Scudo Sports

Kayseri nev trial show

@freeRide07

sağol kardeşim çok teşekkür ediyorum

ayrıca anladığım kadarıyla biz bu formda kayseri olarak çiban başıyız gibime geliyor sen ne dersin yaw açtığım her konuda bir kusur bulunuyor

ya konuyu kilitliyolar ya yalanlıyolar ya montaj diyolar yada videoyu bırakıp kelime oyunu oynuyolar neyse olsun ne demiş recep ivedik

Ekinler baş vermeden Kör buzağı topallamazmış... :Skull-175

• Beğen
Tepkiler: semıh gunay
Scudo
video çok güzel ama :boese157: bu gereksiz tartışmalar videoyu gölgeliyo ve olay bambaşka bihal alıyo bu her konuda oluyo bence gererkyok ayagınıza sağlık

kusura bakmayın arkadaslar ufak tefek hatalar olabılır ama vıdeonun yapılıs veya hatalarında yonelık deılde hareketlere yonelık yorumlar yaparsanız sevınırız saygılar...

ya abisi bu arkadaş sanıyorki kelimeleri yutuyoruz bizim yazıdan daha cok işimiz var neden derseniz öylede okunur böylede okunur eyrki okuyamıyor san sende dır sorun neden dersen çünkü akıllı insanlar eksikte olsa kelimeleri tamamlar ve anlar bence biraz aklını calış tır.
Birde bizim daha cok işimiz varkonusunda kayseri bisiklet ekibimiz her parcasına alın teri damlamış tır biz varıpta babamızdan felan
parca alacam yada yardım cı olurmusun diyemeyiz çünkü bu benım zevkim se benim almam lazım anlamuş sındır umarım öpüldün.

• Beğen
Tepkiler: boxtubing
@beyturk_38

Kardeşim olayı saptırma lütfen.. Ben sadece yazarken bir parça dikkat etmeni istedim, yazdılarını okumak için ayrıca efor sarfetmek gerekiyor. İlkokulda öğretilen Türkçe bile daha yalın ve anlaşılır.. Tek istediğim ilkokul düzeyinde bile olsa anlaşılır bir Türkçe ile yazmanız.. Ayrıca işini gücünü bahane ederek tartışma ortamına girmek hiç mi hiç doğru değil! .. Benim aklımı ne kadar çalıştırıp, bu yazıları ne amaçla yazdığımı anlamak için sen biraz aklını çalıştır ;)
Kayseride ki arkadaşların ne zorluklarla bisikletlerine parça aldıklarını ve bu işe gönülden ne kadar bağlı olduklarını emin ol çok iyi biliyorum bana açıklama yapmana gerek yok ;) ancak bu şekilde babasından para istemeyip kendi zevki için çalışmak zorunda olan bir tek sen/siz değilsiniz buna emin olabilirsin..

Hareketler konusunda zaten başta teşekkür ettim hepsi birbirinden güzel, çalışılmış emek harcanmış hareketler. Ama daha önce başka bir konuda da uzunca bir yazı yazmıştım.. Siz yaptığınız hareketleri gölgede bırakacak bazı davranışlar gösteriyorsunuz.. Bunu kişisel algılama lütfen, ordaki arkadaşların hepsini severim, çok iyi yerlere gelip en iyi şekilde temsil edilmelerini isterim..
Ancak benim istediğim sizin kendinizi biraz olsun düzgün tanıtmanız ve insanların yaptıklarınızın gerçekten profesyonelce yapıldığına inanmaları, sizi her yönünüzle takdir etmeleri. Bu çok zor değil, asi olmak saldırgan olmak sadece size zarar verir.Biraz ağır başlı biraz ılımlı olup, eleştirilere "napak gardaş" diye cevap vermek yerine burada yazılanların yapıcı eleştiri olduğunu unutmadan kendinizi geliştirmek için kullansanız inanın Türkiye sınırlarına sığmaz yaptıklarınız...

