Scudo Sports

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

@osmancan71 evet hocam yol tipi olanı bu. Spd yani dağ bisikleti pedalina da uyumlu ama ben 1/4 fiyatının bile azına almıştım. Şimdilerde off off, fiyatlara bak!

Scudo
@osmancan71 evet hocam yol tipi olanı bu. Spd yani dağ bisikleti pedalina da uyumlu ama ben 1/4 fiyatının bile azına almıştım. Şimdilerde off off, fiyatlara bak!
normal ayakkabıma göre 1 büyük olarak 43 alsam bol gelir bu muhtemelen. 41.5 oluyor genelde bana bazı markalarında 42 numara . 2 yorumu var biriside söylemiş zaten aynı ayakkabı numaram oldu diye.

şu hoşuma gitti aslında ama numarası yok. 1 hafta daha beklerim bu gelirse alırım yoksa xc100 olan modeli alırım gibi
(link)

sidi alba 2 mega(geniş ayaklar için) 2600tl
rc3 wide fit(geniş ayaklar için) 1600 tl

hali hazırda kullandığım grvl500 ayakkabılardan her ne kadar memnun olsam da performanslı sürüş yapmak istediğimde ayakkabı tarak kemiğinden baskı yapıyor. bu yüzden daha geniş bir yol ayakkabısı almak niyetindeyim. şimdilik yakın bulduğum seçenekler yukarıda fakat tecrübeler benim için önemli.
ne tavsiye edersiniz? teşekkürler.

SPD kal ayakkabı arayanlar n11'de giant-Turkey mağazasının sattığı Giant Charge ayakkabısına göz atabilirler (link ekleyemiyorum maalesef). İndirimde şu ara, 899 liraya satılıyor. Mavi ve siyah renkleri, 42, 42,5, 43 numaraları var. Giriş seviye kilitli bir ayakkabı ararken piyasada fiyat/performans bir şey bulamayınca aliexpressten mi alsam diye düşünmüştüm. Sonra bu ayakkabıya denk geldim. Fiyatı kalitesine göre (giant marka, 2 boa bağcığı var) uygun geldi. Ben mavisini aldım, gelen ürünün, herhalde rafta çok beklemekten bazı bölümleri hafif sararmıştı ama sorun etmedim açıkçası. çok hoş duruyor ayakkabı ve giriş seviyesinin üstünde. Bugün, yine yeni aldığım XLC tek tarafı kilitli pedalımla ilk kez kullandım. Kilitli ayakkabı farklıymış gerçekten. Rampalarda ve son süratte iyileşme sağladım.

Numara olarak da referans olması açısından normalde 42,5 giyiyorum, 43 aldım tam oldu. Ama ayakkabının yapısı aşırı taraklı ayaklara uymayabilir.

SPD kal ayakkabı arayanlar n11'de giant-Turkey mağazasının sattığı Giant Charge ayakkabısına göz atabilirler (link ekleyemiyorum maalesef). İndirimde şu ara, 899 liraya satılıyor. Mavi ve siyah renkleri, 42, 42,5, 43 numaraları var. Giriş seviye kilitli bir ayakkabı ararken piyasada fiyat/performans bir şey bulamayınca aliexpressten mi alsam diye düşünmüştüm. Sonra bu ayakkabıya denk geldim. Fiyatı kalitesine göre (giant marka, 2 boa bağcığı var) uygun geldi. Ben mavisini aldım, gelen ürünün, herhalde rafta çok beklemekten bazı bölümleri hafif sararmıştı ama sorun etmedim açıkçası. çok hoş duruyor ayakkabı ve giriş seviyesinin üstünde. Bugün, yine yeni aldığım XLC tek tarafı kilitli pedalımla ilk kez kullandım. Kilitli ayakkabı farklıymış gerçekten. Rampalarda ve son süratte iyileşme sağladım.

Numara olarak da referans olması açısından normalde 42,5 giyiyorum, 43 aldım tam oldu. Ama ayakkabının yapısı aşırı taraklı ayaklara uymayabilir.
41,5 bazen 42 giyiyorum acaba 42.5 alsam sorun olur mu banada. ayrıca bu ayakkabı şu pedal ile olur değil mi ? spd sl miydi yol bisikletleri ile uyumlu olan

(link)

41,5 bazen 42 giyiyorum acaba 42.5 alsam sorun olur mu banada. ayrıca bu ayakkabı şu pedal ile olur değil mi ?

YARI OTOMATIK SPD UYUMLU PEDAL - 500

Evet benim baktığım pedallardan biri de buydu, bu pedalla uyumlu. SPD kal olan (iki vidalı) modellere uyuyor.

Numara olarak bi ölçüm tablosu var, orada cm olarak bakabilirsiniz. Ben 27,5 cm ölçtüm, 43 için 27,80 cm gösteriyordu.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Evet benim baktığım pedallardan biri de buydu, bu pedalla uyumlu. SPD kal olan (iki vidalı) modellere uyuyor.

Numara olarak bi ölçüm tablosu var, orada cm olarak bakabilirsiniz. Ben 27,5 cm ölçtüm, 43 için 27,80 cm gösteriyordu.
26,8 gibi birşey çıkıyor benimde 41,5 alayım en iyisi. güzel denk geldi ayakkabı bekliyordum bende decathlondan 1 aydır :D stokları bitti yenilemiyorlarda

Paranız neye yetiyorsa onu alın. At ile deve bir fark olmuyor arasında. Hatta ilk başlayanlar en ucuzundan başlasın.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Sana şu aşağıdaki segmentte yaptığım sürede kullandığım ayakkabıları göstersem yönetim bu başlığı kilitler. 🤣 🤣

283477 dosyayı görüntüle
şimdi bütçe olayına girince decathlondan başka seçenek yok zaten orada da 750 tl gvl olanı alayım diye düşünüyordum. istediğim numara stoğa muhemelen 750tl olarak girmeyecek :D bari almışken 100 200 üzerine koyayım diye düşündüm. bütçemi zorlamıyor ama ayakkabıya o parayı vermek istemiyorum sadece :)
41,5 satışta yok sanırım. 42'yi deneyebilirsiniz (42 için 27,00 cm diyor, bence olur)
42 olur bana ayakkabılarıma baktım botlarıma klasiklerime falan 41, 41.5, 42 arasında hep 42 ler hafif büyük geliyor 41.5 lar çok hafif sıkıyor gibi biraz giyince açılıyor tam oluyor. garip olan 41 lerin hepsi tam geliyor :D kalıp farkından galiba oda.

