Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

Scudo
Gözleri açılmamıştı bana geldiğinde. Annesi güya bakıyordu komşunun balkonunda. Dört kardeşlerdi. Komşunun küçük çocuğu anneyi daralttı herhalde ki anne kaçmış. İki yavru öldüğünde almakta geç kaldığımı anladım. Öbür kardeşi de bir kaç gün sonra öldü. Bunu uzun uğraşlar sonunda hayatta tutabildim. Yaşamak için çok yiğitlik yaptı ve cesaret gösterdi. O yüzden adını Yiğit koyduk. Bir kedim daha var. Öbürü kıskanmasın ama bu "cana" olan sevgim ayrı. Allah korusun çok seviyorum.

Dosyalar

• IMG_mlwsq3.jpg
    IMG_mlwsq3.jpg
    94,8 KB · Okunma: 42
@Heraklia
Bende götüreceğim bakalım inşallah yaparlar.

lady.gif

@Heraklia
Isparta'da barınak yok malesef.
Ücretsiz kısırlaştıran belediye veterineri hem aşırı uzakta, hem de çok kötü işinde, kimse götürmüyor ona.

Bu hayvanların bu halde olması bizim suçumuz...Eğer nları evcilleştirmeseydik tüm bunlar olmazdı.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Az önce de yazdım,evcilleştirmenin b*kunu çıkarıyoruz.Bu hayvanların sadece ormanlık yerde,rahat bahçeli evleri olan insanların beslemesi lazım.Onların yeri sokak değil.

Sizin gibi vicdanlı insanlara güvenerek daha çok atıyorlar dışarı.Türkiye gibi şehirleşme cehennemi olan ülkelerde hayvanları eziyetten başka bir şey beklemiyor ne yazık ki.

Normal şartlarda hayvanların kısırlaştırılması son derece saçadır bana göre,ama dışarda da ölüp gidiyorlar.Etik bulmasamda çok kızmıyorum yaptıranlara...

• Beğen
Tepkiler: bisikletcim
Değerli arkadaşlar, ben de bir kedi dostu olarak bu başlığı beğeniyle takip ediyorum.

Aşağıda verdiğim linkle içinizi bir miktar yatıştırmak istiyorum, eğer ikna edici olabilirsem:

Köpekler gerçekten de evcilleştirilmiş canlılar. Gen yapıları, doğadaki vahşi atalarından oldukça farklı. Hayat tarzı olarak, insanlarla simbiyotik (yani birbirine dayanan) bir ilişki içerisine girmişler.

Bu nedenle, sokak köpeklerine bakılması gerekiyor açıkçası. Onlar, insanlar bakmadığı sürece kendilerini idame ettiremiyorlar.

Fakat kediler konusunda endişeniz olmasın. Aşağıda vereceğim (ve internette pek çoklarını bulabileceğiniz) linkte özetle, genetik açıdan kedilerin yabani versiyonlarından neredeyse hiçbir farkları olmadığı ortaya konuluyor. Dolayısıyla, kedilere kimse bakmasa da kendilerini pekala idame ettirebiliyorlar.

Ha, kış aylarında mama, yaz aylarında da su bırakarak hayatlarını tabii ki kolaylaştırabiliriz. Ki bu, sevimli ve arsız dostlarımız için yapacağımız güzel bir jest olur :)

(link)

