@hypocrisy
Sn
@hypocrisy
a) Paylaştığım bağlantıda, kayışlı sistemin, normal zincirli sisteme göre çok daha dayanıklı ve daha ucuz maliyetli olduğu ifade ediliyor.
Sanıyorum üreticiler, "ucuz+basit+dayanıklı" kavramını benimsemiyor;
+ kayışlı sistem bisikletler, şu an için sınırlı vites oranlarına sahip. En fazla; 3-5-6-7-8 vites.
Peki bu vites aralıkları normal kullanıcı için yeterli mi?
Bisiklet dünyasından bildiğimiz kadarı ile yeterli değil.
Bu yeterliliğin sağlanması için ciddi oranda Ar-Ge yapılması gerekli.
Bu Ar-Ge de maliyet demek. Maliyet, fiyatların yükselmesi demek. Sadece vites oranlarında değil, kadro tasarımlarında da, kayışlı sisteme uygun yapısal değişimlerin gerçekleştirilmesi demek.
Sanıyorum bu ve benzeri (sosyolojik ve ekonomik) etkenler, kayışlı sistemin daha fazla hayat alanı bulmasını olumsuz yönde etkiliyor.
b) Kayışlı sistemin zincirli sisteme karşı konfor artısı olmakla birlikte, performans olarak bir artısı görünmemekte.
Sadece zincirli sistemle başabaş (aynı performans değerlerine çok yakın) bir performans sağladığı ifade ediliyor.
Tabi bu detaylar, profesyonel yarışlar baz alınarak değil, normal kullanım şartları baz alınarak verilmiş.
c) Maalesef toprak yol, asfalt yol, hız, performans, konfor gibi detaylar ile ilgili, zincir sistem ile kayışlı sistemin karşılaştırıldığı ciddi bir araştırma tablosuna ulaşamadım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Esen kalın.
@Katu
Sn
@Katu forumda zincir üzerine bilgi birikimi oldukça iyi üyelerimiz var. Ancak 2 yıldır bisikletforum'dayım; şu ana kadar kayışlı sistem bisiklet kullanan ve bu konuda açıklama yapan bir üye arkadaşımıza rastlamadım.
Umarım bu konuda sizi+bizi bilgilendirecek bir üyemiz, edindiği bilgiyi paylaşır.
Esen kalın.