Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

39 yıl bilfiil tüm hayvanlardan korkan biri olarak, hayatıma geçen mayıs ayında 'Kızım' adın verdiğim kedi girdi. kedilerden kaçan ben şimdi evimi bir tekir kediyle paylaşıyorum. hayvanlardan korkanları da anlıyorum. çünkü ben onların tarafındaydım üztelik az buz değil taaam 38 yıldır. şimdi kedilere hayranım. birlikte yaşadıkça, gözlem yaptıkça, haklarında okudukça hayranlığım arttıkça artıyor. sevdikmek istedimi grlip kendisini illa ki sevdiriyor; sevdirmek istemedimi tövbe billah sevdirtmiyor. bir yıla yakın evli kaldım, evli olduğum kadın bi kez kolsun beni iş dönüşü karşılamazken, kedim her akşam kapılarda karşılıyor, geç gelirsem basıyor fırçayı resmen söyleniyor bıdı bıdı bıd kendi lisanınca; çalışırken yanımda masanın üzerindeki minderine kuruluyor. beni izliyor; bakıyor benim çalışma uzuyor, 2-3 kez esneyip vurup kafayı uyuyor. sabah en sevdiği oyuncağını ağzıyla taşıyıp kalk oynayalım diye beni uyandırıyor. oynarken kendinden geçiyor soluk soluğa kalıyor. evet, evlilikten umudu kesmiş 60 yaşındaki kadınlara benzediğimi söyleyen arkadaşlarım var ama kedi bambaşka bir alem. bir dünya vesselam.

Scudo
Yaklaşık 25 yıl bilfiil kedi beslemişimdir, hem de aynı yorgan altında yatarak. Kedilerimin hikayelerini anlatsam gerçekten hayret edersiniz. Gerçi kedi besleyenlerin illaki anlatacağı enteresanlıklar vardır da. Kucağıma doğuranlardan, bakkala gittiğimde sokak kapısının önünde beni bekleyenlerine; sokaktan geçen balıkçının sesini duyup kapıyı açın diye kapıyı tırmalayanından, üniversiteyi kazanıp evden ayrıldığımda evimizi terkedenine... Daha neler neler. Çok sevimli ve mübarek hayvanlardır kediler.

insan kendini kediye tırmalatır mı? valla canım öyle sevmek istiyor ki bazen, sıkıştırıveriyorum Kızım ı, o da bunalınca basıyor patiyi, tabii ki tırnaklarını çıkarmış halde. bir nevi, madalya, nişan gibi birşey kedi tırmık izleri.

Bu da benim Pakize, Da Vinci doğanın baş yapıtları diyordu sanırım kediler için. Bütün çalışmalarımda masamda benimle :)
http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/01/26/IMAG2330.jpghttp://www.hizliresimyukle.com/images/2015/01/26/IMAG2337.jpg

Bayıldım bu başlığa, bende o kadar çok kedi besledim ki, bazılarının acısı çok dokundu, ama evcil hayvan dendi mi kedi derim.
Köpeği de çok severim ama onlar köle. Kedi ise kendi kişiliğinden asla taviz vermeden sizden memnun olduğu için sizinledir.

Kedi dedin mi arkadaş akan sular durur. Acayip yaratıklar. Sevimli olmalarını geçtim, tripleri efsane. Bir kereliğine veterinere bir günlük kedimi bıraktığımda benimle 1 hafta konuşmadığı ilgilenmediği olmuştur. Hisli hayvanlar mesela bir başka arkadaşımın kedisi eşinin hamile olduğundan kedisi sayesinde şüphelenip anlamışlar. Kediler hamile hanımlara pek yaklaşmazlar. İlk anlayanlar da onlardır. Bebeğin kalp ritimlerini duyarlarmış. Kısacası dilsiz insan gibidirler. Kediler nankördür diyorlar ya öyledirler evet tıpkı insanlar gibi hatta insanlardan daha az nankördürler. Kedi beslemeyen bilmez bunları. Birde bunlar konuşurlar seninle. Şimdi fazla anlam yüklüyorum yapmacık oluyorum gibi gelecek ama öyle değil. Cidden konuşurlar. Halinizden anlarlar ve ona göre reaksiyon gösterirler. Hasılı kelam kediler günümüzün en sosyal varlıklarıdır ve insan edinmeyi iyi bilirler.

