Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

kedim uzanırken, "Yandım Allah!!!" diye bir koşuyor doğru tuvaletine gidiyor. erkekler yurdunda kaldım ve tuvalet konusunda bir çok delikanlıdan daha temiz olduğu tecrübeyle sabit. bir kez paspasa kakasını yaptı sebebini anladım hemen tuvaletini temizlememişim, hani ben olsam ben de paspasa pislermişim. bana hayran hayran bakıyor ya, ister bişeyler görsün ister görmesin. umrumda değil.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
Scudo
Her kedinin farkli ruh hali var ancak besleyerek bir sure sonra cozebiliyor insan nasil karakteri oldugunu. Benim kedi kendini 7/24 sevdiren cinste bi kedi oyun oynamayi sevmez ben hep her kedi lazere karsi duyarli sanirdim ama ne yazik ki degil. Sadece iplikle oynar gunduzleride hep uyur cok akilli ornegin mutfaga pek girmez kizicaz diye korkar sofra hazirlandiginda yakin bi yere oturur ve bizi izler. Kendi acikip mama istedigindede bi şekilde pesinden surukluyor sizi mama kabina. Insan gercek sevgiyi kedi kopek gibi dort ayakli stres gidericilerde buluyor. Inanin sevmeyeni hor goreni anlamiyorum.

@pacman
Kiymet veriyorsun diye yalana dogru mu diyelim hocam :) O yüzden ülke bu halde.Hala cin çarpmalarina inanip haciya hocaya giden tipler var.

Saygisizlik yaptigimi düsünmüyorum ama kirdiysam bagisla :)

@Onur İlker Gündoğdu
Sizin yuzunuzden gece konuyu okuyamadim yahu :). Inanan var inanmayan var. Bazi seyleri bilim ile anlatmak zordur mesela. O yuzden farkli yaratiklarin bizler disinda kanitlanmasa da var oldugunu dusunen insanlar var. Ornegin allaha inanmayanlar var fakat nasil yaratildiklarini kanitlayamadilar daha.

kusura bakmayın insan anlatmaya doyamıyor. konunun altını doldurdukça dolduruyorum. 2 ila 4 aylık arasıydı geldiğinde. tırmalama kulesine çıkarkaneki videolarını çekmişim onları izledim. zorla sarılıyor, şevkle saldırıyordu. şimdi boyu kuleden uzun. bu kule, tırnaklarının üzerindeki ölü dokuyu atmaya yarıyormuş. bu kuleye alışınca koltuk falan tırmalamaz diyorlar. benim ki koltukları rahat bırakıyor şimdilik.

kaloriferin üzerinde baygın baygın yatarken avucuma 3-4 tane kuru mama tanesi alıyorum. tek tek elimden yiyor lütfedip. madem ayağıma getirdin getir yiyeyim bari sana ayıp olmasın dercesine. pütürlü diliyle elimi yalıyor. 1 yıl evvel bana bunları söyleseler iyyy iğrenç derdim.

insan ne oldum dememeli, neler oluyor oolum demeli.

kedi konusu oldu dini konu oldu birden. Hz. Muhammed'in bir sözü var "senin dinin sana, benim dinim bana". hadi şimdi dağılın burdan başka yerde tartışın bu hadiseyi.

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
@Betül Ö.
Sevmeyi birakin eziyet etmesin yeter.Insan güçlü diye kendini doganin tanrisi zannediyor.Kediyi köpege parçalatan mi dersin kediyi kesip videoya çeken mi dersin neler neler...Devlet devlet olsa hepsini gebertmek lazim.Ama hayvanlara iskence suç degil sanirim hala :)

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Tirnak olayı dediginiz gibi olu dokuyu atmak icin kullanıyorlar fakat koltuk tirmalayan kedilerin bazen oyun olsun diye yaptiklari oluyor. Umarim oyle bi aliskanlik kazanmaz. Dogada agaclarla islerini goruyorlar ama evde idare etmeleri lazim :). Insan sevdigi seyleri anlatmaya doyamazmis

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
@Mehmet Levent
Tartisacak bir sey yok dünyada yasiyoruz ve dünya kurallari geçerli.Yani bilim.Ben de sizin üslubunuzu begenmedim.

size annemden son bir anektod aktarayım."Evladım dedi, sokaktan kurtardığın o kedinin duası sana yeter" dedi. "anne, kedi ne duası edecek allasen" dedim. annem de, "insanlar artık bozuldu, Yaradan onların dualarını kabul etmez ama bu hayvanların dualarını kabul eder." dedi. annedir dedik, bir bildiği vardır dedik, sustuk oturduk.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@Onur İlker Gündoğdu

kediler ile ilgili konudan, metafizik ve bilim tartışmasına girilmiş. bu konuları dilerseniz kedime sorayım. sordum "miyav" diye yanıt verdi. yapacak bişey yok. saygılar.

@Mehmet Levent
Mevzu annelere karsi gelmek degil toplumun saçmaliklarina boyun egmemek.

Ne kedi ne insan dua etmesin arkadas bana,ben cennet için yapmiyorum veya bir beklentim yok.Ben iyiligi iyilik olsun diye yapiyorum.

Allah rizasi için yerine 1lira verir misin karnim aç diyen bir dilenciyle karsilasirsam birgün,cebimdeki tum parayi vermezsem adam degilim :)

Bilimin herseye yeterli olmadigini din konusunda goruyoruz. Herkes inandigina inansin bence sorun yapmayin bu kadar. Ataist olabilirler, allaha inanip dini kabul etmeye bilirler, cok tanrili dine mensup olabilirler fakat ne yazik ki herkes kendinden sorumlu. O yokmus bu varmis diyip yuzyillardir var olarak kabul edilmis seyleri bilimin yikmasi pek mumkun degil. Herseyin bilimsel bir aciklamasi var illaki fakat bagdastirma yapildiginda yuzyillar oteye gidildiginde ilk insanin nasil yaratildigi konusu inanan inanmayan herkesin aklini kurcalar. En nefret ettigin konu siyasey ve din konusunda tartisma yapmak konuyuda kirlettk :)

Tartisma yapmiyoruz dogrulari aktarmaya çalisiyorum.Tek dogru var çünkü.

