?

Hakkın da video falan da göremedim o yüzden kullanıcısı varsa hakkın da bilgi istiyorum

Merhaba belki biraz konu dışı olucak ama forumda soruma tam bir cevap bulamadım. (Eğer benim gözden kaçıpta sizin bildiğiniz bir konu varsa önerilere açığım.)
1000 TL'lik spd pedal ile 170 TL'lik pedal arasında nasıl bir fark oluyor?
Bir de spd alırken en ucuzunu mu yoksa bütçemi zorlayarak biraz daha verince parasına değer mi?

@fisnesuyu

farkın ne olacağını tahmin etmek zor değil. bisiklet, 100gr ağırlık azaltsak kendimizi kâra geçirmiş hissettiğimiz bir vasıta... haliyle aradaki fark da, hafif ama maliyeti daha fazla olan materyal kullanmaktır. o da ne olabilir, karbon veya aluminyumdan hafif bir metal kullanmak. ayrıca, çelik yerine seramik bilya kullanılabilir enerji kaybının daha az olması maksadıyla. kalin yuvasına geçen, içi yaylı tırnak kısmını plastik yerine metal yapabilirler deforme olmasın diye.

Merhaba, bu ayakkabiyi internetten almayi dusunuyorum.Kalip olarak ayni shimanolardaki gibi 1 numara buyuk mu soylememiz gerekiyor
Ben deneyipte almıştım, Shimon da olduğu gibi, 43 spor ayakkabı giyiyorum,44 numarası tam oldu. Ama genede ayak ölçünüzü alıp denerseniz daha garanti olur.

• Beğen
Tepkiler: BooJack
Ben deneyipte almıştım, Shimon da olduğu gibi, 43 spor ayakkabı giyiyorum,44 numarası tam oldu. Ama genede ayak ölçünüzü alıp denerseniz daha garanti olur.

Tesekkur ederim, malesef deneme imkanim yok mecbur internetten siparisle alacagim

Tesekkur ederim, malesef deneme imkanim yok mecbur internetten siparisle alacagim
Ayakların ,geniş taraklı değilse, normalde giydiğinin 1 numara büyüğü olur büyük ihtimalle

• Beğen
Tepkiler: BooJack
Merhaba.Bisikletimi alalı bir kaç ay oldu ve artık bir ayakkabı almak istiyorum. Bir zamandır forumu dışarıdan takip ediyorum ama baktım ki artık üye olma zamanım geldi :) Sizden bir yardım ve fikir istiyorum. Şu iki ayakkabı arasında kararsız kaldım. Bütçe şimdilik bunlara yetiyor. Bu iki ayakkabı arasında ,sizin tercihiniz hangisi olurdu ve neden? Bu fiyat bandında başka tavsiyelere de açığım.

Specialized Sport MTB Ayakkabı 550 TL

SHIMANO SH-M065L MTB AYAKKABISI 495 TL

spc.jpgshm-m065l-1.jpg

@Burak Ataç (link) bu tip ayakkabılar ayağı çok daha iyi kavrıyor. M065 modelini bir süre kullanan birisi olarak bantlar zamanla gevşiyor tokalı model yada boa tarzı sıkılan modellerde ayağınızın sıkılığına göre ayar yapabiliyorsunuz. (link)
(link)
(link) bütçenizi zorlar mı bilmiyorum ama tercihim bu ayakkabı olurdu.

Son düzenleme:
Geri