Scudo Sports

Kendini apdeyt eden kölelik düzeni

@venom09
Eyvallah cok farkli bir noktaya deginmissin tesekkur ederim

Scudo
ben teşekkür ederim üstadım.. aman sus sus demememiz gerekiyor. farkındalık çok önemli. sizin sayenizde..

@venom09

Estafurullah dostum . Sadece karin agrimizi paylasmaktayiz dostlarla . Sonucta herkesin yasadigi seyler bunlar

Merhaba Mario bey
Yada Cumhur bey
Hangisini kabul ederseniz :
Gece gece tesadufen bi bakayim dedim yaziya beni gercekten urkuttu . Cunku bazi fikirlerinize katilmasamda cogunda haklisiniz.
Tebrik ederim sizi

son dönemlerde ne oldu bilgim yok ama k.kartına taksitler sınırlandırılınca elden telefon alan arkadaşlarım oldu. diğeri noldu dediğimde dokunmatiği bozuldu ekran çatladı yan yattı çamura battı gibi olmadık mazeretler duydum Üstad.. yine elo örneği ile devam edelim. symbian sistem neden tutulmadı.. net harcamaz 250mb ile ayı çıkarırdı.. ama yoook yetmez.. bi akıllı furyası başladı. hayatında telefon kullanmayan adamların bile akıllı merakı başladı.. :) bi üst modelin farkı ne?? hafızası fazla.. üst modelin farkı ne? gold renkte.. diye diye milleti soymanın teknolojik halini bulmuş oldular.. yani bir telefon için 3 aylık maaşını veren de var.. tabi 3 aylık maaşı nakit vermeyip birkaç ay sonra sıkılıp aklının başka modele kaymasıyla macera sürekli olarak baştan başlıyor ve tekno kölelik kısır döngüde devam ediyor..

@venom09
Evet " Tekno kölelik" harika bi tanim

Üstad bu kadar şey yazdım,, yorumun altında ......ile gönderildi yazıyor. o arkadaşla gönderilmedi. orda bi hata var.. akıllı değil diye kimsenin dönüp bakmadığı bir mobile ile gönderildi.. benim cihazda cyborg yok,pencereler var:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Benim birine tebrikler diyesim geldiğinde nedense bir huzursuzluk oluşuyor içimde ve frenliyorum kendimi. Karşımdakinin bilgi birikimi kültür seviyesi ne olursa olsun, ister profesör ister en cahili olsun farketmeksizin kendimi tebrik edecek konumda hiçbir zaman göremiyorum. Afedersiniz "senin ne haddine" diyorum kendi kendime. Belki bendeki bir anormallik bu bilemiyorum. Faktöri reset mi atsam kendime ne yapsam:)

Hâl böyle olunca yazıyı zevkle okuduğumu belirtip bu keyif için teşekkür etmekte yetiniyorum şimdilik. Daha başka yazılarınızda görüşürüz inşAllah :hhhhhh:

@eatmc
Samimiyetin icin tesekkur ederim. Profilime girerseniz konularimin tumune ulasabilirsiniz . Bu mimvalde bir cok yazim mevcud.

Hadi bide siir paylasalim bari sabah sabah:

Annemle İlgili Şeyler
Sevgili Anneciğim
Binlerce kez açıldım, binlerce kez kapandım yokluğunda
Kocaman bir dağ lalesi gibi
Ve kapkara göbeğini dünyaya fırlatacakmış gibi duran.

Şimdi mucizevi bir yerdeyim
Muc'un ucuz evinde
Sanki mürekkebi rutubet olan bir kalem
Duvarlara hep senin resmini çiziyor
Dili geçmiş zamanda birçok resim,
Hep gülümsüyorsun
Aklının ortasında mavi bir yıldız varmış gibi
Ve o yıldız karanlık bir şubat akşamında
Durmadan soluyormuş gibi.Hatırlar mısın?

Mavi saçlı bir Tanrı gibi severdim Burdur gölünü
O göl şimdi içimde kocaman bir anne ölüsü
Vişne bahçeleriyle dolu,
Neşeli bir şehre benzerdi senin sesin.
Bazen ölmek istiyorum.
Beni yeniden doğurman için
İri, ekşi bir vişne tanesi gibi

Kışbaşında bir ton kömür yığarlardı kapıya
Bazen görülen rüyalar gibi kapkara
Bir ton rüya çıtırdarken
Sen kar yağmadan önce başkaydın,
Kar yağdıktan sonra bambaşka.
Sanki hep buluğ çağındaydın.
Kuşlar zaptederdi sonra her yeri, sabahları
Binlerce kez söylerlerdi, söyleyeceklerini.
Bizim hiç anlamayacağımız bir şeyi.

Senin şarkıların aç kuşlara buğday saçardı.
Kediler yusyuvarlak dururdu karın ortasında
Kar manzaralı bir resmin ortasında durur gibi
Gri kediler sarmıştı etrafımızı, gri dağlar...
Bir tek senin çocuklar üşüyecek rengi saçların vardı.

