@Rocketman
Hocam dediginiz olay dogru ancak kedilerin yavruluktan cikma süreci çok zorlu geciyor, bir kedi 7-8 aylık olana kadar ,eger ki evde bakilmiyorsa veya sokakta birisi günlük beslemyorsa, hayatta kalma oranlari yaklaşık yüzde 5 gibi çok düşük bir sayı.
Malesef betonlaşan bölgeler ve en azindan artiklarini birakmayacak kadar dusuncesiz insanlar yüzünden anne kediler ne kendilerini, ne de yavrularini besleyemiyor. En basitinden avcılık yetenekleri şehirleşen bölgelerde köreriyor ve çöpçü oluyorlar.
Kışın da dediginiz gibi beslenmedikleri , bazen de hastaliktan arınmadiklari sürece yaşama şanslari çok çok düşük.
Köpekleri zaten söylemiyorum bile. Bakın geçen gün evden 70 km uzaga Afyon'a dogru gittim karayolundan. Bu köpekle karsilastim, bu güzeli sokaga atmislar muhtemelen o kadar dost canlisiydi ki. Bildiginiz arkadasima sarilir gibi sarildim sımsıkıca hic kimildamadi. Popkek vardi sirtimda bi tane onu verdim saniyesinde yuttu acliktan. Etrafta hicbir yer olmadigindan bir sey alamadim, tam ilerliyordum baktim pesimden geliyor, korktum araba carpacak diye biraz hizlandim en saga gecip ilerledim 2 km kadar, baktim kendisi hala beni takip ediyor aramizdaki fark ne kadar olursa olsun. Bu hayvanin caresizligini dusunebiliyor musunuz? Sonrasinda dayanamadim geri döndüm döndügüm yerde baska bir kopegin pisligini yiyordu bu canli. Bu nasil bir seydir bir canlinin baska bir canlinin pisligini yemeye mahkum olmasi? Aldim onu da 5 km assagi gittik, geldi yanimda hic duraksamadan. Yörük çadiri varmis orda, Iki ekmek boyutunda kalan ekmeklerin hepsini topladim restoranttaki. Hepsini silip süpürdü hayvancagiz, suyunu icirdim ve yoluma devam ettim. Bu güzel yavrunun kişa kadar yasama sansi bile cok cok düsük, kış gelince orada kesinlikle ölecek malesef
121778 dosyayı görüntüle
Onun disinda sokagimdaki yavru sayisi suan her gun besledigim 20, arada bir denk geldigim de en azindan 15 yavru kedi var. Surekli saklaniyor bunlar bulamiyorum her zaman malesef. Elimden geldiginde, yakalayabildiklerimi sahiplendirmeye calisiyorum 3 tanesini sahiplendirebildim suana kadar, bakalim digerlerini de yakalayabilirsem hepsini evli yapmaya calisacagim

bu da son sahiplendirdigim yavru, onceki sahiplendirdigim yavrunun aynisi, minik pofuduk bir sey.

121779 dosyayı görüntüle