@Onur İlker Gündoğdu
Bunlar british shorthair içlerinde iki tane scottish fold var :)

@Onur İlker GündoğduBu erkek, erkekleri biraz büyük oluyor :) Dişileri daha sevimli. Birde erkekle uğraşması zordur.

@Atilla Gobel
Sisko bol tüylü hangisiyse ondan alicam :D Huysuz cikarsa yola getiririz dayak cennetten çikmadir :p

@Onur İlker Gündoğdu Bak sana birkaç tüyo vereyim bu cins hakkında. Bunlar kendilerini sevdirmeyi pek sevmezler. Canı isterse gelir kendini sana sevdirir. Arsız cinslerden değildir. Asil bir cinstir ve çok az sağlık sorunu çıkartırlar. Kucak sevmezler ama ayak ucunda oturmayı çok severler. Acayip oyuncudurlar ve o kilosuna rağmen en atletik cinstir kediler aleminde. Tırmalama huyu yok denecek kadar azdır hatta hiç yoktur diyebiliriz. Öyle kucağıma alim saatlerce orada otursun diyeceğin bir hayvan değildir ona göre.

@Onur İlker Gündoğdu

Şükür ki ölümleri benim elimde olmadı. Sadece Komançi adındaki kedimizi araba ezmişti, ama o zaman da küçüktüm, pek hatırlamıyorum. Bazen yollarda görüyorum arabaların ezdiği kedileri, günlerce etkisinden kurtulamıyorum. İnsanın bile kuruş değeri olmadığı dünyamızda hayvana kim değer verir ki? Halbuki ordusuyla bir yerden geçerken köpek ve yavrularını gören Peygamberimiz, ordu oradan geçene kadar onların başına 2 nöbetçi dikmiştir. Nerde bizde o zihniyet ve merhamet?

@Atilla Gobel
Hocam o zaman bana tembel sisko yumusak bol tüylü bir kedi önerir misin ? :D

@Atilla Gobel
Hocam o zaman bana tembel sisko yumusak bol tüylü bir kedi önerir misin ? :D

@Süleyman Çakır
Peygamberle falan isim olmaz.Ama dogayi cansiz canli her seyi seven bir Turk olarak Tengricilik dinine mensubum böyle dogasever bir kültür sadece Türklerde vardir (Eski Türklerde) :)

Dün bi video izledim it oglu it kiza vuruyor arabayla kaçiyor taksi ve birkaç araba da yerde yatan kizi görmelerine ve de yanindaki dayisinin yalvarislarina ragmen durmuyor kaçiyorlar.

Bir halkin serefsizlikte gelebilecegi son noktalardan biridir sanirim.

Insana boyle davranan hayvana ne yapmaz ki?
Gene de uyarayim,kaskolar sanirim çarptiginiz hayvanin veteriner masraflarini ödüyormus.Bu yüzden insanliklarini unutmasalar götürseler iyi olur.Agaci canliyken yakmanin yasak oldugu bir kültürden geliyoruz düstügümüz hale bak yaziklar olsun...

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Bu arkadaş da bizim kedimiz, evde bize yoldaş, evin yaşayanı. Kediler nev-i şahsına münhasır yaratıklar. Canları ne isterse onu yaparlar diğer evcil hayvanlardan biraz farklılar. Kişilikleri var gibi. Evde ne olsa hissederler,sahipleri üzülse sevinse anlarlar. Kısacası hislidirler. Aslında kedi köpek farketmez, insanımıza hayvan sevgisini aşılamamız lazım. İnsanlar canlının kıymetini bilirse çevresine karşı daha duyarlı oluyor gibi geliyor bana. Çocuklara canlı sevgisini aşılayabilirsek eğer gelecek nesillerin doğaya ve insana daha saygılı olacağı kanaatindeyim ben naçizane...

Dosyalar

• 27102009.jpg
    27102009.jpg
    96,9 KB · Okunma: 37
@Onur İlker Gündoğdu

Tengrilerin canı cehenneme. Parayı, makamı-mevkiyi, şanı-şöhreti Tengri edinenler hayatı çekilmez hale getirdiler...

Geri