Galip; "zır" kelimesine bu kadar takılman ilginç geldi, diğer arkadaşın yazdıklarının içinden okunabilir bir dille yazılmış kelimeleri arayarak buluyoruz sen ise bir harfin yanlış yazımına takılıyorsun ki oda dikkatten kaçabilecek küçük bir detay!.. Burda birbirimizi bozmaya çalışmıyoruz! Ben sadece sizlerin iyiliği için, saygınlığı için, bu işi ne kadar ciddi yaptığınızı göstermeniz için yapıcı eleştirilerde bulunuyorum siz hala işin gırgırındasınız..
Benim hatalı olarak bastığım bir harf ile alay edeceğinize arkadaşın yazısını bir kez olsun dikkatli okuyun..Ne demek istediğimi nlayacaksınız..
Ayrıca yazım dilinde şive kullanılmaz! Sen her ne kadar günlük hayatta böyle konuşmaya alışmış olsanda ki bunu kimse yadırgamaz, yazarken normal Türkçeyi kullanman gerekir..

slm arkadaslar yaptımız cekımde ufakdefek te olsa bırseyler anlatmaya calıs dık ama bunlar baslangıc larıydı devamını ıyısallah havalar duzel sın dahada ıyı sı gelecek kayserı ekıbımızı burdan slm larım
not (abı ben koyucaktım vıdyoyu sn nedıye korsanya ama yınede elıne saglık)

Son olarak:
Olayın buralara taşınması inanın çok üzücü, sizlerden tek istediğim sadece hareketleri yapmaya değil onları sunmaya da özen göstermeniz. Daha önceki başlıkta da yazmıştım aynı şeyleri, hareketleriniz gerçekten süperler, bu konuda kimse bişey diyemez ancak siz bunu sunarken bu şekilde eleştiri alıyorsanız bunu diğer sunumlarınızda yapmamaya özen gösterin ki insanlar sadece yaptığınız iş ile ilgilensinler, kimseye koz vermeyin ;) Diğer arkadaşlar hala benim kötü niyetle yazdığımı sanıyorlar ama umarım bu yazdıklarımdan sonra bir parça niyetimi anlarsınız..

Çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını sabırsızlıkla bekliyorum ;) Bu işin istense ne kadar profesyonelce yapılacağını göstermenizide can-ı gönülden diliyorum. Çok iyi yerlere geleceğinizi bilmesem inanın şu yazdıklarımın yüzde birini yazmazdım.
Herkese selamlar, iyi çalışmalar..

teşekkürler berkay biliyoruz kötü niyetle denilmediğini sen ve diğerforumdakı arkadaşlar tabiki iyiliğimizi istiyor bundan sonrakı vıdeolarda daha profosyonelce ve daha iyi hareketler çıkarmaya uğraşacağız tekrar teşekkürler saygılar

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
@boxtubing

Bilmiyorum siz kaç yaşlarındasınız ama ben 13-14 yaşından beri bisiklet işindeyim ve daha bu forum yokken trial in ne olduğunu bilen adamım bu işi sizden öğrenmedim... Sizin videonuza yada yaptığınız hareketlere bişey demiyorum çünkü en profesyonel trial videolarında bile çok farklı hareketler yok...

Dikkat ettiyseniz hareketlerize bişey demedim.... Ama video sadece hazırlamak değil sunmakta önemlidir... İsterseniz en zor hareketleri en mükemmel şekilde yapın ama insanlara doğru sunamassanız bir anlamı kalmaz ben sadece bunu vurgulamaya çalışıyorum... Sizin orda ne dediğinizi bu forumdaki herkez anlıyor tabiki anlaması zor değil... Ama madem bu işi geliştirmek istiyorsunuz daha profesyonelce yapmak istiyorsunuz sunumada özen göstermelisiniz...

Yurt dışındaki bir çok video da giriş ve çıkış jenerikleri bulunur, yazı karakterleri ve yerleşimleri farklı olabilir ama videoların %95 indeki yazıların dil kullanımı doğrudur... ÇÜNKÜ SUNUM ÖNEMLİDİR...

Sizin konularınızı kilitlemedim yada kaldırmadım... Kaskınızada laf etmedim sadece yaptığınız işin dah da kaliteli görünmesi için tavsiyede bulunmaya çalıştım... Ama sizler bunu anlayamıyorsunuz ki bu şekilde tepki gösteriyorsunuz ve kendinize güveniniz olmadığı için yazımdaki olumlu eleştirileri tersinden anlayıp halen yok konumu kilitlediler yalanladılar diyorsunuz...

