Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

Scudo
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Bu manzaraların en büyük suçlusu biziz.Evcilleştirildikleri için bize o kadar bağımlı hale gelmişler ki ayrılamıyorlar :(
Dediğim gibi bahçede,ormanlık alanda eviniz varsa yetiştirmeniz daha sağlıklı.Etraftaki haşaratlar illa ki ilgilerini çekiyor,avlanmayı öğreniyorlar.Öyle ec kedileri gibi de hemen hasta olmuyorlar.Gidin ormana bakın.Kışın saklanma yolunu bulup kenara çekiliyor,saklanamayalar ölüyor ne yazık ki ama en azından dengeli bir biçimde oluyor bu.

Sokaklarda?Hayvanı evcilleştirip gardını düşürdüğü yetmiyormuş gibi,onu o halde sokağa atıyorlar.Korunma yolunu bilmedikleri için ölüyorlar kitleler halinde.

Evcilleştirince bir hayvanı çok büyük bir sorumluluk alıyorsunuz.Aman diyeyim...

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Özcan. Tuvalet eğitimi var ama olayı yanlış anladı bizim elemanlar. Gidiyor parkeye işiyor sonra parkeye biraz eşeleme hareketi yapıyorlar neden anlamıyorum. Annelerini gördüler tuvalet yaparken, ben de gösterdim ama olmadı.

ahmet bilge Kaan bey bana özelden ulaşır mısınız lütfen.

@DurgunDeniz @DurgunDeniz kedimi sokaktan aldım doğum yapmadan önce sürekli bırakıyordum akşam geri geliyordu apartman kapısının önüne fakat doğum yapınca bırakamıyorum artık haliyle.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Mustafa Zeybek

Parkeye tuvalet yapmaları tuvalet eğitimleri olmadığını gösterir. Tuvalet eğitimi için bir veterinere danışsanız iyi olur. Yoksa ev yaşanmaz hale gelir.

@Carcass06

Muhakkak para vererek sahiplenilmeli. Yoksa en ufak sorunda sokağa yeniden bırakılıyorlar. Amaç ticaret değil ama para verildiği zaman sahiplenme duygusunun artması. Mesela barınaktan alınacak bile olsa barınağa ufak bir bağış yapılmalı. Barınakların da maliyeti olduğunu unutmayalım. Bu işler niyet belirterek olmuyor yönetmeliklerinin düzenlenmesi gerekir ki herkes kurala uysun uymayan cezalandırılsın. Hayvan hakları kanunu bir takım hayvan severlerin direnci yüzünden çıkmıyor.

@İck

Gerçekten manyak olmalı. Normal bir kedi senin sahipliğini kabul etmezdi. :)

@clubber
Hocam yanlış düşünüyorsunuz. Para vererek alanlar, sokaktan alanlar kadar çok sokağa bırakıyor, bizzat şait oldum. "Mal" gibi bakılıyor para verildiği için, canlı olduğunu algılayacak insanlar zaten para verip almaz.
Ancak dediğinizdeki haklı bulduğum taraf, eğer ki satın alan kişi yavru köpek almışsa ve bakamadıysa,sokağa atmak yerine başkalarına satmaya çalışıyor. Büyümüşse kimse almıyor direk sokağa atıyor. Sokaklar cins köpek dolu.

Bir de arkadaşlar söylemeden geçemeyeceğim bazılarının "yavru kedi" sevdası var. En fazla 1 aylık kedi isteyen insan gördüm! Amaç nedir 1 aylık kedi istemekteki? Yahu 15-20 sene yaşayan bir canlıdan söz ediyoruz. Sokağımdaki bazı kedileri sahiplendirmeye çalıştığımda (5 aylıktı o zamanlar) telefonla arayanlar 5 aylık dediğimde "yavru arıyorduk çok büyükmüş o " lafını ediyor. 15-20 sene yaşayan bir canlının 5 aylık olması çok büyük oluyormuş. Ben de "Sen sahiplenme 5 aylık kediye büyük diyorsan" diye başlayan bir azarlama kombosu yapıyorum her seferinde. Bu ve bunun gibi düşünenleriniz varsa sahiplenmesin. Hayvanlar yaşları ne olursa olsun, her yaşta size alışabilir ve bağlanabilirler. Hele bu durum kediler için daha hızlı ve kolaydır. Bunlar yavruyken (büyüdüklerinden daha tatlı oluyorlar orası gerçek) alacak kediyi,köpeği sonra 5-6 aylık oldu mu atacak zaatı g... Sonra vicdan azabı çekmeden bir de pişkin pişkin "yeaa zaten yavruydu aldığımda, büyüdü şimdi daha rahat yaşar sokakta iyilik yaptım" veya "Doğal ortamında yaşar onlar içgüdüsel avcı hayvanlar" gibi dangalakça laflar ederler!
Onların alayına gerilip gerilip suratlarının ortasına yumruğu koymak lazım!

Hele geçen gün bir yaşlı kadın. Ben diyim 80 siz diyin 90 yaşında, öldü ölecek, çürümeye başlamış beden. Hala gelmiş benim beslediğim kedilere laf atıyor. Yahu insan yaşlandıkça, ölüme yaklaştıkça canlıların değerini daha iyi anlar diye düşünüyor insan da yok anasını satayım. Bahçesine tuvalet yapıyormuş "umumi tuvalet aç" dedim. Zaten çöpten yemek buluyorlarmış "Günde 3 tabak yemek yiyen kadın söylüyor bunu" dedim. İçimin yağları eridi :D :D

Para vererek sahiplenme diye bir şey olmaz. Onun adı satın almadır. Para verince daha cok değer veriliyor diye kendinizi kandırmayın. Cins kedi merakı için petshoplardan canlı satınalmayın.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet-E ve Sert79
.@clubber
@clubber

Paraya ihtiyaç yok hayvan sevgisine ihtiyaç var tatil beldelerinde ki başıboş cins köpeklere dikkat ederseniz tezinizin saçma olduğunu anlıyacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: Sert79
@Carcass06

O tatil beldelerindeki sokaklara atılmış cins köpekler para verilmeden edinilmiş köpekler. Benimki tez değil dünyada çağdaş ülkelerde uygulanan bir kural. Hayvanlarla beraber yaşayabilmemiz için kurallara ihtiyacımız var. Sevgi tek başına yetmiyor. Herkes kendi kuralını uygularsa kaos çıkar. Türkiye'de büyük şehirlerin durumu sokak hayvanları açısından kaosdur.

Adamların çaprazda duran 4 yavru 1 anne kediyi beslemem zorlarına gitmiş olsa gerek tahta koymuş beyin özürlüler. 20 sn mi almıyordu oraya geçip mamayı koyup dönmem. Ne kadar malına düşkünsün ey aşşağılık insanoğlu! Bir kere daha nefret ettim türümden. Bunlardan daha aşşağı bir yaratık olamaz! Kapıdan dolanır yine beslerim sorun değil de bunlar yaptıkları şerefsizlikle kalsın, bir an önce toprağına kavuşsun. Müslüman diye takılır, oruç tutar acın halinden anlamak için aklı sıra. Akşama yemek var ne de olsa. Aşşağılık yaratıklar.
119447 dosyayı görüntüle

Geri