Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@daredevıl
@mahmutymc

Merhaba,

Resimlerden gördüğüm kadarıyla katlayınca tekerleri bir arada tutan bir mıknatıs vs mekanizma yok. Siz bagaj lastiği ile mi tutturuyorsunuz?

Teşekkürler.

Scudo
@ufukakkasoglu

Gördüğüm kadarı ile aynı özellik kron ve carraroda da yok
bu durumu cırt cırt ile çözeceğim.

@mahmutymc

Cherokee bisikleti katlayınca selesinden tutup sürükleyebiliyor musunuz?

İnternette pek fazla yerde yok. Dolayısıyla yorum da yok. Benim incelediğimde kadarıyla katlanma mekanizması vitesi göbeği dahon d8 ile aynı...

Bir de tekzen internet sitesinde Cheroke için 2 farklı model var. 2 bisikletin de tüm özellikleri aynı. Sadece kadro şekli farklı. Acaba hangisi daha iyidir.

(link)

(link)

Son düzenleme:
@ufukakkasoglu

Evet selesinden tutup sürekleyebilirsin sıkıntı olmaz
ikiside model olarak güzel
bildiğim kadarı ile düz kadro olanlar hepsi için geçerli 2018 model diğer kadro 2019 kadro
ayrıca çamurluklar diğer katlanır gibi plastik değil metal,
almayı düşünüyorsan eğer tereddüt etmeden al bence gayet güzel bir bisiklet...

• Beğen
Tepkiler: ufukakkasoglu
İkisi de aynı dönemde çıkmış, bu sene. İkisinin de kadro aynı, sadece model değişik demişler. Eşime ve kendime alacağım. Birer tane alacağım iki farklı modelden :)
Sağlamlık ya da kullanım açısından kadronun düz gelmesi ya da eğimli gelmesi fark eder mi merak ediyorum...

@ufukakkasoglu Düz kadrosu aynı segmentteki farklı markalarla benzerlik gösterdiğinden parça uyumu konusunda yararlı olabilir. Kaliteli bileşenlerden oluşsa dahi montaj işçiliği çok kötü, almadan önce görüşüp mümkünse montaj yapmamalarını isteyip, geldiğinde parasını ödeyerek iyi bir bisikletçide yaptırmakta fayda var. Lastikler ve elcik kaliteli değil, sele vasat. Bisiklet ayarsız geliyor, vites ayarları, akord ve benzeri işlemler için alır almaz bisikletçiye gidin. Fiyat-kalite oranı yüksek olmakla beraber bunlara dikkat etmek lazım.

@daredevıl

@daredevıl yorumun için teşekkürler. Umit 2036 n11'de 1279 TL'ye düşüyor. Cheroke de 1349 TL. İkisini kıyaslarsan ne dersin?

@ufukakkasoglu Cherokee; ön arka göbekler dahon, frenler disk, shimano 8 vites içeriyor. Katlanır bisiklette fazladan vites çok belirleyici oluyor. Bunları düşününce donanımsal olarak cherokee çok çok avantajlı. Ama yukarıda bahsettiğim gibi servis hizmetleri konusunda muamma. Ümit servis konusunda ne durumda bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ufukakkasoglu
@daredevıl

@daredevıl Umit satan bir çok bisikletçi firma. Oldukça yaygın, bilinen bir marka. Cheroke ise hiç duymadım ve görmedim de. Lakin vites ayarı akord ayarı vs için her markayı yaparlar diye düşünüyorum. Yedek parça bulma olayı sıkıntı olabilir. Ona da inşallah ihtiyaç duymam :)

@daredevıl @uskudar05 cheroke modelı fiyat olarak cok cekici gelıyor , katlanabilir bisiklet alarak bisiklet sürmeye tekrar başlamak istiyorum da, bu model bayırlarda cok zorlar mı bir de boyum 1.82 kilo 85 falan sıkıntı olur mu , bilgi verirseniz sevirim.

Merhabalar,

Bir suredir 24inch, bagajli katlanir bisiklet bakiyordum. Bugun Kartal Efor bisiklette asagidaki Tern i gordum. Yanlis anlamadiysam, modeli C8. Satici bisikletin herseyiyle orjinal oldugunu ve hicbir parcasinin degismedigini soyledi. Fiyat olarak 2000TL isteniyor.

