Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

Edip bey, beslediğiniz bütün kedilerin sokak kedisi olduğunu görmek güzel. Sizler cins kedi beslemekte direnmeyen kişiler olduğunuz için sokaktaki canların evlerde yuva bulmaları ne kadar da sevindirici. Umarım kısa zamanda sahiplenirsiniz zaten 1 tane aldıktan sonra devamı geliyor :D

• Beğen
Tepkiler: OnurA
Scudo
gece dörtte karnımda zıplayan bir şey var. anlam veremiyor insan başta. ağzında en sevdiği oyuncağını alıp gelmiş. kedi oltası. bana getirmiş ve kalkıp oyna benle diyor. gece 4 be kuzum. tabii gece avlanan bir hayvansanız, uyku düzeniniz insanlarla uyuşmaz. o gece kalktım. oynadık biraz ama diğer geceler yüz veremeyecek kadar yorgundum. inanın anlayışlı. 3-4 gece yüz vermeyince bir daha yapmadı. şifonyerin üzerindeki yatağından beni izlerken yakaladım uyandığımda. ve ben uyanır uyanmaz zıplayıp gelir oldu yanıma. kedilerin huyları çeşit çeşitmiş. arkadaşımın kedisi mesela kendisini arkadaşıma sevdirtmiyor. benim gibi kedi korkağı birine ise göbeğini açıp yay şeklinde geriniyor ve dakkalarca sevdiriyor bana kendisini.

kedilerin ömürleri sokakta 2-5 yıl arasıymış. evde ise süre 12-18 arası değişiyormuş. literatürdeki en yaşlı kedi sanırım 36 yaşında ölmüş. sokaktaki en büyük tehlikeler diğer kediler, insanlar, köpekler ve otomobiller. bu ikisi ne acıdır ki insan hayatına da en büyük tehdit. köpeklerden ise hala korkarım ben. ama artık kedilerden korkmuyorum. Kızım sayesinde. Kızım bakalım benle ne kadar süre geçirecek?

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
En üst fotoğraftaki kedim de sabahları gelip mama istemek için tokat atarak uyandırıyordu...
Bir de sanırım Norveç Orman Kedisi kanı varmış kendisinde, patisi benim elim kadar neredeyse. Acıtıyordu vurduğunda...

@Betül Ö. Hayvan satışı konusuna da karşıyım zaten. Birkaç gündür internetten ilanlara bakıyoruz, elokat mı bir siteye denk geldik, bütün hayvanlar satılık... İçim acıdı resmen.

6 sene önce 2 dişi sokak kedisi besledim. İkisi de 1 yaşına gelince kaçıp gittiler :)

2014 Kasım ayında parkta tek başına miyavlayan 1 aylık miniği görünce ailecek dayanamayıp eve aldık. Tek gözü kapanmış ve çok zayıf bir erkek kediydi.
Gözünü temizleyip açtık. 1 ay bizde kaldı, bayağı da alıştı. Fakat çocuklarım küçük olduğundan kediye oyuncak muamelesi yapmaya başladılar.
Beslemeyi çok isterdik ama kediye zarar gelmemesi için başka bir aileye vermek zorunda kaldık. Şimdilerde haberlerini ve fotoğraflarını alıyorum. Gayet mutlu ve sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor :)

Akşam eve geçtiğimde fotoğraflarını eklerim.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Bu bihter, önceki kedim, üç ay evde bir sene kadar da kapımda baktım :

35720_397431176733_807708_n.jpg

bu da son hali

180901_501927081733_2548224_n.jpg

Haspam Üsküdar Mihrimah camisinin alfa kedisi olduğundan 1,5 yaşından sonra bana yüz vermedi, sadece bazı geceler (o da canı isterse) iş dönüşü yolda karşılayıp 10 saniye sürtünüp gidiyordu

Bu da maçka, şu anki kedimiz
1800180_10151864232161734_1824310890_n.jpg

11 aylık dişi kedimi ergenliğe girmeden mi kısırlaştırmalıyım, girdikten sonra mı? deneyimi olan açıklayabilir mi?

@Mehmet Levent

Genelde ilk kızışması bittikten sonra kısırlaştırılmasını öneriyorlar.

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
image.jpg

Canavar mı yoksa esniyomu? :)

@Onur İlker Gündoğdu

gerçekten çok başarılı

@ArdaE
arda bey maşallah ilk kediniz ne kadar da güzelmiş. Allah uzun ömür versin ikisinede. Ticari amaçla beslenen hayvanlara acıyorum ne yazık ki. Fakat bazı besleyen arkadaşlar ücretli sahiplendirme yaparak haklı oluyorlar para vermeden alınan birçok hayvanın heves geçildiğinde kapıya koyulduğu oluyor para verdiğinde en azından para verdim diye düşünüp evde tutan oluyor. Hayvan sahibi olmadan önce her türlü koşulu düşünmek gerekiyor ne yazık ki

@Mehmet Levent
Dişi kedilerin gelişimi için ergenlik aşaması çok önemli. Nasıl olsa girdiğinde, erkek kediler gibi sıkıntıları da yok. Yani kokulu sıvısından (diyelim artık) oraya buraya püskürtmüyor, sadece biraz ses yapıyor :) Dolayısıyla ergenliğe girsin ve bunu müteakip 1- 2 ay geçtikten sonra kısırlaştır Mehmet, yazdıklarımı zamanında çok araştırmıştım ve veteriner arkadaşlarım da bu şekilde yönlendirmişti. Şimdiden geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Arkadaşlar selam,

Scottish fold ya da british shorthair cinsi kedi aramaktayım. Hali hazırda bu yavrulardan elinde bulunan ya da yakın zamanda yavrulayacak olan varsa iletişime geçebilir mi?

Teşekkür ederim

@Yusuf Z. Şipal

Erkek pisilerin bıraktığı o kokulu sıvı beni bezdirmişti bir keresinde. Arkadaşın kedisi deri ceketime bırakmış kokuyu Kırklarelinden İstanbula gelene kadar ölmüştüm kokudan. Gelişim çağını bitirsin öyle kısırlaştırın veterinerler bunu öneriyor.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
@Mehmet Levent

Bizimki ilk doğumdan sonra kısırlaştırıldı. Bir kere anne olsun istedi eşim. Yavrulara yuva bulma kısmı büyük sıkıntı ama, doğurtmayı düşünürseniz yavrulara doğmadan yuva bakmaya başlayın. Kesin alacağım diyenler almaz, alanlar bir hafta sonra geri getirir, kimisinin tipini siz beğenmezsiniz, kesin sokağa atar diye vermeye kıyamazsınız filan.

Kısırlaştırdıktan sonra iştahı tavan yaptı bir de, buna da hazırlıklı olun :)

@ArdaE
Evet, bu duruma bir arkadaşımın kedisinde şahit oldum. Dediğiniz gibi, şirin yavruları görünce millet hevesleniyor ama ondan sonrası kabus çoğunlukla. Hayvanlara yazık.

Geri