Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@Ozicu

Evet AliExpress de satılan bir katlanır bisiklet. 16 inc jant çapına sahip.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
Scudo
@zeropoint (link) burada aynısı var.

biraz pahalanmış ama :(

• Beğen
Tepkiler: zeropoint
Merhaba arkadaşlar, Daha öncede konuda yazmıştım. Henüz bisiklet almadım. Katlanır bisiklet almayı düşünüyorum. Carraro Flexi 108 bakıyordum. Neredeyse bulunmuyor. Birkaç yerde var ve fiyatı artmış. Tern Link A7 modeline baktım. Fiyat olarak birbirlerin yakınlar. Flexi 108 ve Tern Link A7 arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?

• Beğen
Tepkiler: mektupla
@BobSaginowski

Merhaba,
Tern verge n8 sahibiyim. Fakat dahon mu d10'u da deneme şansım da oldu.
Dahon standart olarak kalın dişli lastiklerle geliyor ve yoldaki gidiş hissi çok güven verici fakat hantal. Ekipmanları daha üst seviye. Sağlam ve iyi görünümlü bir bisiklet.
Tern verge n8 çok daha atak bir bisiklet. Benim tercihim bu yüzden Tern oldu. Katlanma mekanizmasının da daha iyi olduğunu düşünüyorum. Dahonda sürüş sırasında esnetecek kadar uyguladığım kuvveti ternde de uyguladığımda esneme olmuyor. İkisi de çok yeni iken bu denemeleri yaptığım için montaj hatası ya da gevşeklik olduğunu da düşünmüyorum.

@muratokan

Trainer konusunda bilgim yok. Fakat ağırlık konusunda 130 kg ın fazla geleceğini düşünüyorum.
Halihazırda dahon mu d10u sınır kilo değerlerinde sorunsuz kullanan arkadaşım mevcut fakat 130 kg o sınırın 20 kg üzerinde. Dahon mu d10 oldukça kalın ve sağlam bir bisiklet olsa da ben şahsen kesinlikle kullanmazdım.

Arkadaşlar merhaba aranıza 3 hafta önce yeni bir Dahon MU D10 alarak katıldım.Bu evimizin ilk bisikleti, kızım 13 yaşında ve 1.60 boyunda bende 1.78 boyundayım,Hep ikimizin ortak kullanacağı bir bisiklet arayışım vardı kızım da maviyi çok sevdiği için İzmir Alsancak 2.kordonda İKİ TEKER bisikletten ilk görüşte aldık.Sonuç olarak hem kızımın okul dönüşü binebildiği hemde beni güzelyalıdan alsancağa işe getirip götüren bir bisikletimiz oldu.Bisiklet ile ilk izlenimlerim şöyle,,;öncelikle beklentilerimize karşılık verdi çok dengeli ve yokuşlarda başarılı göztepe sahildeki köprüyü çok rahatlıkla tırmanıyor ancak henüz ilk aylık bakımını yaptırmadım bu ilk bakımında frenleri ve jant ayarlarını tekrar bir kontrol ettireceğim,.Üzerinde olan selesi çok uzun süreli kullanımlarda eger pedli bir taytınız yoksa rahatsızlık verebilir onun dışında bisiklet ile ilgili eksi söyleyebileceğim hiçbir sey görmedim,aynı bisikleti kullanan ve yorum yapacak olan arkadaş varsa cok sevinirim

Katlanır bisiklet alacağım. Arkadaşımın Kron FD1000 bisikletini yeterince yordum 1 aydır. En beğendiğinm 2 model - 2017 yapım Flik marka (tek model galiba) ve DAHON VİTESSE D8 arasında kaldım.

Fiyat bir kenara, Flik'in yedek parçası, aksesuarı (bagaj) Türkiye'de yok. Flik küçük firma herhalde ve Internet'den satışları da yok. Dahon da öyle bir problem yok.

Ama Flik'le 120 kiloluk biri merdivenden iniyordu. Çok iyisağlam duruyor. Ayırca Flik 1 sn'de katlanıyor. Katlanış şekli farklı olduğundan sele uzunluğu da hep sabit. Özellikle sele ve gidonu her seferinde sağa sola düzgün ayarlama derdi yok. Hergün işe metroyla işe gidip gelen biri için çok büyük avantaj.

Ne dersiniz? Türkiye'de birkaç tane Flik marka bisiklet var. Biryeri bozulursa pahalı yedek parça ara bul bekle gelsin riskine değer mi?