Tanrinin Yanilgisi kitabini okumanizi tavsiye ediyorum,inanan inanmayan herkese.Sonra hosunuza gitmeyen bir sey kalirsa o zaman tartisiriz :)

scottish-fold-kitten-tongue.jpg

Üç renkli, pamuk şeker kıvamında bir kedi babası olarak hevesle girdiğim konuda Charlie Hebdo'nun bisikletforum şubesi ile karşılaşmak biraz garip geldi doğrusu. Evet, isteyen istediğine inanır ya da inanmaz. Hayatımız yaptığımız tercihlerden ibaret. Sayın Onur İlker Gündoğdu da ister tengri'ye, ister bilime, isterse de patatese inanır, bu da onun kendi tercihi. Ancak bu mesajı yazan fakir dahil birçok kişinin inanmayı ve kutsal saymayı tercih ettiği bir inanç sistemine alenen "yalan, uydurma, safsata" şeklinde yaklaşmak kendi düşüncenizi bir başkasına dikte etmek, karşınızdakileri rencide etmek değil de nedir?
Tanrı'nın Yanılgısı kitabını okumadım, işin gerçeği mesleğim ile alakalı literatür araştırmaktan ideolojik kitaplara fazla vakit ayıramıyorum. Adı ne olursa olsun herhangi bir kitapta yazanları tek gerçek kabul edip hayat düsturu olarak alacaksanız meydan sizin, tutmayalım. Yeterki bu düşüncelerinizi dayatmaya çalışmayın. Yukarıda ne güzel söylenmiş "sizin dininiz size, benim dinim bana". Kalın sağlıcakla

Bu konuya kedim ile katılmayı planlarken din tartışmalarına kayıtsız kalamadım.

Esas sorun üslup. Keşke sonunda denilen gibi "sizin dininiz size benim dinim bana " olabilse. İnananlar ne kadar kolay bana saygı duy diyebiliyor. Ben inanmıyorum. inanmadığımı ve kitabın yalan olduğunu söylemek hakaret değildir. Küfür yok, başka şey yok. Sadece yalan, yok diyorum. Siz inanıyorsunuz ben inanmıyorum. İnanmadığım bir kitapta yazanlara da inanmam. Sayın Onur İlker Gündoğdu'nun bahsettiği kitabı okumadım, ama yukarıdaki mesajdan örnekle (sizi hedef göstermiyorum ama denk geldi) ben de inandığınız ama benim inanmadığım bir kitapta yazanları tek gerçek kabul edip hayat düsturu olarak almıyorum.
Siz alabilirsiniz sorun yok. Ben inanmamayı seçtim lütfen benden inanmadığım halde inanıyormuşum gibi davranmamı ve fikirlerimi söylemememi beklemeyin. Çünkü dini yayma çalışmalarına ya da din referanslı söylemlere sırf inanıyorsunuz diye çoğunluğun düşüncesi diye aynı tepkiyi göstermiyorsanız benim fikrlerime de öyle tepki verin.

Bu yorumdan sonra bu konuda başka bir şey yazmayacağım, isterseniz özelden yada diğer iletişim yolları ile devam ederiz ama burada kedim ile forumda bisiklet ile var olmayı tercih ederim.

Konu kedileri sevmekten, nerelere gelmiş inanılır gibi değil yani arkadaşlar şu tartışılan mevzuyu sonlandırsanız veya özelden devam etseniz kendi aranızda? Bir de doğrunuzu söylerken başkalarının da doğruları olduğunu hatırlayın lütfen. Daha sonra bu iki perspektiften yola çıkarak özel mesajda dilediğiniz gibi tartışabilirsiniz konuyla alakası olmayan o diğer konular hakkında. Yukarıda bazı mesajlarda kullanım sözleşmesi ihlâl edilmiş. Forumda halka açık bölümlerde böyle şeyleri karıştırmayalım lütfen. Bizi zor durumda bırakıyorsunuz bunu yaparak.

Kitabın adı Tanrı' nın Yanılgısı değil "Tanrı Yanılgısı" ancak çok da önemli değil, rica etsek din iman konularını şu güzelim kedi başlığının dışında tutsak.

Haoydaaaaaaaaa :D

Saygisizlik yaptiysam affedin.O kitabi 1 kisi okur da bilinçlenirse bana yeter :)

unnamed (18).jpg

@Yusuf Z. Şipal
Dogrusu bu.Yanlis yazmisim.

Konunun içeriğini değiştirip kediden devam edelim :)

Neredeyse hayatım boyunca hep kedim vardı. Yaklaşık 1,5 ay önce evlendim, şimdi yeni kedi arayışı içindeyiz eşimle beraber.
Hatta yeni kediler arayışı içindeyiz, 2 tane velet alıp onlar şımarırken parmakla gösterip "eheheh salaklar" diye gülmeyi planlıyoruz :).

Baktığım kedilerin bir kısmı;
mızmız.jpg

Elvis.jpg

mika.jpg

@Sadettin Z.
karşındaki insanı rencide etmekten bahsediyorsun, peki bu kurmuş olduğun cümle ile birilerini rencide ettiğinin farkında mısın acaba, 13 insan vahşice katledilmiş sen bunun üstünden espri yapıyorsun, senin lisanınla konuşayım 'allah akıl fikir versin'

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Geri