Scudo Sports

Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nden 400 kilometre hızla geçti

yalnız köprünün deprem, sabotaj ya da başka bir mücbir sebep sonucu yıkılması söz konusu olursa o geçilemeyen köprü için devlet tarafından şirkete taahhüt edilen ödeme yine yapılacak mı? sigorta mı karşılayacak? nasıl olacak?
yoksa "öderiz kardeş, sıkıntı yapma." mı diyeceğiz.

Scudo
Bu aralar normalden fazla yorum yapar oldum. Patlamanın yarattığı üzüntü, cansıkıntısı ve hiçbir sey yapamama gerçekten acı veriyor. Zaten her gün bir şehit haberi :(

Biz böyleyken elbette devlet "edebiyle" işine bakıp, bizim için çalışmaya devam edecek.Hadi aslını geçtim ki gerçekten ertelense iyi olurdu ama gıyabi köprü açılışı nedir ya ?
Tv başında gerçek açılışa eşlik eden milletvekilleri. Yani şu fotoğraf bir milletin tamamına acı vermiyorsa, değer yargılarımız baştan aşağıya farklılaşmış demektir.
Bu arada, yarın bir gün çıkıp, Kenan hız gösterisi için bizden izin almamıştı, filan markanın reklamına bizi alet etti derse, Kenanı yere göğe sığdıramayanlar onu alaşağı etmesini de iyi bilir. İzin önemli dostlar. Edep de, izan da öyle.
(link)

Bu ülkede, devrim arabaları, uçak, elektrikçi araç ve daha nice girişimler yapıldı. Fakat hepsi maddi sıkıntılardan dolayı kapatıldı. Sen girişim yaparak birşeyler üretmek istiyorsun ama devlet maddi destek sağlayacağına maalesef ki köstek oluyor. Onun içindir ki biz sadece yol yapıp geliştiğimizi sanalım.

@Tatar

Herhangi bir medeni ülkede bu mümkün, iktidarın desteklediği bir etkinliğe sporcu da sanatçı da gönül rahatlığıyla katılır. Kimse de o kişiyi iktidara yakınlığıyla suçlamaz. Ancak ben özellikle altını çiziyorum tekrar:

Ülkemizde başta olan şahıs, kendisi gibi düşünmeyenler hakkında her gün hakaret, küçümseme, aşağılama, dalga geçme türü beyanlar veriyor. Örnek isterseniz yüzlercesini getireceğim. İspatlarla çalışmayı severim.

Biz burada sağlıklı ülkelerde olmayan şeyleri yaşıyoruz. Halkın bir bölümünün başka bir bölümüne nefret, öfke, kin, düşmanlık duyması için her gün televizyonlarda beyanatlar yapılıyor. Bu ne zaman başladı? Tam da Gezi Olayları sonrasında. Devamında ülke sanki komplo altındaymış gibi bir paranoya yaratılarak yönetiliyor. Komplo dünyanın her yerinde var ve olacaktır, ama hiçbir sağlıklı ülke yöneticisi halkını komplo açıklamalarıyla tehdit etmez. Bunun sonuçlarını da alıyoruz:

Geçen yıl Ekim ayında Ankara'nın bombalanması sonrası Türkiye-İzlanda maçındaki saygı duruşu ülke yönetimi tarafından nasıl bir fitil yakıldığının en büyük göstergesiydi. Ölen insanlar için bir dakikalık saygıyı ıslıklayanları unutmadık. Kimse buraya gelip de 'saygı duruşu nedir ki, ne ifade ediyor' demesin. Yakınlarının cenazelerinde de aynı şeyleri yapanlar için sözüm yok tabii.

(link)

Aynı şeyi dün Polonya-Portekiz maçındaki saygı duruşunda göremedik. Neden acaba? Çünkü orada ülkenin başında olanlar komplo teorileriyle, ülkenin bir yarısını diğer yarısına düşman yaparak ülke yönetmiyorlar.

Bahsi geçen şahsın sporcu kimliği kadar politik kimliği de ön planda olduğu için; ideolojik "kırıntılar" barındıran eleştirilerle -bir kaç yorum hariç-, içi boş ve alakasız argümanların ön planda tutulduğu holigan savunuların, foruma/konuya herhangi bir katkısı olmayan gereksiz bir çatışmasına dönüşmüş konu başlığı.

