Scudo Sports

Katlanır bisikletle tura çıkılır mı?

Tepki
80
İsim
Şafak Hasret Yıldız
Bisiklet
Giant
Mtb bisikletimi sattıktan sonra bi katlanır bisiklete merak saldım amacım şehir içinde kullanmak ve arada sırada 100 km yakın tura çıkmak sizce dogru seçim olur mu yoksa şehir bisikleti mi almalıyım uzun zamandır araştırıyorum fakat tam olarak istedigim cevabı alamadım önerilerinizi bekliyorum

Eger şehir bisikleti al derseniz önerdiğiniz marka nedir

Eger katlanır işimi görür derseniz önerdiğiniz marka nedir

Bütçe 2000 tl bu arada

Scudo
Bugün akord yaptırmaya gittiğimde bir tern gördüm :) onunla yapılırdı bence, yol bisikleti aynakolu ve shcvalbenin ince dişsiz lastikleriyle beni bile etkiledi (katlanır bisiklete bir sempatim yoktu)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Sonucunda pişman olmaktan korkuyorum açıkcası bi şehir tur bisikleti almadığım için ama gerçekten bi katlanır bisiklet dahon yada tern çok ilgi çekici

Çıkılabilir diye düşünüyorum ancak ben şehir bisikleti öneririm şahsen katlanılabilir bisikletleri beğenmiyorum.

@Şafak Hasret
Tabi ki çıkılır. Sayın Serkan Taşdelen'in arkadaşları ile katlanır bisikletlerle yaptığı Bodensee turunu okuyabilirsiniz.
(link)

@mhd
İncelicem bu turu peki bisiklet üzerinde yapılan değişimler yazıyor mu

@Şafak Hasret

Sanırım değişikliğe gitmemişler. Yalnız arka bagaj da değişiklik olabilir. Katlanır bisikletlerle ilgili yurtdışı çok tur gezi yazıları var. İncelemeniz gerekecek.

Katlanır bisikleti tur için düşünüyorsanız benim fikrim 2'li aynakol (53-39) ve 8'li ruble (11-34) konfigürasyonun da olmalıdır. Rampalar da rahat edersiniz. Bagaj için ya yükseltilmiş arka bagaj ya da römork (Burley Travoy) almalısınız.

Yapılmasına yapılır, yapanlar da var, fakat ne gerek var diyenlerdenim. Bildiğim kadarıyla Kamilkoç bagajlarını bisiklet kullanımına açtı, birkaç ay önce bisikletle bindiğimde bir problem çıkmamıştı. Ekstra bir ücret ödememe de gerek kalmadı. Diğer şehirlerde durum nasıl bilmiyorum fakat artık İzmir'de de metroya bisikletle saat sınırı olmadan binebiliyoruz. Birkaç yıl öncesine kadar baktığımda katlanır bisikletler çok mantıklıydı. Ama şimdi toplu taşıma araçlarına problemsiz biniyoruz, katlanır bisikletlere ("yer sıkıntısı yoksa") gerek kalmıyor diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Genç89
bende düşündüm fakat yeterli hazzı alamayacağım için vazgeçtim. sebebi ise, kadansın 80 dk/devir olsun o jantlar ile alacağın yol ile 28 jantla alacağın yol çok farklı olacak. birde olası bir arızada el beceriniz var mı?
dışarıdan herşey çok tatlı hoş fakat işin içine girdik mi inanın herkesin harcı değil bunu kaldırmak.
ben daha çok şehir içinde ağırlıklı kullan şım diyorsanız düşünmeyin alın. demeyim edin. yukarıdaki arkadaşın belirtttiği gibi scw lastikleri takarsınız patlama sorununuzu şans oranına bağlı olarak uzaklaşmış olursunuz. ama zamanla ya bu hız bana yetmiyor ya da bu bisikletin keyfi bu kadar mı şeklinde olabilir. satıp alma yerine yeni bisiklette alabilecek durumunuz varsa çok düşünmeyin alın derim.

11 yaşındayken almanya'dan amcama getirtmiştik katlanan bisikleti. Şimdi kafam bir türlü almıyor bu aleti koca koca adamlar bisiklet diye sürüyor.

O minnacık jant ile en ufak çukur delik bile aydaki krater gibi gelir.

Bununla tur a asla çıkılmaz.

@huseyinbozan

Kontrol edilen değişken 80 devir/dk ve 20km/h olsun diyelim. 20" ve 28" iki bisiklet arasında karşılaştırma yaparken 28" ila mesela teker 1 saniyede 2 kere dönerken katlanırda ise 1 saniyede 4 kere döner. Buradan bu fark kapatılabilir. Yani öyle bir yorum gerçeği yansıtmıyor.

Ayrıca katlanır ile tura çıkılmaz diye düşünenleri umursamayın. Biz halk olarak bilmediğimiz şeyler hakkında yorum yapmayı çok severiz. O kadar keyifli bir sürüşü var ki.... insanların düşündüklerinden de öte km'ler yapabilmen içten bile değil.

Bir katlanır dahonla bir tur bisikletinin hızı mukayese bile edilemez.O zaman yol bisikletleri 28" değilde 20" olurdu:)Önünede bir sepet takarlardı çok cici olurdu:)

Bu arada yazdıklarım sadece hız mukayesesi içindi.Katlanır bisikletle tabiki tura çıkılabilir.Sonuçta tercih meselesi.

Mtb'yede Tur Bisikletinede yetişirsin katlanırla,her turda onlar beraber gelebiliyor butun yol boyunca,bende yol var o ayrı konu yetişmek ne mumkun o alete ama katlanirla gelenler çok yoruluyor farkedebiliyorsunuz bunu yuzunden.Bence yol bisikleti al,tek günde yaparsin o kmleri

Aslında amaç katlanır ile kamp yapmaktı nasıl derseniz iki arkadaş alıp 1 haftalık tura çıkmak ve yorulursakta bi toplu taşıma aracı kullanmak gibi bi seçenek mevcut olucaktı bizim için.

Ama dediğiniz gibi en mantıklısı bi tur bisikleti olucak galiba

Dahon ile tur yerine katlanır bisiklet ile tura çıkılır mı daha doğru soru bence, önemli olan uzun sürüşlerde sizin konforunuzu aşağıya çekmemek ayarlamaları bisiklette yapmak.
Tur için giden biri saatte 30 km/s ortalama hızın peşinde değil zaten, güzel yerler göreyimin derdinde.
Katlanır ile yokuş nasıl çıkılır belki daha anlamlı bir soru, aynakol değişimi ile onunda çözüleceğini düşünüyorum.

Ben 3 gündür Dahon D8 kullanıcısıyım, zamanla uzun mesafeler aldıkça paylaşırım yine görüşlerimi.

Geri