Ben bu eve Muc'un ucuz evi diyorum.Yokluğunda böyle oldum.
Mucize öldükten sonra, buraya taşındım.
Ve inanMuc bu evi bana ucuza verdi.
Yaşasaydın, hayatının ortasına
Güller yığan bir adam olsun isterdim babam.
Sen bir çocuk romanı annesi ol isterdim.
Ölü mısır tarlaları hışırdıyordu
Ve kalbimde çıngıraklı yılan sürüleri
diye başlayan bir çocuk romanında...
Şalına sarınırdın, toprağa sarınır gibi
Erken öleceğini biliyordum bana bırakmak için,
bu acımasız ölü anne sesini.

Şimdi mucizevi bir yerdeyim
Zaman bir salyangozun vücudunda yaşıyor burda
Ve çok ağır ilerliyor.
Yüzümdeki çillerden başka
İsyan eden biri yok hayatımda.

NOT: Ölen her kadın için bir şiir yazdım.
Onları Muc'a evin karşılığında verdim
Çok ucuza.
Artık bütün üzgün oluşlarımın adı:
Anne.
(link)

@hidromek ehehhe

@venom09
O onemli degil dostum. Benim sahsi fikrim bi insanin kaliteli bi seyi almasi , kullanmasi insani köle etmez. Problem insanlarin maddi imkanlarinin yetmedigi seyleri banka kredileri ile almaya zorlanmasi yada dayatilmasi

aynen Üstad. doğru kullanana lafımız yok. hiç kullanmadığı özelliklere sahip cihazlar için aylarca ödeme yapan ve bunu zorlanarak yapanlar için söylüyorum.. ben ek işte kullanmak için navigasyonu olan bi cihaz aradım ararken bu modellerde navigasyonun net kullanmadığını öğrendim.. fiyatı da çok uygundu. halen kullanıyorum..

o dediğiniz de sanırım tamah etmek oluyor.
abi4çıkmış,5 i verin,6 yı bekliyorum,7 geldi filan. ayak uydurmaya çalışılması.... özellikle ülkemizde..

@venom09
Parasi olan istedigini satin alir eyvallah. Ama parasi olmayan adamda kazanmadigi parayi bankaya borclanarak harcamasin. Kapitalizmin ana fikri bu zaten

• Beğen
Tepkiler: venom09
@mariokaldato
Kapitalizmin ana fikri o değil malesef. Kapitalizim, gölgesinde oturduğunuz ağacı kesip size gölgelik yapıp satma sistemidir, bunun için para ödersiniz. Günümüze uyarlamak gerekirse, sen toprakta mahsül yetiştirip karnını doyuracağına, senin yerine mahsül yetiştirecek adamlar bulup onları çalıştırırsın, onun karşılığını ödemek için başka adamlara çalışırsın, başka adamlar sana para vermek için başkalarını çalıştırır, onlar aldıkları karşılıkları başkalarına öder, sonra herkes çorumluya demişler ya.
Kapitalizme karışıyım diyerek karşı çıkılmıyor. Bir yıldır alışveriş yapmıyorum diyen yalancının ta en önde bayrak taşıyanıdır. Sen bakkala gidip 1 ekmek aldığında o buğday tanesinin yetişip sana ekmek olarak gelene kadar yolculuğunda bilmem kaç yüz kişiyi çalıştırdın senin için, ne karşlığında? 1 lira?

Kapitalizmin koruyucusu sensin. Bakkala gittiğin sürece, o evde yaşayıp kira, su, elektrik ödediğin sürece, üzerine kıyafet satın aldığın sürece, belki binlerce, belki yüzbinlerce kişiyi sana çalıştırarak kapitalizmin bir numaralı savunucusu sen oldun.

Sonra çıkıp parası olan alır dersiniz, yavaş yavaş sizi de kaybederiz.

*bende çarkın bir parçasıyım, keşke aç bırakmasanızda olmasam.

@Hevesli siz mevzuyu anlamisiniz ama yanlis anlamisssiniz. Benim yazilarimdan nasil bu cikarima ulasabildiniz cidden merak ettim.
Bir ekmek soframiza daha yeni gelmiyor binlerce yildir birileri uretip satiyor birileri satin aliyor. E o zaman kapitalizm denen kavram yok . Biz kendi kendimize cemkiriyor musuzda haberimiz yokmus.
Tartisma istemiyorum

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Sezer
@mariokaldato Evet sistem böyle. Kimse kapitalizmi size dayatmıyor, siz dediğime bakmayın direk şahsınıza söylemiyorum, okuyucuya hitap ediyorum. Eskiden komşuda pişer, bize de düşerdi. Sonra komşuda pişen size satılmaya başlandı. Sizde sevdiniz tabi, kendiniz yapacağınıza komşunuza yaptırmaya başladınız, tabi parasını ödemek için sizde başkasının işlerini yapmaya başladınız. Bu böyle giderde gider, ipin en ucunda birileri makarayı elinde tutuyor, çıtalıyı istediği kadar serbest bırakıp istediği gibi oynatıyor.
Kapitalizmi durduramazsınız, anca sistemden çıkmayı deneyebilirsiniz, onun içinde toprağınız olmalı, onun içinde para ödemelisiniz, farkettiyseniz kısır döngüye tekrar girdiniz, geçmiş olsun.

@Hevesli

Kesinlikle haklisin dostum. Bu is mafya gibi ; Girmek var çikmak yok

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
Geri