Konunun özünde kalarak bir iki kelam etmek gerekirse;

-"Performans Denemesi"yle ilgili nerede, ne kadar; yazı,görüntü veya röportaj vs. (sporcunun kendi verdiği röportaj dahil) gördüysem hiç birinde herhangi bir uyarı görmedim. (Tehlike barındırdığı, trafiğe kapalı alan vurgusu, vs.) Bence bu oldukça tehlikeli bir durum ve yakın zamanda köprüde bu "denemenin" yansımalarını göreceğimizi düşünüyorum maalesef. Sanırım imam-cemaat ilişkisinin yansımalarını sıklıkla gördüğümüz bir toplumsal reflekse sahip olduğumuz konusunda hemfikirizdir. Bu anlamda "Performans Denemesi"nin sunuş şeklinin hem çocuklar hem de "yetişkinler" için kötü/olumsuz örnek teşkil ettiğini düşünüyorum.

-Sürücü kendi hayatını tehlikeye atmış ve hiçe saymış olabilir ancak doğa koşullarının büyük ölçüde etkili olduğu -ki sadece bu nedenle açılışta gerçekleştirilmesi planlanan denemenin öne alındığı gerçeğini düşünürsek- bir "Performans Denemesi"nde köprü güvenliğinin hiçe sayıldığını, o hızlara çıkıldığında sürücünün altından fırlayacak olan motosikletin yakaladığı ivmeyle köprüye/halatlara verebileceği zararın dikkate alınıp alınmadığıyla ilgili kuşkularım var açıkçası. Bu nedenle de kamuoyuna yeterince bilgilendirme yapılmadığını (sanırım bizim vergilerimizle yapılan bir köprüde gerçekleştirilecek olan tehlikeli bir etkinlikle ilgili bunu bilmek hakkım) ve köprü güvenliğinin tehlikeye atıldığını düşünüyorum.

Siyasi/ideolojik "atışmalara" gelince de bu forumun bunun için varolmadığını, yönetici/moderatör arkadaşların yaptığı bu kadar uyarıyı duvara söyleseler duvarın bile dile geleceğini düşünüyorum, selamlar.

Not: Tüm cümlelerimin sonuna "bence" kelimesini ekleyebilirsiniz, hepsi tamamen kendi kuruntum.

400 km müthiş bir hız,şahsen acaip bir soğukkanlılık çelikten sinirler gerekiyor,yokuş aşağı en fazla ömerli inişinde 49 km 'yi görünce yok yav dedim ,70-80 ile inen var,vay anasını tabi,ve hatta 100 ile inenler oluyor bisiklet yarışlarında,tabi 400 km hızla mukayese edilmez,köprü yolu taze temiz ,uygundu deneme için.ama kenanın yerinde olsam diğer yollarda çok dikkat ederim,bir kasis ölüm demektir.

berke,topiği sen açtın,ama topikte herkes siyasete girdi,nedeni kenan dostum iktidara yakın olabilir ,ama bana öyle geliyorki,birileri 3 'üncü köprüyü istemiyordu ve silivriye açılacak kanalıda ve hava limanınıda,bir ülkenin menfati ne ise muhalefette ayakta selam duracak ,iktidarıda,biz sürekli kendimizi dövüyoruz,15 devlet yıkıldı ,bunların nedenlerine bakacağız,çin bizi içten böldü,kuzey hunlar güney hunlar diye ,bölünmeye müsaitiz,
bir gerçek var yıllardır baraj yaparak yol yaprak kalkınmadık,ımf bize para verdi otoban yollar yapın diye,neler gördük neler,
ımf sana sanayileş diye para vermedi,
rahmetli erbakanla dalga geçtiler ağır sanayi diye diye dilinde tüy bitti,
kim yürümüş acaba gerçek yerli malı teknoloji yolundan?
kim petrolü ,gazı ben çıkaracam demiş?
kim elektriği ben üretecem demiş?
kim yüksek teknolojiyi yaratacam demiş ?
kim yerli otomoil-motorsiklet yapacam demiş?

hepsi hikaye...

oh oh putlar, direkler vs vs.
çok şeyler yazardım da bu forumu çok seviyorum lan ben.
yazmıycam o yüzden.
ama sizin bu ihanetlerinizi tarih biiir bir yazacak. kayıttayız merak etmeyin.

ayrıca,
kırdığı rekorun kolpa olma ihtimali oldukça yüksek.

bildiğim kadarıyla kullandığı motorun fabrika çıkış verisi 367km/saat. amerika'da bazı modifikasyonlarla bu hız 385 km/saat hıza kadar çıkartılıyor ki bunun bile maliyetinin onbinlerce dolar olduğundan bahsediliyor. sanıyorum kenan kardeşimiz türk işi bir çözüm bularak arka dişliyi değiştirip km saatine yüksek okuma yaptırdı. eğer varsa gps verisi de eklensin de böyle şeyler düşünmeyelim.
"ekşi'den alıntıdır"

Çok uzamış bu başlıktaki muhabbet. Vıcık vıcık siyasete ulaşmış.

