Nedense bazen insanlar birbirlerinin tercihine veya tarzına müdahale etmeyi yorum yapmayı çok seviyor, herkes diğerlerini de kendisi gibi olsun kendi beğendiklerini beğensin kendi yaptıklarını yapsın istiyor. Öz eleştiri maksadında söylemek gerekirse forumda da bu tüp tartışmalara rastlıyorum, özellikle MTB ve yol bisikleti severler arasındaki tartışmalarda. Fikir ve tavsiye vermek faydalıdır sakın karıştırılmasın ama sanırım arada ince bir çizgi var belki buna dikkat etmemiz gerek. Karşındakinin hevesini kırmaya ne lüzum var.
Bana da çok söylediler, onun yerine şöyle bir bisiklet alsaydın böyle yapardın vs şeklinde, tabi tartışmak da çok gereksiz ve kırıcı olaya da gerek yok genelde başımı sallayıp toplu taşımadaki avantajlarından bahsediyorum ve bitiyor.
Özetle benim görüşüm tavsiye ve müdahale arasındaki çizginin farkına varılması yönünde, insanlar kendileri için bir şey alınca bunu zaten kendi kullanım amacı ve şartları doğrultusunda değerlendirip alıyordur zaten. Sonuçta katlanır bisiklet de bir ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkmadı mı? Bu ihtiyaca çözüm arayan herkesin kullanmasında yadırganacak bir şey olmamalı.