Simdi fotografa bakiyorum sanki sonradan bagaj eklenmis, camurluklari sokulmus gibi geldi. Alirken nelere dikkat etmeliyim sizce, ne dersiniz bu bisiklet alinir mi?

Dosyalar

• IMG_2424.JPG
    IMG_2424.JPG
    2 MB · Okunma: 88
Selamlar

Model node C8
24 inç istiyorsanız Salcano Marina'da olabilir (mekanik disk fren shimano acera set) 0'ı 2400 Tl civarı şuan.Anck ben 20 inçden yanayım

@cnmrtpkc

28inc ten dogrudan 20ye gecmek istemedim, oncelikle bi 24inc i deneyecegim.
Salcano Marina ile ilgili olumsuz bir kac yorumla karsilastim onun icin Tern/Dahon bakmaya basladim. Ama donanim olarak Salcano daha iyi gibi, onun uzerinde Continental zirhli lastik falan da geliyor. Bugun bisiklete tekrar bakmaya gidecegim, nelerine dikkat etmemi tavsiye edersiniz? Daha once uzun sure katlanir kullanmadim

@Garcin
Bunu flexi 121 e de yapamaz mıyız acaba :srnsml:?

@kaiserfels Boy kilo konusunda aşırı bir durumunuz yok zaten, sorun olmaz. 8 vites olması nedeniyle yokuşlarda, katlanır bisiklet segmenti içinde düşünüldüğünde yine yeterli olacaktır. Fakat alırsanız dikkatli bir şekilde montajını iyice inceleyin, hata varmı kontrol edin, vites-akord ve diğer ayarlarını yaptırın, jant telleri iç lastiğe batacak şekildemi kontrol ettirin. Servisi, montajı, satış sonrası zayıf.

• Beğen
Tepkiler: kaiserfels
Donanım olarak Salcona daha iyi,salcanonun 0 fiyatıyla tern hemen hemen aynı fiyatlarda.2 yılda garantisi var tercih edilebilir.Ama Tern'de bu konuda uzman bir firma

Kadroda kaynak var mı? Katlanma mekanizmalarında kadro gidon dahil aşınma varmı,vites geçişleri nasıl bunlara dikkat edebilirsiniz.Artı genel hatlarıylada beğenmeniz önemli tabi

Cheroke stoklar tükenmiş ??
İnşallah tekrar stoklara gelir, henüz alamadım. Umarım fiyatı yükselmez. Malum talep artınca fiyatı yukarı çekiyorlar hemen. Tilt 500 1700 tl idi 15 gün önce şimdi 2000 tl olmuş :(

Herkese merhabalar. Bulunduğum ilde bir katlanir bisiklet buldum. Satıcının geçen seneden elinde kalmış, 1000 TL ye birakabilecegini söyledi. Sele borusunda ufak çizikler var ama satıcı değiştirebilecegini söyledi. Sizce fiyat nasıl? Aslında tekzendeki Cheroke marka bisikleti takip ediyordum ama o da satıştan kalkmış şu an. Kıyaslama yaparsak çok fark var mıdır? Şimdiden teşekkürler8D94379F-26FB-47C9-9D1A-71C716D98F6B.jpeg010DD5CA-5C01-4F82-87AD-2E84E5429D87.jpegBB11CDCC-0235-408D-BD15-35DC4D8A3BD3.jpeg47409669-62E2-4192-971F-489B711BA58C.jpeg819662E0-FE60-43BD-B1C4-3CC57D3DEF31.jpeg

@allmylife
Bu bisikleti biraz kullanmışlar. Pazarlık yapıp biraz daha indirim yaptırmaya çalış. Benim 1 sene kullanıp sattığım 2D bundan daha temizdi. Barend, suluk kafesi, 14-34 megarange ruble, schwalbe kojak lastiklerle(çifti 260 TL), Rulmanlı orta göbekle 1000 TL ye verdim. Yani ne kadar indirirsen kardır. İndirim yapmazsa da alabilirsin. Zarar etmezsin.

• Beğen
Tepkiler: allmylife
hocam dediğiniz extraları anlamıyorum şu an biraz acemilik var :) ancak netten baktığımda bu modellerde 1500-1600 den aşağı yok gibi. Üzerinde etiketi ve garanti belgesi de duruyor kullanıldığını nasıl anladınız?

Geri