Siz inanılacak şeyler yazarsanız, adam akıllı kendinize tehlikeye attığınız değil sizden sonra geleceklere örnek olacak videolar koyarsanız kimse size karışmaz...

haklısın berkay bundan sonra dahada tecrubelı davranmaya calısacagız bundan sonrakı sunumlarda daha iyi olucak inş. bizim sadece tepki vermemiz ufak tefek seylerın sorun olması tamam turkce olabılırdı bısey demıyoruz ona ama bi w yerıne v kullanılmış olmasının bu kadar cok elestırı cekecegını bılmıyorduk insanız hepımız hata yaparız neyse yınede ıyı yada kotu yorum yapan arkadaslara tesekkur ederız

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
yawwwww 13 - 14 yaşında bisiklete başladım diyosun form kurulmadan önce trial i biliyodum diyosun sen bu sitede YÖNETİCİ sin ama ne var ki bu trial konusu bu siteye kuruluşundan 3 sene kadar sonra eklendi madem biliyodun neden eklemedin saygılar ilginize teşekkür ederim cheyenne galip

• Beğen
Tepkiler: semıh gunay
@cheyenne

forum açıldıktan 3 yıl sonra trial bölümü açıldı demişsin. şöyle birşey söylemek istiyorum yaklaşık 2 yada 3 ay öncesine kadar trial bölümüne mesajlar haftada bir kaç kişi yazıyordu bazen haftalarca yazılmıyordu bile. konular ise ayda bir veya iki ayda bir felan açılıyordu. forum ilk açıldığında trial bölümü açılsa ne olucaktı bunu bana bir söyle. şuanda trde doğru düzgün trial bisikleti kullanan kaç kişi var. benim bildiğim antalyadaki semihten başka kimsede yok. yani ha 3 yıl önce açılmış ha 4 yıl önce açılmış. eklediğiniz videolara bakıyorum. videolar uzun ama içlerindeki hareketlerin bazıları hariç gerisi amatörlerin yaptığı trials veya street e girmeyen öylesine yapılan hareketler. ancak yaptığınız çok iyi hareketlerde yok değil. ön tekerde ben senin kadar gidemem hatta hiç gidemem desek yeridir. ama durduğunuz yerde arkayı sağa sola atmak veya tekteker gitmek olmadı pedal kicki düz yerde yapmak trial değildir.
sizin ilk önce bunu anlamanız gerekmektedir. ikincisi ise bu sizin diliniz her insan hata yapar demişsiniz v yerine w konuşmuş. bu hata değil bilerek yapılmış bir davranıştır. berkayın dediği gibi yazılarda şive kullanılmaz. eğer kullanıcağınız kelimenin türkçesi varsa onu kullanın ne arapça nede ingilizce herzaman için türkçesi varsa türkçesini kullanmak en mantıklısıdır. ben ne günlük hayatta ne msn de nede forumda inşallah kelimesini kesinlikle kullanmam. türkçesi umarımdır ve her zaman inşallah yerine umarım derim veya yazarım. size karşı yorum yapan berkay, hasan çağrı ve benim yazıklarımızı sakın kötü olarak algılamayın. biz sizin iyiliğinizi istiyoruz ancak bazı arkadaşlar bunu suistimal ediyolarlar. videoların montajları ve seçilen müzikler genelde kötü. en iyi yaptığınız hareketleri en başa koyup sonunu çok sıkıcı yapıyorsunuz. bi hareketi uzattıkça uzatıyorsunuz. ve çok kolay yapılabilicek hareketleri kendinizi çok kasarak estetik yapmıyıp çok zor yapılıyormuş gibi gösteriyorsunuz. ben trial le hiç uğraşmıyorum ancak kayseriden yıllardır street değilde sırf trial le uğraşanlar olarak daha fazlasını beklerdim. bu kadar uzun videoda trial yapmama rağmen bi baştaki banka abubacca koyup pedal kickle üst e zıplamayı ve sondaki ön tekerde gitme hariç hepsini çok rahat yapabilirim. yani söylemek istediğim şu siz yıllardır trial yapıyorum diyorsunuz ve bir yıla sığmıycak videolarla karşımıza çıkıyorsunuz. (söylediğim iki hareket heriç) hareketler çok basitti ve başıda ortasında ve sonunda hep aynı hareketler var. umarım daha iyi montajlı daha iyi müzikli ve daha kaliteli hareketlerle (daha kaliteli derken alınmayın bu hareketleri forumda yapan kişi sayısı çok az ama kısa ve öz daha iyi olurdu) karşımıza çıakrsınız.

