Scudo Sports

Katlanır bisikletler ne kadar performanslı?

Katlanır bisikleti ilk yapan firma olduğu için en eskisinin iyi çalıştığını örnek verebileceğimiz tek firma zaten, bu arada bilmiyorum daha eskisi var mı? Bir de sadece katlanır yapıyorlarmış...

Scudo
Katlanır bisikletle uzun yola çıkmanın en büyük avantajı; istediğin zaman otobüs, tren, otel vs. için boyutunu küçültebilmendir. Katlanır/Performans/UzunYol istiyorsanız bunu alabilirsiniz: (link)

herhalde yaz tatillerinde arabaya atıp götürmek için tasarlanmışlardır.

Ben yeni aldım mesela dağ ve yoldan sonra çok farklı geldi elbet.ama yinede iyi kaçıyor,hafif,rahat yokuş performansım iyidir ama yokuşda yinede bir yol ve dağ bisikleti gibi değil elbet minimum beklentiler için bile bence fazla.

@KAAN SEVER Kampanya vardı o zaman yüzde yirmi indirimli peşin 1680 tl ye almıştım...

Valla yeni dahon vitesse d8 almis ve ayni gun yokus inis cikis duz yol toplam 50km yapmis biri olarak bayahi bir performansli. Disli sayisina bakmak lazim alirken vitesi de 6-7 degil 8 almak lazim bence. Binerken mini cooper'a biniyormus gibo hissediyorsun. Tarzi var aletin. Tur bisikleti ile birlikte gezdigim arkadaşlardan geri kalmadim bazen gectim bile orta karar hizda. Ben normal herhangi bir bisikletten hiz anlaminda bir fark gormuyorum. Manevra kabiliyeti kucuk yekerden dolayi yuksek oldugu icin ekstra dikkat etmek gerekir ama kucuk bir mesele bu buyuk resme baktiginizda.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Şaşırtıcı derecede iyi performans gördüm ben de...

Hocam bisikletin tepkilerine alışınca o manevra kabileyi insana artı bi zevk veriyor.

Yaklaşık 1,5 aydır dahon vybe d7 kullanıyorum, tek pismanligim daha önce niye almadım oldu. Bana kalırsa sürüş keyfi inanılmaz. Performansı da eğer ortalama 25-30 km lik hızla tur yapacaksanız gayet yeterli. Hızlanması ve manevra kabiliyeti onu tam bir şehirli yapıyor. Alıştıktan sonra yokuslarda pek sıkıntı yasamiyorsunuz ama bir yol Bisikleti performansı beklememek lazım. Mobilitesi ise cabasi.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Kimswye tavsiye etmem. Çok kaliteli bir şçiliğin ürünü olan 2-3 bin liralık almıyorsanız almayın. İlk bedalda tepetaklak düşme ihtimaliniz bile var. Dönerken düşecek gibi oluyorsunuz zafen. Elleri bırakmak mümkün değil. Hızlı yokuş inerken ne zaman düşücem diye bekliyorsunuz. Yokuş çıkmak işkence. Hız yapmak çok zor. Beliniz inanılmaz ağeıyoe dümeni çok alçak

@Ahmtgrgz hocam sizinki 3 vitesliydi herhalde. 8 vitesli denediniz mi? Bende bir de triban 3 yol bisikleti var. Yokus cikislardaki agirligi ayni gibi geldi bana. Ciktim yani diğeriyle ne kadar zorlandiysam bunda da o kadar zorlandim. 3 vites deneyimi ama muhtemelencoj daha zordur. Dediginiz kadar vardir 3 vitesse.

Bindikten 2-3 dk sonra alistim sayilir dedim. Ilk gun yukari yazdigim gibi 50 km yaptim.

Hadi ama yapmayın lütfen, size uyumsuz geldi diye katlanır bisiklet türünü neden gömüyorsunuz. Gidonu ayarlı olan 7-8 vitesli ve alü kadro olan bir katlanır kullanırsınız olur biter. Ben şuan b-fold5 ayarsız gidon 6 vites ve 14-15 kg olan bisikletimden gayet memnunum. Boyum 1.87 ve 76 kiloyum. 50 km lik turlara da katıldım. Aynı yolu yol bisikleti ile gittim şehir bisikleti ile de. Düz yolda ort hız açısından diğerleri ile çok bi fark yok. Yol ile katlanır ı kıyaslamak hiç de mantıklı değil çünku amaçları farklı.Bu arada bisikletler eller serbest binilecek aletler mi ellerinizi bile bırakamıyorsunuz demişsiniz. Elleri bırak sonra ben düştüm katlanır kötü almayın.:ckskc:.

bende 16 inç boyutlu arıyorum. Hala bulamadım amacım direk kompakt olsun bagajda gezdireyim sürekli.

Katlanır bisikletlerin performansı iyidir ama performans için alınacak bisikletler değil.
Bir 6 aydır katlanır kullanıyorum ve şehir bisikletlerinden hiçbir farkı yok, dahası yorulduğunda atla taksiye otobüse. Benimki 7 vitesli olmasına ramen orta sınıf yokuşlarda zorlamıyor. Dahası, ilk başlarda zorlandığım yokuşlarda da şimdi zorlanmıyorum, bu da bisikletin performansına sektirmeden önce kendi performansımızı sorgulamamız gerektiğini gösteriyor:)
Daha üst performans için ise şimdi bir yol bisikleti aldım ve çok çok memnunum. Ama katlanırımı satmayı düşünemem bile çünkü özellikle şehir ve gezi için tek adres bence.

105 kilo taşıma kapasiteleri vardır fabrika değerleri için söylüyorum. Tura n3 kadar uygundur kullanan biri olarak söylüyorum; bnce hiç ama zevk alanlara saygım sonsuz.

Geri