Merhabalar katlanır bir bisiklet alma düşüncesindeyim, hafifliği ve küçüklüğü benim için ön planda. Her gün bir iki kat elimde çıkaracağım için ağırlığı ve zaman zaman arabanın bagajına koyabileceğim için katlandığında küçüklüğü önemli. İşime mesafem 2km olacak, istanbulda oturanlar bilirler osmanbey civarında kullanacağım. Aklımda bianchi vintage katlanır modeli var. Bütçem maksimum 1.500 TL - 2.000 TL civarında. Önerilere açığım çok bir bilgim yok :). Şimdiden teşekkür ederim.

@omersaytac merhabalar,
Filk marka bisikleti sayenizde ilk kez duydum ve internetten biraz inceledim ama katlanma mekanizmasını pek beğenmedim. Neden derseniz bisikletin katlanmış hali bana pekte küçülmüş gibi gelmedi. Malum katlanirlarin katlı halinin küçük olması toplu taşımada oldukça önemli.
Vitesseyi ise iki yıl kadar kullandım, katlanması tüm dahonlar gibi biraz uğraştırsada dahon katlanır konusunda kendini kanıtlamış bir marka. Zamanla direksiyon sabitleme mekanizmasinda boşluk olmasi dışında ben bir eksiğini görmedim. Satarken de çok rahat sattım, zaten hala yeni gibiydi bisiklet.

Arkadaşlar merhaba geçen hafta üst donanım mtb mi çaldırdım ve şuan bisiklet arayışındayım genellikle 3/4 km işe gidiş geliş ve ara sıra kısa mesafe turları 10/15 km, katlanır alırsam memnun kalırmıyım ve hangi markaları tavsiye edersiniz ikinci el almak tercihimdir

@Adnanbarış Adnan Bey güzergahınızda yokuş çoksa Carraro Flexi 121 tavsiye ederim. Toplu taşıma çok kullanmıyorsanız katlanma süresi zaten sıkıntı olmaz sizin için. İki noktadan ayarlı gidonu, arka bagajı ve 21 vitesi size kolaylık sağlar.

• Beğen
Tepkiler: Adnanbarış
@AdnanbarışMerhaba dahon tavsiye ederim sorunsuz işe gidip gelirsiniz bütçenize göre bir model seçebilirsiniz

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mosso Marine 20 tavsiye ederim. aluminyum kadro, diğerleri ile hemen hemen aynı, vites oranları yeterli..

• Beğen
Tepkiler: Adnanbarış
@trainspotting35
Pek fazla yokuş yok malatyada yaşıyorum ve hergün bisiklet kullanıyorum aslında sıkıntım şu; mtb den sonra üzülürmüyüm kaygısı var, bide katlanırda genellikle dahon tavsiye ediliyor carraro nasıl ona göre

@Kerim KOÇAK ikinci el dahon düşünüyorum aslında diğer ürünlere göre farkı nedir acaba

Dahon Archer p8 Chromoly kadroİlan No: 593132183 (link)
Bu ürünü inceleyip yorum yapabilecek arkadaş varmıdır

• Beğen
Tepkiler: slckats
Cümleten merhaba arkadaşlar.
Eşim ve kızım için bir katlanır bisiklet aramaktayım. Amaç, bisikleti bagaja koyup İstanbul'daki sahil civarlarına gitmek ve oralarda bisiklete binmek. İkisi de 60-65 kg civarı. İkisi de 1.68-169 boylarında. İkisinin de performans gibi kaygıları yok, sadece turlamak. Zannediyorum 20" bir model tercih etmemiz uygun olacaktır. Çok pahalı bir şey almak istemiyorum. Ama yarın öbür gün "ya bunu da neden almışım" diyecek bir şey de almak değil amacım. Eli yüzü düzgün, sorun çıkartmayacak, ama bütçeyi de çok zorlamayacak bir şey bakıyorum.
Tavsiyelerinizi rica etmekteyim. Tavsiye ettiğiniz modelin iyi veya kötü tarafını da kısaca yazarsanız çok sevinirim.
Hepinize şimdiden teşekkür eder, güvenli sürüşler dilerim.

Saygılarımla.

@Adnanbarış Katlayacaksanız çok fazla Dahon illaki ama katlama olayınız azsa hemen hemen bütün katlanırlar mantık olarak yakın birbirine.

@Adnanbarış Merhaba adnan bey, dahon sürüş keyfi, malzeme kalitesi olarak brompton dan sonra en iyi markadır (tern kullanmadım) mtb den sonra çok daha iyi geleceğini düşünüyorum şehir içinde keyifli sürüşler yapabilirsiniz ilandaki bisikleti de sürüş yapıp öyle alın derim

@Adnanbarış ilandaki bisikletin markası ve yedi vitesli olması hariç hiçbir şeyi belli değil.muhtemelen çok iyi makinedir. ama bir de yakından incelense iyi olur.

Geri