Scudo Sports

Katlanır bisikletler ne kadar performanslı?

Dahon vitesse D8 ile günlük 26 km yol yapıyorum, toplamda 1730 km yol yapmışım. Hiç de tura gidilmezmiş gibi gelmedi. Üstünde fabrika donanımı var. 11,3 kg olarak aldım. Şimdi ıvırı zıvırıyla 14 kg yaklaşıyordur. Hiç şikayetim olmadı. Gerçi güzergahım yol şartları anlamında çok zorlu değil, hava şartları anlamında rüzgara karşı ama yine de keyifli. Zaman zaman şunu bunu çıkarayım diyorum. En son bluetooth hoparlör taktım.

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Scudo
Bence katlanır bisikletler hayatımızın bir parçası olabilecek kadar iyiler. Her kullanım amacına göre bir katlanır bulmak mümkün. Fakat fiyat olarak biraz pahalılar. Ayrıca donanım değisiklikleri yapmak da mümkün. Yeter ki bu iş için paranız olsun. Şunu da eklemekde fayda var katlanır bisiklet lerden normal bir bisiklet performansı beklemek de saçma olur. Fakat bu performansa yakın performans verebilirler. Bugüne kadar ki araştırmalarımdan bu sonuca vardım ;)

@D.Mustafa hocam 3 katlanır biiskleti napıyorsunuz merak ettim
eğer alırsam zaten giant subwaydaki jant boyutunda alırım zaten 26" saçmalık bence katlanır bisiklette.
Aslında baktığınızda 1.400 TL çok ta fazla değilmiş hani fazla ama günümüzde en dandik bisikletlerin bile 300-400 gibi meblağlara gittiğini görünce fazla gelmedi o kadar da giant gibi bir markaya.
UMİT filan olsa tabii dediğiniz gibi olurdu, btwin nasıl acaba?

@KAAN SEVER
Hocam şuanlık 2 adet varama 3. yü de hayır demem :) Sadece katlanır değil başka türdede bisikletler mevcut.Klasik yol-lady bike- mtb- Klasik hollanda şehir biiskleti gibi. Yer sorunum yok ve paramı fuzuli harcamadığım için bisiklet alıyorum duruyor.Bakımlarını yapıyorum biniyorum canım sıkılnca satıp başka alıyorum. Ve en çokta şunun için, farklı tarzda bisikletlerin tadı da farklı oluyor. Tıpkı spor otomobil-offroad-yada comfort araçlar gibi. Canım hangisine istiyorsa onu kullanıyorum.Bisiklet aşkı diyelim biz ona :asik:

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Hocam matser öğrencisiyim. Sigara ve alkol kullanmıyorum onlara vereceğim parayı biriktirip bisiklet alıyorum.2günde 1 paket sigaran hesaplarsak 2-3 ayda bisiklet parası çok rahat çıkıyor. Birkaç takım alet edevat aldım balkonda tamirat yapıp bodruma indiriyorum.İşte boş zamanlarda takılıyorum diyelim.Bu arada yaş 25 :rolleyes:

@D.Mustafa Hocam matser öğrencisi derken? Anlayamadım ben de yeni bisiklet aldım kendime dediğiniz gibi biriktirip 600e bir giant revel aldım.
Ama katlanır bisikletlere bakıyorum ne zamandır keşke katlanır alsa mıydım diye şüpheye düşmüyor değilim, en basitinden markete giderken bile dışarda bırakamıyorum bisikleti.

öğrenciden çıkmaz o bütçe...:)

pek öğrenci işi değil...:)

yüksek lisans yapıyormuş master öğrencisi yani...

Sakın katlanır almayın aman haa!!! yokuş çıkılmaz,sarsıntıdan üstünde duramazsınız,çabuk yorulur allah muhafaza kalpden gitmek var işin ucunda.performans yapılmaz alman hans boşuna çıkdı dünya turuna aptal ya bu adam yola binip gitmedi.:D:D:D

Yüksek lisans öğrencisiyim dokuz eylülde :D. Hocam katlanır çok güzel birşey. Bence 2. bisiklet için düşün. Şimdi değil ama ekim gibi sezon kapanırken fiyatlar düşer biraz O zamana kadar paranı hazırlayıp bulursun. Tavsiyem ilk olarak temiz bir 2. el alman Yani daha önce kullanmadığın için. Sonra onu verip kendine göre kriterlere sahip olan başka bir katlanır alırsın. Ama senin şuan ki aldığında iyi o konuda üzülme. Ben şuan katlanır alacak olsam alü kadro 16 yada 14 lastik Ve gidonu içeriye katlanan bir model seçerdim.

@Onur Alp İNAN kaça nerden ne zaman aldınız bu arada hocam vitesse d8'i?

@D.Mustafa hocam master mı yazmak istemiştiniz :D matser ne diyorum ben de :D
hangi bölümün yüksek lisansını yapıyorsunuz? dahonun yanında carraro, mosso gibi modeller nasıl? çok avantajlı olduğunu gördüm katlanırın her yere gidebilme avantajınız var ama pahalı kaçıyor dediğiniz gibi, e çanta filan da almak lâzım ona bir şey taşımak için hep para. 2'ye kapatabilir miyim aksesuarlarıyla diye düşünüyorum, sonra da başıma iş açmaz heralde?

Hocam birşey olmaz o konuda merak etmeyin. Mesela ufak mesafelerde otobüs yada dolmuşa vereceğiniz para cebinize kalacak. Böylece kendini amorti etme durumu var. Baktınız olmuyor yanınıza alırsınız gideceğiniz yere götürürsünüz. Ben bu yüzden 16 jant tercih etmenizi öneririm. 20 biraz büyük kalıyor taşıma esnasında. Bazı modeller taşıma çantasını veriyor vermeyenleri de var o da sorun değil. Brandacıdan bisikletin ölçülerine göre bir çanta dikmesini isteyebilirsiniz hazırlardan daha sağlam ve daha uygun fiyata gelecektir. Şimdi dahon, carraro, mosso güzeller ama işte tercih meselesi ($) :islik:.Hocam sahibnden e bak katlanır modeller ne kadarmış diye bi fikir sahibi olursun.

Birde tavsiyem bu siyah bisiklet gibi gidonu dışarıya katlanan değil bayaz gibi içeriye katlanan modelleri tercih edin. Dışa katlanan taşıma sırasında etrafa çok takılıyor ve fazladan yer zaptediyor.
j.png jjj.jpg

dahon'un 30. yıl serisini kullanan var mı burda acaba?
bu bisiklet Türkiye'de satılıyor mu herhangi bir yerde?

@KAAN SEVER
Gayet güzel tabi ama fiyat da biraz yüksek. Değer mi? Kesinlikle.Bu Modeli kullanan akradaşlar bisikletin +ve - lerini yazarlarsa daha iyi olur.

@D.Mustafa Ben de orda olmasını tercih etmiyorum ortada olunca çiziliyor ya da mıknatıslar olmasa ezilebilir de. Dahonların sağlamlığını bilemiyorum ama tasarım özellikleri açısından tercih etmemiştim alırken.

@elbruz
Dahon iyidir hocam,1987 model katlanır bisikleti şuan tıkır tıkır çalışıyor hiç bir problemi yok ne aktarma sisteminde nede katlanma konusunda. Maşallah diyeyim :). Yani tasarım konusu kişisel tercih olduğu için ona yorum yapmak doğru değil. Herkesin malı kendine güzel.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Geri