@ujur

bu sitedeki amaç sadece konuların incelenmesi yada mesaj atılması mı yani hani formda bilgilerimizi paylaşıyorduk ne oldu ben 5 yıldır trial yapıyorum eğer sitede öncesinden trial konusu açılmış olsaydı girerdim ve yorum yapardım benim ilgi alanım trial dh adlı konuya ben hiçbir zaman girmem neden ilgi alanım değil ondan anlatmak istediğimi anlamışındır diyorum saygılar

@cheyenne

Her zaman başkalarından birşeyler yapmasını beklememek gerekir. Kolaylıkla kendiniz de bir konu açabilirdiniz.

@cheyenne

ya arkadaşlar ben sizi gerçekten anlamıyorum. herkez 5 yıldır 7 yıldır trial yapıyorum diyo ancak ben hiçde 5 yıllık trial yapan birinden hareket görmedim. 1,5 yıl önce senin pedal kick ini izledim bana normal gelmişti çünki bende yapabiliyordum. ve ben o pedal kicki başladıktan 5-6 ay sonra yapmaya başladım. yani ben 2 yıllık kullanıcıyım. videolarınızı izliyorum ancak 2 yıllık kullanıcı olmama rağmen yaptıklarınızdan hiç biri benim gözümde zor hareketler değil. zoru bırak yaptıklarınızı zaten yapıyorum bir kaç hareket hariç ve bunlar benim ilgi alanım olmamasına rağmen yapıyorum. ilgi alanım olsa street değil trial toplardım ve emin ol 2 yıllık kullanıcıdan sizinkinden iyi bi video izlemek size çok koyardı. demek istediğim maden 5 yıllık trial cisin neden biz göremedik? izlediğim videolarda 2 yıl boyunca normal kalitedeki bi kadro ile çalışan kişinin yapıcağı hareketler var. yani kendinizi türkiyenin en iyisi olarak görmeyin sizden daha iyileride olabilir. her zaman için kendinizi en iyisi olarak görmeyin sizden daha iyileri olduğunu aklınızdan hiç çıkarmayın.
ayrıca dediğini gayet iyi anladımda şöyle bişey var 5 yıl önce tamam sen vardın peki senden başka kim vardı? sen dh bölümün girmiyorsun peki diğer üyeler trial bölümüne giriyor mu? diyelimki trial bölümü açıldı sen ne yapıcaktın kendi kendine mesaj yazıp yorumluycakmıydın? 5 yıl önce trial yapan sen ve bir kaç arkadaşın varsa yapanları zaten tanıyon kimseyi ilgilendirmeyen bir konuya neden yorum yapıcaktın sadece arkadaşlarının görmessi için mi? zaten sürekli görüyolar değil mi ?
şimdi sen söyle bakalım anlatmak istediğimi anladın mı?

ayrıca siz şuan bu düzeyde hareket yapıyorsanız zaten 3 değil geçen sene açılsa daha iyi olurmuş...

@ujur

valla bende bu site kurucularından yöneticilerinden birisi olsaydım konu farklı olurdu ama değil olmakda istemem ben 5 yıldır trial yapıyorum dedim ewet ama ilk 1.ci sene videoları yeni yeni keşvediyorduk 2.sene birşeyler kapmaya başladık 3.sene gösteriler olmaya başladı ve sonra ben askere gittim toplamda 18 ayım boşuna gitti yani uzun lafın kısası ben bu işte pro olmak için fazla çaılışamadım halen üzerimde akerlik piskolojisi var merak etmeyin yakın zamanda göreceksin trial nasıl yapılır

bu arada bir kaç hareket hariç kalanını yapıyom diyosun çek bi video bakalım nasıl yapıyosun daha sonra bende görüyüm seni ilgi alanı olmadı halde benden ii yapıyo diyim ve kendime kızıyım

son olarak ise karşımıza türkiye genelinde hangi şehir çıkabilirse bekliyoruz hodri meydan benim ekibim dört kişi bileğimizi büken olursa öperiz elini saygılar

