Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Herkese merhabalar. Yanlış bir yere yazıyorsam affola, konu açmak yerine buraya yazmak daha mantıklı olur diye düşündüm.İstanbul'da yaşıyorum.

Prof. bisiklet kullanıcısı değilim, daha önce sadece yazlıkta, bahçede vs kullandım, trafiğe vs hiç çıkmadım :) Bir kaç kez de Amsterdam'a gittiğimizde kiralamıştık ama tabii sanırım oranın trafiğiyle ,yollarıyla burası bambaşka :) İstanbul'da uzun mesafeler kat etmeden, 5KM işe gidip gelebileceğim, haftasonları sahilde kullanabileceğim, tatile gittiğimde Bozcaada'da vs arabanın bagajına atabileceğim bir katlanabilir bisiklet arıyorum.Bütçem 1.000 TL max. Decathlon'a baktım 120 için ancak alternatif olması adına yine de sizlere danışmak istedim. Tabiki çok ağır olmaması tercihim ama sanıyorum katlanabilirde böyle bir seçeneğimiz çok da yok.

Ikinci el icin bakiyorum letgo’ya ancak neler sorulmalidir? Çünkü 600-700 TL aralığında bisikletler bulunabiliyor, Ancak tabii burada neye dikkat edilmeli, garantisi vs gibi tavsiyeleriniz çok önemli.

Şimdiden teşekkür ederim.

@heroinchains
hocam az önce başka konuda da yazdım. Tilt 120 standart bir kullanıcıya yeter de artar bile. Yaklaşık bir aydır kullanıyorum. Katlaması kurması çok pratik, hızı kıvraklığı çok iyi. Bakma sen burdakilerin Dahon al Tern al demelerine. Millet parayı sokaktan toplamıyor. G.t kadar bisiklete 2-3 bin verilmez. Alırsın bir Tilt 120 cıcık gibi binersin. Ayrıca Decathlon'un müşteri hizmetleri de harikadır. Daha pazar günü sele borusu yamulan tilt 120'mi tek itiraz etmeden yenisi ile değiştirdiler. Yani özetle gidip 2-3 bin Dahon Mahon a vereceğine fayda maliyet oranı yüksek Tilt 120 ilaç gibi gelir.

@Üye Adı Decathlondaki arkadaş tavsiye etmiyorum, çok fazla geri getiriyorlar vitessiz en ufak bir yokuşta bile zorluyor diye dedi. Ben de o sebeple geri adım attım :(

@heroinchains bütçeniz düşük diye tavsiye ettim maksat işiniz görülsün. Yoksa pek tabiki size Dahonu önerebilirsiniz. Tabi parayı sokaktan topluyorsanız ben ve diğer Dahon kullanıcıları gibi. Dahon tavsiye ediyorsak bir bildiğimiz ve deneyimimiz vardır. Üç gün sonra sele borusu yamuldu diye servise götüren bir Dahon kullanıcısı görmedim.
Dahon muadili Carraro Flexi 108 modelini önerbilirim. Birleşenleri en az Dahon kadar kalitelidir. Her ne alısanız alın iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Keyifli sürüşler....

• Beğen
Tepkiler: heroinchains
Merhabalar, bir başka konuya daha yazmıştım ancak gittikçe sorularım arttığı için bir konu açmanın faydalı olabileceğini düşündüm.

Özetle ; İstanbul'da yaşıyorum.
Prof. bisiklet kullanıcısı değilim, daha önce sadece yazlıkta, bahçede vs kullandım, trafiğe vs hiç çıkmadım :) Bir kaç kez de Amsterdam'a gittiğimizde kiralamıştık ama tabii sanırım oranın trafiğiyle ,yollarıyla burası bambaşka :) İstanbul'da uzun mesafeler kat etmeden, 5KM işe gidip gelebileceğim, haftasonları sahilde kullanabileceğim, tatile gittiğimde Bozcaada'da vs arabanın bagajına atabileceğim bir katlanabilir bisiklet arıyorum.Bütçem 1.000 TL max.

Decathlon'a baktım 120 için ancak alternatif olması adına yine de sizlere danışmak istedim. Tabiki çok ağır olmaması tercihim ama sanıyorum katlanabilirde böyle bir seçeneğimiz çok da yok.

Ikinci el icin bakiyorum letgo’da, ancak neler sorulmalidir emin olamadım? Örneğin Decathlon ömür boyu garanti verdiği için garanti sormak mantıklı mı?

320 Hoptown'lar ikinci elde 600-700 arası değişiyor. Bunun yerine direk olarak sıfır 120 tilt almak(900 tl) daha mı mantıklı?

Elbetteki 600 TL civarında bir canavar bulabilsem çok daha iyi olur.

Şimdiden teşekkür ederim.

@Üye Adı Teşekkür ederim.

