Scudo Sports

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

@MuratHan

Gerçekten süper bir sayfaymış. Özellikle ayak genişliğine göre hesaplanması ve markaya göre tablo oluşturması süper. Bisiklet ayakkabıları gerçekten uçuk fiyatlarda ve deneme şansınız çok az.
Ek olarak ayağınızı ölçerken sağ - sol teki ayrı ayrı ölçün derim. İki ayağınız tam simetrik olmayabilir, büyük olan ayağı baz alıp diğerine taban koymak gibi çözümler üretebilirsiniz.

Scudo
@BerkEvren

Her zaman iki ayak da ölçülüp diğerine göre büyük olan hesaba katılmalı. Zamanın da yurt dışından shimano markasının bir numara büyük ayakkabısını aldım, maalesef sol ayağın diğerine göre üç milim daha büyük olması sebebi ile kullanamadım. Shimano nun şu an yeni sipariş verdiğim iki beden büyük ayakkabısını kullanıyorum. Sipariş vermeden önce mutlaka ölçümüzü ve alacağımız ayakkabının ölçüsünü net bilmemiz gerekiyor. Öyle alıyım olmazsa satarım olmuyor, ben hiç kullanmadığım ayakkabıyı satışa koydum soran bile yok mesela.

Merhabalar, konuyla alakasız olacak biraz ama başlığı görünce aklıma geldi. Sarı MTB ayakkabısını kullanıyorum, 45 numara giyiyorum, ayakkabı da 45 numara. Geniş bir ayak yapısına sahibim. Sürerken ne zaman dikkat etsem ayağımın bükülmüş bir vaziyette olduğunu buluyorum ve bu durum beni yoruyor. Sizce bu alışkanlıklarla İlgili bir durum mu, yoksa ayakkabı değiştirsem iyi mi olur. Yol ayakkabısı önerirseniz çok seviniim bu arada Wide Fit uyumlu.

Arkadaşlar Hangi MTB Ayakkabısını tavsiye edersiniz?
Almış olduğum pedal bu : (link)
İnceledeğim 2 ayakkabıda bunlar;
1-
Shimano SH-MT44L Trekking Bisiklet Ayakkabısı Siyah

SHIMANO_S-G.jpg
2- FİZİK M5 MTB
FİZİK_M5_AYAKKABI_SİYAH.jpg

• Beğen
Tepkiler: Motorola
@Adrenalin26Ustat pedaldan baslamissin eksikleri tamamlamaya :) bende ayni pedaldan aldim. Size gelecek ayakkabi tavsiyeleri bana da yarayacak :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@Motorola
Bi ayakkabı kaldı birde Forma ( Sipariş ettim allah kerim gelirse iyi:) ) Tabiyki birde bisiklet, gerçi verdik siparişi unutmazlar herhalde beni:)

• Beğen
@Adrenalin26Tayt ne aldiniz?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Spd pedal ve ayakkabıya geçmeyi düşünen ama düşmekten korkan arkadaşlar hic korkuluğu gibi olmuyor. Pedallari en yumuşak sekilde ayarlarsaniz alıştıkça sertlestirerek performansı daha yüksek keyifli surusler yapabilirsiniz. Duz pedal kullandığım zamanlar ayagimin pedaldan kaymasindan cok sikayetciydim. Bir tarafı kilitli bir tarafi kilitli olan pedallar çok guzel. Shimano pd-m324 modeli.

Yol bisikletinde de yol ayakkabısı ve pedalınin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Ayakkabi olarak bir çok markayı kullandim. Shimano, sidi, bontrager, mavic, lake gibi. Mavic dışında hepsini çok sevdim. Iclerinde en cok Sidi ayakkabilari beğeniyorum. Performans ve konforlarinin iyi olduğunu dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Adrenalin26 @Motorola Bisiklet üzerinde kullanılacak spd ayakkabının sert tabana sahip olması gerekmektedir. Yumuşak taban kısmen de olsa uyguladığınız basıncı emerek gücünüzün ivmeye dönüşmesine engel olacak hem de pedalı ayağınızda daha bariz hissetmenize sebep olacaktır.Ayrıca aynakola ve pedala dolaşma riskine karşı bağcıklı ayakkabı da bisiklet için uygun olmayabilir. Bunların tamamını değerlendirdiğimiz zaman daha sert tabanlı ve bağcıksız ayakkabı modellerini tercih edebilirsiniz.

@Adrenalin26 (link)

Yol ayakkabısı görünümlü olduğu için yol bisikletinde çok sırıtmıyor ben seviyorum. Pedallarım da m520 (link)

• Beğen
Yol bisikleti için Yol spd'si ve yol ayakkabısı kullanılmasından yanayım.Eğer Normal spor ayakkabı ile günlük kullanımda yol pedalı kullanmak isterseniz de çözümü var:
(link)

@hamlet2006
bu da iyiymiş :harika:

@hamlet2006
@isosel
Ben bundan kullanıyorum.Yüzey alanı çok geniş olmasa da işe yarıyor.Kullanmadığımda sele altı çantaya sığıyor

• Beğen
@Adrenalin26 Canyon bisiklete 1. seçenek pek yakışmaz ;) Onun için 2. seçenek diyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
1D89E43D-0C17-43D7-AEFC-563DB3385FD6.jpeg Pedallar ve ayakkabı tamam, Tek eksiğim bisiklet kaldı artık
Bir sorum olacak, ayakkabılara kalleri montaj yaparken kalplerin içinden çıkan monteleme tabanını ayakkabıya takmadım.Ayakkabının kendi altında aynısından vardı, direk oraya monteledim,bir sıkıntı olurum acaba?

@Adrenalin26 foto atar mısın hocam dediğini anlayamadım tam.Ama orada delikler olacak, kali koyup üzerine vidalayacaksın.Doğru açıda takmaya ve Aya'larının hizasında olmasına dikkat et.

0B9D4E69-114B-4740-84C7-39F0861B26B0.jpeg D7E831EF-6477-46DF-8B8F-514CB7990F5B.jpeg Ayakkabının altı bu şekildeydi, bende direk kalleri üstteki deliklere monte ettim.
@hasanalparslang

@Adrenalin26 Güle güle kullanın ayakkabıyı ve pedalı nereden aldınız acaba.

@trainspotting35 Teşekkürler..
Ayakkabıyı Eskişehirden aldım (link)
Pedalı Erdoğanlardan Hafta sonu indiriminden aldım... (link)

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Geri