@Rocketman
Hocam dediginiz olay dogru ancak kedilerin yavruluktan cikma süreci çok zorlu geciyor, bir kedi 7-8 aylık olana kadar ,eger ki evde bakilmiyorsa veya sokakta birisi günlük beslemyorsa, hayatta kalma oranlari yaklaşık yüzde 5 gibi çok düşük bir sayı.
Malesef betonlaşan bölgeler ve en azindan artiklarini birakmayacak kadar dusuncesiz insanlar yüzünden anne kediler ne kendilerini, ne de yavrularini besleyemiyor. En basitinden avcılık yetenekleri şehirleşen bölgelerde köreriyor ve çöpçü oluyorlar.
Kışın da dediginiz gibi beslenmedikleri , bazen de hastaliktan arınmadiklari sürece yaşama şanslari çok çok düşük.
Köpekleri zaten söylemiyorum bile. Bakın geçen gün evden 70 km uzaga Afyon'a dogru gittim karayolundan. Bu köpekle karsilastim, bu güzeli sokaga atmislar muhtemelen o kadar dost canlisiydi ki. Bildiginiz arkadasima sarilir gibi sarildim sımsıkıca hic kimildamadi. Popkek vardi sirtimda bi tane onu verdim saniyesinde yuttu acliktan. Etrafta hicbir yer olmadigindan bir sey alamadim, tam ilerliyordum baktim pesimden geliyor, korktum araba carpacak diye biraz hizlandim en saga gecip ilerledim 2 km kadar, baktim kendisi hala beni takip ediyor aramizdaki fark ne kadar olursa olsun. Bu hayvanin caresizligini dusunebiliyor musunuz? Sonrasinda dayanamadim geri döndüm döndügüm yerde baska bir kopegin pisligini yiyordu bu canli. Bu nasil bir seydir bir canlinin baska bir canlinin pisligini yemeye mahkum olmasi? Aldim onu da 5 km assagi gittik, geldi yanimda hic duraksamadan. Yörük çadiri varmis orda, Iki ekmek boyutunda kalan ekmeklerin hepsini topladim restoranttaki. Hepsini silip süpürdü hayvancagiz, suyunu icirdim ve yoluma devam ettim. Bu güzel yavrunun kişa kadar yasama sansi bile cok cok düsük, kış gelince orada kesinlikle ölecek malesef :( :(

121778 dosyayı görüntüle

Onun disinda sokagimdaki yavru sayisi suan her gun besledigim 20, arada bir denk geldigim de en azindan 15 yavru kedi var. Surekli saklaniyor bunlar bulamiyorum her zaman malesef. Elimden geldiginde, yakalayabildiklerimi sahiplendirmeye calisiyorum 3 tanesini sahiplendirebildim suana kadar, bakalim digerlerini de yakalayabilirsem hepsini evli yapmaya calisacagim :( bu da son sahiplendirdigim yavru, onceki sahiplendirdigim yavrunun aynisi, minik pofuduk bir sey. :kedicik::kedicik:
121779 dosyayı görüntüle

Dostum Ahmet Bilge Kaan Akın, sizin gibi sevgi dolu ve sevgisini paylaşan insanlar biraz daha fazla olsa dünyamızın çok farklı olmasına yeterdi.
Ben ve oğlum geçen gün yol kenarında hasta bir yavru kediye rastladık neredeyse ölü sandık sonra oğlum kulağını kımıldattı baba deyince mataramızdan biraz suyu oracıkta bulduğumuz bir pet şişeyi keserek yanına bıraktık. Durumunu anlamamıza yetecek kadar bile yaklaştırmadı bizi belki de ağrısı vardı.

Aklımız onda kaldı ama yol kenarındaydık ve kaçar yola atlar araba altında kalır diye de çok korktuk. Umarım toparlamıştır kendini:(

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Gerçekten bu hayvancağızlara gösterdiğiniz ilgi çok kıymetli.

Ben, bu perişanlığın çaresinin kontrollü ve sağlıklı, hassas bir şekilde yürütülecek kısırlaştırma olduğunu düşünüyorum.

Biz ne kadar tepki gösterirsek gösterelim, ev hayvanlarını sokağa bırakan insanlar hep olacak.

Aslında, daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi, refahları sağlandığı sürece sokaklarımızda hayvanlarla yaşamamız olumsuzluk değil, tam tersine, büyük bir faydadır insanlar için.

Bu nedenle, önemli olan sokakların bu hayvanları absorbe edebilmesi. Bunun şartı da, sayıların çok hızlı artmamasıdır.

Dolayısıyla, çare, veteriner kontrolü ve kısırlaştırmadır.

Üç ay önce,yağmurlu bir günde buldum ''Sarman''kızımı.Fare kadardı.Annesi terk etmiş.Aç,yorgun ve perişan.Şimdi canavar gibi oldu evin şenliği.Onun şaklabanlıklarını,su içişini.iştahla mama yemesini hele umarsızca gerile gerile uyumasını seyretmek büyük huzur veriyor.Kedilerin her biri bir alem ki bilen bilir zaten.Fotoyu bir ara koyarım.

Bunlarda bizim serseriler. 2 side dişi. Akşama kadar birbirileri ile didişip dururlar. Ama bazende böyle kuyrukları birbirine değer uyurlar. Ortadaki yavru soldakinin. Soldakinin ismi Kezban, sağdakinin Mira. Ortadaki yavruyu bazen Kezban bazende Mira emziriyor.:)UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1c0.jpgUNADJUSTEDNONRAW_thumb_1c1.jpg

Geri