gece dörtte karnımda zıplayan bir şey var. anlam veremiyor insan başta. ağzında en sevdiği oyuncağını alıp gelmiş. kedi oltası. bana getirmiş ve kalkıp oyna benle diyor. gece 4 be kuzum. tabii gece avlanan bir hayvansanız, uyku düzeniniz insanlarla uyuşmaz. o gece kalktım. oynadık biraz ama diğer geceler yüz veremeyecek kadar yorgundum. inanın anlayışlı. 3-4 gece yüz vermeyince bir daha yapmadı. şifonyerin üzerindeki yatağından beni izlerken yakaladım uyandığımda. ve ben uyanır uyanmaz zıplayıp gelir oldu yanıma. kedilerin huyları çeşit çeşitmiş. arkadaşımın kedisi mesela kendisini arkadaşıma sevdirtmiyor. benim gibi kedi korkağı birine ise göbeğini açıp yay şeklinde geriniyor ve dakkalarca sevdiriyor bana kendisini.
kedilerin ömürleri sokakta 2-5 yıl arasıymış. evde ise süre 12-18 arası değişiyormuş. literatürdeki en yaşlı kedi sanırım 36 yaşında ölmüş. sokaktaki en büyük tehlikeler diğer kediler, insanlar, köpekler ve otomobiller. bu ikisi ne acıdır ki insan hayatına da en büyük tehdit. köpeklerden ise hala korkarım ben. ama artık kedilerden korkmuyorum. Kızım sayesinde. Kızım bakalım benle ne kadar süre geçirecek?