Scudo Sports

kavgada yumruğu ilk atan olmak

Kavga savunma hattının en son çaresi olmalı, kaçamıyorsan ve başka türlü defedemiyorsan sadece savunma amaçlı olmalı ve tehlike bertaraf edilene kadar sürmeli, dah fazla değil...
1999'da Teyzemin oğlu sokakta dayak yiyen bir bayanı kurtarmak isterken adam ile yüzyüze kaldı; adam bıçak çekti, bizimki de; adam salladı, bizimki de; adamınki sıyırdı, bizimkinin de; tek farkla: adamın sağ bacak iç atar damarına geldi bizimkinin hamlesi. Sonuç adam olay yerinde öldü.
Avukat meşru müdafa veya nefsi müdafaya sokmaya çalıştı ama mahkeme başkanı açık alan olduğu için kavgadan kaçabileceğinden kastı aşan adam öldürmeye karar verdi. 8 sene 6 ay yattı.

Umarım ana fikri anlatabilmişimdir.

Mümkünse kaçın kavgadan, kaçamıyorsanız yine kaçın. Tüm ihtimaller biter de tehlike devam edrse sadece yeterli kadar savunm yapın, kendinizi kaybedecek kadar öfkelenmeyin.

Birinci dereceden ve ağızdan aktardığım tecrübedir...

Scudo
Karate ve Aikido da kara kuşak ve üzeri seviyem olduğu için bu tür şeyleri paylaşmaya pek bayılmamakla beraber
kendi adıma felsefemi yazayım;

Son çarenin savaş (kavga da dahil ama strateji aynıdır) olduğuna kara verdiğim noktadaysam sorunu çözen şeyin karşı tarafa verdiğim hasar değil,
yok ettiğim dövüşme isteği olmasını tercih ederim.

Nedense uzakdoğu sporları ile uğraşan ve belli seviyenin üstüne gelenlerde kavgadan kaçınma dürtüsü daha fazla oluyor. Sanırım sonuçlarını daha iyi kavrayasildiklari için...

@GCSüzgün

Hocam soylediklerinizde haklisiniz, aslinda bir yere kadar aynı şeyden bahsediyoruz. Kavgaya karşıyız o kesin :) Ben nefsi mudafaa yi kavga statusune koymaktansa "etkisiz hale getirme" diye yorumlamayi daha dogru oldugunu düşündüğüm için söyledim.Kavga girisimine kavgayla karşılık veren kimsenin kazanarak çıkmadığını söylemek istemiştim. Eger bir yanlış anlasilmaya neden olacak birşey soylediysem af ola.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Okan POLAT
Vardığınız sonuç doğru, sebep yanlış

Kavga, dövüş, savaş adına her ne dersek farketmez sadece zaman meselesidir;
Kişiler arasında saniyeler, gruplar arasında dakikalar ve ülkeler arasında saatler veya günler ile ölçülür.

Çalıştığım salonda, aldığı eğitimi kullanmak için can atan, amacı bu şekilde kompleks tatmini olanlar da vardı, taa ki yazdığınız gibi ağır bedeli kendileri ödeyene kadar..

Ancak iş bununla bitmiyor, bugün artık mükemmel savaş sanatı eğitimli biri bir bıçak darbesine bir tek bir mermiye hayatını verebilir ve bunu önceden de kestirmesi zordur.

Ben kendi adıma eğitimimi, daima işi kavgaya gerek kalmadan çözebilmek için kullanmayı amaç edindim.
Sadece basit bir duruş, bir bakış, bir söz çok defa bunu yapmaya yetebiliyor. Yetmeyeceği noktalardan uzak durmak kaçmak anlamına da gelmiyor.

Daha önce de yazdığım gibi hepimiz yaşa, eğitimimize, hayata bakışımıza bağlı olarak kavganın kaçınılmaz olduğu ana çok farklı anlarda karar veriyoruz.
Hepimiz farklıyız, bu da çok normal bir şey. Ama hayati sebepler dışında kavgadan kaçanlar daha mı yüksek kişiliğe sahip derseniz ;

Bence evet...

@halil ibrahim duran

Vay be nereden nereye. Koskaca bisikletçilerin sosyal medyası bisiklet forumu maymuna çevirmişler. Eski yazıları ve yazarları okuyorumda o bisiklet üzerine ne nutuklar, ne allameler, ne uzmanlar hepsi sanki tayyi mekan eyleyip uçup gitmiş. Kötü para iyi parayı kovar ilkesiyle yerini bir vasatlığa terk etmiş. Başlığa bakın: kavgada ilk yumruğu kim atacak. Foruma ilk kez uğrayanda burayı fayt kılap ın buluşma yeri zannedecek.