• Beğen
Tepkiler: SonDurakBarcelona

Tavsiye için teşekkür ederiz. N11deki Giant Türkiye ürünleri orjinal değil mi? Çünkü Giant Türkiye’nin kendi internet sitesinde yer almayan ürünler satılıyor heralde bu isimle orjinal olmayan ürün satılmıyordur?

Fp olarak bir alternatif bakabilirsiniz,

(link)

Ek olarak wiggleda dhb aeron ve doricalar mevcut.

(link)

(link)

Son olarak bike24 iyi indirim yapmış oraya da bi göz atın..

Son düzenleme:
Tavsiye için teşekkür ederiz. N11deki Giant Türkiye ürünleri orjinal değil mi? Çünkü Giant Türkiye’nin kendi internet sitesinde yer almayan ürünler satılıyor heralde bu isimle orjinal olmayan ürün satılmıyordur?

Rica ederim. Evet evet orijinal, bana gelen öyleydi. Türkiye distribütörü bunlar, mağaza yorumları çok iyi. Ama beklemiş ürünler sanırım, birkaç yıl öncenin.

Şu ayakkabıdan mevcut bende profesyonel kullanmadığım için bisikletimi sürüşte kullanmıyorum 43 no normalde giyen arkdşa sıkıntısız olur ilgilenen olursa detaylı görüşürz

Beyin cimnastiği olsun,

Hali hazırda dekatlonun mtb ayakkabısını kullanıyorum. 50 km maks sürüşlerim var (artırmak hedefim)
1.ayakkabıyı karbon tabanlı bir ayakkabı ile değiştirmem fark eder mi?
2. Pedalım da eşşek ölüsü, bunun değiştirmem faydalı (anlamlı bir fayda) olur mu?

Mtb ayakkabı + pedal yerine yok pedalı ve ayakkabısına geçmek anlamlı bir fayda sağlar mı?

Amaç beyin jimnastiği. (eski mesajlarda varsa da güncelleyelim istedim🙂)

Beyin cimnastiği olsun,

Hali hazırda dekatlonun mtb ayakkabısını kullanıyorum. 50 km maks sürüşlerim var (artırmak hedefim)
2. Pedalım da eşşek ölüsü, bunun değiştirmem faydalı (anlamlı bir fayda) olur mu?

Mtb ayakkabı + pedal yerine yok pedalı ve ayakkabısına geçmek anlamlı bir fayda sağlar mı?

Amacın performansı arttırmak yada performans sürüşleri yapmak değilse değiştirmeye gerek yok. Karbon taban esneme yapmadığı için gücü pedallara daha iyi yansıtmaya yarıyor. Haa bu güç farkedilir biçimde mi diyecek olursan biz amatörler için farkedilecek bir değerler değil gibi, en azından benim edindiğim tecrübe bu yönde.

Beyin cimnastiği olsun,

Selam,
1- evet farkeder
2- evet farkeder

Ama ne kadar farkeder ?
Gcn youtube kanalının karbon tabanlı ve normal tabanlı ayakkabı incelemesi vardı, videoyu bulamadım fakat hatırladığım kadarıyla fark %2-3 civarındaydı.
İşi biraz daha abartalım ve "kilitli ve kilitsiz"ayakkabıyı karışılaştıralım, Gcn kanalının yine bununla ilgili bir (link) sonuca hemen gitmek için dk 8:37ye gidebilirsiniz.

İzlediğim videolar ve okuduğum yazılardan bir çıkarım yaparsam (ki bu yazılar veya videolar bilimsellikten ziyade kullanıcı testleri veya kıyaslamadır)
; ekipman ne kadar kaliteli veya üst düzey olursa olsun bu performans artışı %5 veya %10 arasında. (kilitli pedal + ayakkabı)

Bu demek değildir ki kilitli pedal+ayakkabı işe yaramayan, reklam veya tüketim çılgınlığı ile alınan bir ürün. Tabi ki faydası var.

Benim yorumum ; bu kıyaslamalar pek bi anlam ifade etmiyor. Futbol sahasında "futbolayakkabısı vs normal spor ayakkabı" dan bir farkı yok. Bu testi yaptığımızda illa koşuda bile %5-%10 fark çıkar. Ama futbol ayakkabısını bu yüzden almıyoruz.

Bu ürünler sadece performansı arttırmak için alınan bir üründen ziyade, sürüş keyfini yükseltmek için alınan bir ürün.
Sürüşte hava alıp terlemeyi engelliyor, bisikletle bütünlük sağlıyor vs vs bir sürü özelliği var ve ayrıyeten ufakta olsa performans artışı sağlıyor diye düşünmek lazım.

9 sene bu ürünleri kullanmadan mtb kullandım ve ürünleri kullanmayı hala düşünmüyorum.
Yol bisikleti aldıktan 1 ay sonra böyle olmaz dedim, pedal+ayakkabı aldım. Bu düşünceler kişiden kişiye göre değişiyor ve bence kullananda haklı, kullanmayanda haklı.

Geri