Put demeyelerdi eydi. Kendi sevdiğine laf ettirmiyosan başkasının sevdiğine de laf etmiyceksin.

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
@Onur YCL

ilk sayfada gördüm bu yazınızı. Sadece olayın imalat ve montaj olayı ile soylediklerinize karsı yazıyorum. Bu köprünün imalat ve montaj olayı tamamen türk mühendis ve işçilerinin eseridir. Evet hesap kitap olayı japonlardadır ama bu işi çok basit olarak da görmeyin. Onlarca alt yüklenici emekçi çalıştı bu projede. Ben de bu projenin en basından beri içinde olduğum için biliyorum. Az biraz saygı lütfen..

Demişiniz ki japon motoru japon köprüsü amerika içeceği vs vs Kenan abimin hayatını dinlerseniz 2002 den sonra güzel dereceler yapmış olmasına rağmen hiç bir Türk firma sponsor olmamış şimdimi olacak ?
Japon köprüsüyse kullanma kardeşim Türkiye de o köprüyü yapacak mühendis müteahhit vardıda yapmadımı ? Kawasaki H2R ı yapacak tekniker motor ustası vardıda kullanmadımı adam ?
400 km/h az gibi geliyor ama az değil
Ben daha Türk işi supersport makine görmedim zaten Kawasaki, Elf, Redbull Rev'it adamın sponsorları

Yöneticiler pusuda sanırım,hatırlatırım benim siyasi içerikli olarak düşünülen Beşiktaş ile ilgili mesajım ve o konudaki çoğu mesaj silinmişti. Bu konuda ortalık karıştırıcı yorumlar silinmiyor ama halen,benim mesajımın günahı neydi diye sorarlar adama o zaman ??

Hacettepe Üniversitesi’nin 3.5 yıl süren bir çalışmanın ardından yüzde 100 Türk tasarımıyla ürettiği elektrikli spor otomobil EVT S1, seri üretime geçemeden macerasını sonlandırdı. EVT Motor’un internet sitesinden paylaşılan mesajda “EVT S1’in akıbeti Devrim arabaları gibi olmuştur” denildi. EVT S1’e Devrim sonu 13 Mart 2016

bildiğim kadarıyla bu makina standart h2r değil 400 e ulaşabilmesi için kawasaki mühendisleri tarafından değişiklikler yapıldı. kadran da illaki hata vardır ama yine de orda 400 ü görmek her babayiğidin harcı değildir. tebrik etmek lazım. evinde oturacağına adam gelmiş köprüde 400 yapmış gitmiş sıkıntı nedir. tamam öyle ayakta alkışlanacak bişey değilse bile başarıdır diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
arkadaş polemik ortam yaratınca egonuzu mu tatmin ediyorsunuz ? Adam ne güzel bir şey yapmış yok köprü japonmuş yok motor bilmem ne daha adamı tebrik etmeden polemik ortam yaratmak istiyorsan sana bu forumda yer yok git kendine yeni siyaset forumu bul

@Berke
Bir kısım forumdaş Kenan Sofuoğluna saygı duyan insanların bu 400 km olayından sevinç duyup , gözyaşları içinde sokaklara döküldüğünü sanıyor. :D Bu olay tamamen köprüyü tanıtma kapsamındaki çalışmalar. Bu haber dünyadada haber oldu zaten amaçta buydu. Ama her zamanki gibi bazıları işlerine geldiği gibi anlamak istiyor. MotoGp olayına bile girilmiş söylenecek laf yok. Görüyoruz ki yine bazıları konuşuyor , bazıları ülkesi yararına işler başarıyor ...

@kıvanç özkarayel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin 2018 yılında İstanbul Auto Show'da son hali ile dünyaya tanıtılacağını söylemişti zaten.

Futbolda 4. lig neyse Kenanın yarıştığı ve birincilikler kazandığı klasman da o dur.1. Klasman : MotoGP, 2. Klasman :Moto 2, 3. Klasman :Superbike ve 4. Klasman: Supersporttur.Yere göğe sığdıramadığımız Kenan supersportta yarışmaktadır.Süperbike'a çıktı ama 18. oldu :)
Demem o ki her şeyi fazla abartmayalım, Avrupa da 100 kişiye sor, Kenanı 1 kişi tanırsa öp başına koy.Bizde tanınmasında güzel yalamasının da etkisi büyük tabii...

Geri