Vardığınız sonuç doğru, sebep yanlış
Kavga, dövüş, savaş adına her ne dersek farketmez sadece zaman meselesidir;
Kişiler arasında saniyeler, gruplar arasında dakikalar ve ülkeler arasında saatler veya günler ile ölçülür.
Çalıştığım salonda, aldığı eğitimi kullanmak için can atan, amacı bu şekilde kompleks tatmini olanlar da vardı, taa ki yazdığınız gibi ağır bedeli kendileri ödeyene kadar..
Ancak iş bununla bitmiyor, bugün artık mükemmel savaş sanatı eğitimli biri bir bıçak darbesine bir tek bir mermiye hayatını verebilir ve bunu önceden de kestirmesi zordur.
Ben kendi adıma eğitimimi, daima işi kavgaya gerek kalmadan çözebilmek için kullanmayı amaç edindim.
Sadece basit bir duruş, bir bakış, bir söz çok defa bunu yapmaya yetebiliyor. Yetmeyeceği noktalardan uzak durmak kaçmak anlamına da gelmiyor.
Daha önce de yazdığım gibi hepimiz yaşa, eğitimimize, hayata bakışımıza bağlı olarak kavganın kaçınılmaz olduğu ana çok farklı anlarda karar veriyoruz.
Hepimiz farklıyız, bu da çok normal bir şey. Ama hayati sebepler dışında kavgadan kaçanlar daha mı yüksek kişiliğe sahip derseniz ;
Bence evet...
@halil ibrahim duran

pardon 2 defa oldu sayfa kilitlendi sandım 2 defa tıkladım..

Ben bisikletçiye kavgayı yakıştıramıyorum. Tartışır, sinirlenir tepki gösterir ama bisikletçi tekme tokat yumruk vs ... kavga etmez. Kavga kimseye yakışmaz. Ben kavgayı kendime yakıştıramıyorum. İşaAllah böyle bir şey olmaz. Kavganın değişik sebepleri olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
@mehmetsunu

İki kelam ettim diye kendimi maymun oynatıcısı gibi hissettirmeyin lütfen.:eek:. Farklı boyutlarından tutmaya çalıştık, böylesi daha makbul. Evet haklısınız; forumdaki öncelikli tercihlerimizden değil galiba. Bu arada Aytuğ hocam dediğim gibi maksat zengin Türkçe'yi idrak edelim, gönlümüzün zenginliğinin yanı sıra.

Sabirliyimdir ama cok sinirlenirsem lafi sokar ortamdan uzaklasirim sevmedigjm el sakalari yaparsa direk o an felc ederim

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Okan POLAT
http://capsizm.com/capsler/kavgami-istiyorsun-camonn-capsi-3197.jpeg

@GCSüzgün

Haklısınız hocam. Ben sizin kadar derin düşünmemiştim kavga üzerinde. Benim ki liseli duzeyinde ( buradan liseli benzetmesi yapan arkadaşa selamlar olsun :D ) kavga ile ilgili dusunduklerimdi. Ama ne olursa olsun bu konusmalarimizdan herkesin kendine gorr bir mesaj alacagindan eminin ozellikle de sizin yazdıklarınızdan :)

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konuya en başta dahil olup kenara çekilmiştim. Şimdi yazılanları okuyunca böyle bir konunun olmasından memnun oldugumu söyleyebilirim. Güzel görüşler çıkmış ortaya.

• Beğen
Tepkiler: Santibag
Ben bir kere kaçmamamın bedelini 10tl ile ödedim, sonra gittim, kendimi kung fu üzerine geliştirdim. Merak eden olursa aramaya "Bir sigara" yazsın, konu çıkar. Adam soru soracak sanıp durdum. Allah'a şükür kavga olmadı. Sonuçta kavgadan nefret ederim ama kavga kaçınılmazsa en azından susturmak gerek yoksa hayati tehlike bile olabiliyor. Mümkünse bir yumruk atıp karşıdaki yumruğun şoku ile boğuşurken kaçmak en iyisidir. Ama asla bir insanla kavga etmemek lazım. İnsan kavgaya programlı bir canlı değil. Fıtratımız yumuşaklık üstüne. Sert bir laf bile can yakar. Fıtrat bozulursa hayvandan aşağı iner insan ki ben ona insan demem. Allah kavgadan, sertlikten hepimizi korusun.

Degerli arkadaslar sizler gercekten kiymet verdigim insanlarsiniz. Cok guzel gorusler atilmis ortaya =) ancak kimisi beni kavgaci ergen beyinli filan gibisinden azicik garipsemis. Olsun muhim degil sagolsunlar. Kavgaya tamamen karsiyim yalniz bikac defa ne yazikki kavgadan, butun alttan almalarima ragmen kacamadigim oldu. =( Dusununki siz sabredip alttan aldikca adamlar sizin onlardan korktugunuzu dusunup daha da cesaretleniyor ve ne yazikki tenha bir yerde aniden yumrugu yiyorsunuz. Benim vurgulamak istedigim buydu, yumrugu yuzunuzun ortasina yiyince maalesef siz kendinize gelemeden pes pese tekme ve yumruklar geliyor ustunuze. Yerdeyken kalkamamisken, onlar coktaaaan kacmis oluyor. Bu nedenle ilk yumrugun onemini sizlere gostermek istedim. Rahat olunuz insan psikolojisi muhendisligine de lutfen girismeyiniz =) ben oldukca sakin ve bu forumda bisiklete gonul vermis herkesi seviyorum cunku sayiniz az ve nesli tehlikede saygideger, dogasever insanlarsiniz =)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk ile gönderildi

Shaolin tapınaklarında 7 sene eğitim aldım. Altın turna vuruşu , yılan tekniği , kaplan pençesi vuruşlarında uzun uğraşlar sonucu uzmanlık kazandım. Yeri geldi saatlerce antreman yaptım. Çocukken izlediğim karate , kung-fu filmlerindeki değişik hareketleri ustamın öğrettiği stil ile birleştirip yeni bir stil yarattım.

• Hahaha
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Geri