Sizce Hoptown 320, 20'', 2016 yılında decathlondan alınmış bir ürün, 600 TL gibi bir fiyat iyi midir? Neler sorulmalı, yani bir sorun yaşandığında garantisinin geçmiş olması, öte yandan "ömür boyu garanti" kısmı var. Tabii satıcı faturayı bulabilir mi bilmiyorum. Yine de yardımcı oluyorlar mı vs?

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@heroinchains şu dekatlon ürünlerini kafanızdan çıkarın bütçenizi bir tık daha yükselterek Bianchi veya Carraro alabilirsiniz. Hatta şu şirin bisiklete bir bakın: Bianchi Folding VN.
Aramızda kalsın kimse “yoğurdum ekşi” demez.

@ufuk krhn
Tabiiki ama bugün metrobüse bindim arabayı servisten alacaktım
Tekerler yan yana savitlenmediği için zolrluk yaşadım havaya kaldırıp üstüme sürtetek taşımak zorunda kaldım sürüş süper ama taşımaiçin bişey uydurmak lazkm

Dosyalar

• IMG_7240.JPG
    IMG_7240.JPG
    80,8 KB · Okunma: 51
  • IMG_7241.JPG
    IMG_7241.JPG
    88,2 KB · Okunma: 51
  • IMG_7242.JPG
    IMG_7242.JPG
    80,8 KB · Okunma: 49
  • IMG_7243.JPG
    IMG_7243.JPG
    83,1 KB · Okunma: 47
@Mar1lyn teşekkürler resim için
Katlı halde taşırken çok sorun yaşamıyorum. Arka teker üstüne doğru ağırlığı veriyorum seleden tutarak sürüklüyorum. Sele borusundan cırt bantla gidon kısmından tuturulabilinir. Mıknatıs sistemi fazla tutmuyor açılıyor diye okumuştum forumda bir konuda.

• Beğen
Tepkiler: Mar1lyn
@ufuk krhn rica ederim düz gidince sıkıntı yok sürüklemede dediğiniz gibi
Ama metrobüs e binerken insanların arasından manevra yapayım diyince sağa sola açılıyor :)çırt deniyeceğim fren kampanaları falan değmez inş bi bakayım birbirine değen yerlere estetik bir destek yapabilirim

@Üye Adı
yok ya? daha adını düzgün yazamadığın Zincir mağazanın ürünlerini neden aklımızdan çıkarıyoruz? Evet yukarıda da söylediğim gibi parayı sokaktan toplamıyor millet. Bir bisiklete sele borusu yamulmuyor diye 3 bin lira vermek nedir? Nedir geri kalan fark? B'twin değil de Dahon alında lastikler yere değmeden mi gidiyor? Gösterişten başka bir işe yaramaz. Tilt 120 hadi biraz daha bütçe var diyelim Tilt 500 bu bütçelerde candır. Gidip tayvan malı oradan buradan toplama Carraro, italyan isim hakkını almış yerli montaj bianchi alacağına ömür boyu garantili DEKATLON bisikleti almak sağlıklı bir aklın vereceği en ideal karar.

herkese merhaba,

yaklaşık 3 haftadir carraro flexi 121 kullanıyorum.. müthiş keyifli.. bisikletimi, pedallarını katlamadan, selesini indirmeye gerek duymadan sadece gidon ve kadroyu katlayarak ki bu da yaklasik 15 saniye falan sürüyor tramwaya, otobüse koyuyorum ve rahatlıkla ulaşımımı sağlıyorum. 21 vitesi olmasi ayrıca çok güzel. kesinlikle tavsiye ediyorum.
d3bb3726b76454e8b9e8c5321577a56e.jpg
bd253bc96b98068b9ee8045b088366f3.jpg
84d9b9238acb2bbe1d1cae200d4c72bf.jpg
74bdff7c0876c20b11f230a5f08f28f8.jpg
59e5cf152ecfb2cfe7cb19297adf75e3.jpg
bcba27b803f1c0c59ffbb7e783a967b8.jpg

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@uyto hayırlı olsun
Bisikletinizde katlandığı zaman iki tekeri bitişik tutacak bir sistem var mı acaba

• Beğen
Tepkiler: uyto
@mossocitybiker bunu almak için yola çıktım kilomdan ötürü yoldan saptım
Satıcı arkadaşlar jantları sele vs eğilir dediler mağazada ben 95 kiloyum kıyafet çanta vs binince eğilir dediler yolsa bunu ve bu rengini çok beğendim mağazada da denedim
Güle güle kullanın
Sie zahmet o tekerler bir arada tutan lastik kısmını detaylı foto atar msıınız bağlantı yeri ve karşıya geçen yeri

"sağlıksız bir akla" sahip olduğum için bianchi aldım ve kilomun fazlalığına rağmen verimli olarak kullanıyorum, tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Geri