Scudo Sports

Katlanır bisikletler ne kadar performanslı?

İstanbulda Harem-Sirkeci feribotunda Texaslı 55-60 yaşlarında katlanırlı bir turcu ile karşılaşıp konuşmuştum. Texastan Polonyaya sanırım uçakla, Polonyadan İstanbula da pedallayarak geldiğini söylemişti. Şaşkınlıktan nereye gittiğini sormayı unutrum adama. Bike Friday marka bir bisikletti. Bir kaç yerde bu bisikletlerin katlanır tur bisikleti olarak üretildiğini okumuştum.

Scudo
100 kilo biri dalgalı bozuk yolda hızla inerken basıncın etkisiyle katlanırsa nolucak :rolleyes:

@DKN
Katlama mandalı kapalı olduktan sonra hiç birşey olmaz. Açıksa zaten yokuş aşağıya inmenize de gerek yok çünki düz yolda da katlanır.:hhhhhh:

Hindistana giden forumdan bi abi vardi

@Kazuya@erencaner hocam ikinize de sorayım hem yol bisikletiniz varken bu bisikleti ne yapıyorsunuz?
yani bunu işe giderken vs. mi kullanıyorsunuz? yanlış anlamayın soruş üslubum yanlış gelebilir ama bilmediğim için soruyorum

@volkan günendi
Siz memnun kaldıktan sonra benim bisikletsiz kalmam hiç sorun değil. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

@KAAN SEVER Ulaşım için katlanırı kullanıyorum. İşe giderken vs. Yol bisikleti (belki de ben tam alışamadığım için) sıkışık trafikte çok akıcı değil, frenler özellikle durmaya değil yavaşlamaya yönelik( hoodlardan tutarken). Katlanırla trafik falan dinlemiyorum, hem gidonu hem de küçük olması sebebi ile heryereden geçebiliyorum. Dahası, hep arabamın arkasına atıyorum, uzun yolu arabayla gidip, şehir içinde katlanırla dolaşıyorum. Hatta eşime de aldım, tatile vs giderken ikisini de atiyorum arkaya.

@Yusufclp abi brooks sele alacağım, heves işte. Sence yaylı/yaysız, siyah/kahve/yeşil. Tercihin ne olurdu?

@volkan günendi bu arada bagajı söktüm hem görüntü hem ağırlık açısından. Pek kullanmıyorum zaten

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
şehir içinde işime giderken metroya otobüse binmek geri kalanıda bisikletle katetmek istesem kesinlikle katlanır alırım ama onun dışında katlanıra gereksiz gözüyle bakıyorum ben. he çok ilginç görünüyor, oda bir renk tabi orası ayrı:)

@Sinan A.
Yak estafirullah, ne kaçırıdığınızın farkettirmek istedim sadece ;). İlk başta alışması tepkileri dönüşleri garip geliyor ama sonra bi bakıyorsunuz şehir içinde diğer bisikletler size tuhaf ve hantal geliyor. Bence imkan bulursanız mutlaka deneyin

@D.Mustafa

çok istiyorum zaten birgün biryerde denk gelirse mutlaka kullanıcam. kaldırımdan atlarken falan nasıl katlanırlar :D

@volkan günendi Mesajını geç gördüm. Brooks sele iyi fakat 500 km den sonra alışmaya başlayacaksın. Konuştuklarımızdan çok fazla kullanmayacağın anlamını çıkardım. Bence gerek yok ama sen bilirsin. Ben de (link) bunu almayı planlıyorum kısmetse.

Geri