• Beğen
Tepkiler: yakup öztırpan
@cheyenne

askere gittiğini bilmiyordum ama 5 yıl önce başladıysan ve araya 18 ay girdiyse ozaman 3,5 yıldır yapıyosun sayılır. ilk yıl video izlemişsin 2. yıl kapmışsın 3. yılda gösteri yapmışsın. ben ise ilk yıl videoları izledim hareketlerin fiziksel kurallar çerçevesinde nasıl yapılıcağını anladım ve hızımın yettiği bütün hareketleri yapabilceğim kanısına vardım ve kendimden emin olmadığım sürece hiç bi hareketide yapmadım. ilk yılın başlarında ortalarında ve sonlarında da gösterilere çıktım. ve ortalama 1 ay kadar sonrada bir gösteri daha var. ancak bunların hepsini 5 değil 1,5-2 senede yaptım. ben trialde birkaç hareket hariç hepsini yapıyorum demedim. sizin yaptıklarınızdan sadece 1 yada 2 sini yapamıyorum. ve trial başlığı altına video koymam çünki ilgi alanım değil. 2,6 kg lik street maşası kısa street gidon boynu trial açılarına sahip olmayan üst düzey bi street kadrosuyla trial değil street yapıyorum. ancak yapabildiğim hareketleri gören bilen bir çok insan var video koymam açıkçası gereksiz. sadece siz görüceksiniz diye zaman ayırıp video çekemem. video çeksem street videosu çekerdim onu bile çekicek zamanım yok zaten.
ayrıca benim sizinle bir derdim yok bunuda söyliyim. sadece 5 yıllık birine göre çok amatörsünüz bunu söylemeye çalışıyorum. ayrıca sizin benden artı olarak yaptığınız hareketler var ön tekerde gitmek gibi.(bunuda sadece sen yapabiliyorsun sanırım) unutmayalım ki benimde ilgi alanım olmamasına rağmen sizden artı olarak yaptığım trial hareketleri var. tr de lafı bile geçmemiş ancak çok zor olan 1 hareket ancak bunu dünyada street bisikletiyle yapan toplasan iki elin parmak sayısını bile geçmez.(şuan için iki kişi gördüm street bisikletiyle yapan) ama trial bisikletiylede çok fazla yapanın olduğunu sanmıyorum. bu hareketin ismini buraya yazmıycam ancak video çekersem nasıl yaptığımı görürsünüz. video istiyorsan yazın çekebilirim sadece trial olarak ama kesin bişey söylemiyim kamera sıkıntımızda var.
ayrıca benim bi ekibim yok tek takılıyorum ancak benim yaptığım hareketlerin çoğunu yapan bazı arkadaşlarımda yok değil ancak onların hiç biri trial in t sini bile bilmezler. yani hiç ilgilenmemişlerdir. onun için ekip olarak kapışsakta 4 e tek olarak kapışıcaz.

Beyler , farklı kategoride yorum yapmak istemezdim , ancak birşeyler yazmak istedim. Öncelikle 25 senelik bir freestyle bisiklet geçmişimin olduğunu belirtmek isterim ki o yıllarda Türkiye'de ne bmx vardı ne de mtb. Son 1-2 senedir gençlerin birşeylerle uğraştığını gördüm ve bir sene önce tekrar bmx sürmeye başladım. Ara verdim diyebileceğim 12 sene içinde ne bmx'in ne de mtb'nin bir yerlere geldiğini gördüm. Yaşım 38 ve benim yanımda sürerken sırıtmayacak bir kaç kişi dışında insan yok diyebilirim. Demek istediğim başkalarıyla çekişmeden önce kendinizle çekişin. Ben bu yaşımda hala daha iyisini yapmaya çabalıyorum ve bunu sadece eğlenmek için zevk almak için yapıyorum. Siz de öyle yapın. Yarışacaksanız kendinizle yarışın. Kayseri'deki arkadaşları beğendim ancak o kadar büyütülecek bir sürüş yok. Bu konuda başarılı olamayan arkadaşlar süper diyebilir ama bu sporda bir yere gelmiş kişiler süper demeyecekleri gibi bazı yanlışlarınızı ve eksiklerinizi de dile getirebilirler. Bu foruma video eklerken , yapılacak olumlu yorumların dışında eleştirilerin de geleceğini düşünmelisiniz. Cevap verirken de üslup çok önemli. Sürüşünüz gayet iyi , böyle devam etmenizi dilerim. Aynı zamanda Türkçe'mizi kullanırken de mümkün olduğu kadar dikkatli olmamız gerektiğini belirtmek isterim.

Geri