Scudo Sports

Kaskla bisiklet sürerken tip tip bakışlara maruz kalmak!

Böyle bir milletiz işte.
Değişime kapalıyız.O insanların genlerinde var bu.Bilmedikleri konu hakkında sanki profesörmüş gibi yorumlar yapmaya kalkışmak ve o anda aslında baltayı taşa vurmak deyimini gerçekleştirmek.
O insanların dedeleri de ilk defa otomobil gördüklerinde şeytan icadı diyenlerdi.Onlar da o cetlerinin yeni nesli.

Tanımadıkları futbolcular uğruna insanların canını alan, kendilerini jiletleyen insanlar, futbolcuların olmazsa olmazının krampon olduklarını biliyorlar da, iki tekerli tüm araçların sürücülerinin de olmazsa olmazının kask olduğunu bilmiyorlar maalesef.
Kültür meselesi.Dünyanın bazı yerlerinde de kask takmazsanız, aklınızdan şüphe ederler.Bu yüzden ne yapacağız, inadına bineceğiz, inadına o kaskları ve taytları giyeceğiz.Bu eşsiz araç, bu kültüre işleyecek.

Gerekirse "bize yapılan yollardaki" çöp kutularını araç yollarına devireceğiz, gerekirse "trafik polislerine bisikletin araç olduğunu öğreteceğiz", gerekirse belediye başkanlarına hesap soracağız.

Bisikletliler de ikiye ayrılır;
1) Kask kafalılar
2) Kaz kafalılar

Eğitim Şart...

Scudo
@£rk!n

iştre bu. Yapılacak tek iş kask çok önemli. Biri senle dalga mı geçiyor sertçe geçir bir kafalık belki aklı başına gelir zaten sele borusuda var :D

• Beğen
Tepkiler: Mesut Dursun
yanlış görmediysem dün seninle karşılaştık. Bacadan yukarı doğru çıkıyordun, bense aşağı iniyordum. Kaskı olupta kask takmayan ben kask takan seni görünce cidden dedim bak işte bisikletçiyle bisikletçi olmak isteyen arasında ki fark bu :) bence salla milletin dediklerini

@b-cagri

evet hatırlıyorum siyah bir sağlam bisiklet vardı altında ..eldivenlerinde olunca dikkatimi çekti hep esentepe taraflarında mı oturuyorsun?

• Beğen
b-cagri dostum tanışıyormuyuz ??

doğa sporları topluluğundayım dedin dikkatimi çekti de..

• Beğen
Ben de 2 gün önce kaza yaptım. Halbuki öğleyin inip çıktığım yokuştan tektrar iniyordum. Virajlı bir yoldu ve yokuşta biraz dikti. Neyse biraz indikten sonra ileride viraja girerken bisikleti mıcıra kaptırdım, direk yüz üstü düştüm ve kafamı oradaki bir taşa çarptım. Gözümdeki gözlük ileri fırladı gitti. Ellerimde eldiven vardı %1 oranında bile nerdeyse ellerimde hasar yok. Fakat sağ kaşım tamamen açıldı. Şu an kadroyu değiştirip yeni bir bisiklet toplamayı düşünüyordum fakat kadrodan önceilk alacağım şey kask olacak galiba. O an kaskım olsaydı muhtemelen kaşım açılmayacaktı. Bırakın varsın gülsünler. Acilde kaşına dikiş atılmasından, o sargı bezleriyle gezmekten elbette daha iyidir. Bırak kask varken gülsünler, baksınlar. Kafanda sargı bezleriyle dolaşırken durum pek de farklı olmuyor. Millet bakıp duruyor sana. Tramvayda, otobüste heryerde. Adama "selamun aleykum" diyorum(Allah razi olsun) "Aleykum selam geçmiş olsun" diyor. Herkesin geçmiş olsun demesini istemiyorsan, hayatının en kötü anlarından birini yaşamak istemiyorsan, akrabalarının seni tek tek arayarak teselli etmelerini istemiyorsan KASK TAKMALISIN! KASK TAKMALIYIZ!!!

@b-cagri

güzel olur ..esentepe de sana benzeyen birisini görüyorum da sık olarak o şekilde dolaşan birsini görüyorum da ondan sordum:)vay be bi kaskla koskoca sitede birbirimizi bulacak kadar dikkat çekmiişiz bakın kaskın başka işlevleri de varmış arkadaşlar:)

• Beğen
Manisadada Bakışlar,tacizler var arkadaş
lar.Ama en kötüsüde benim okudugum celalbayar üniversitesi beden eğitimi spor yüksek okulunda öğretmenlik 2. sınıf ta okuyan bir arkadaşın beni kaskım takılı biri şekilde bisiklete binerken görüp bana söylediği şu cümledir (-Lan kaskla bisikletemi bindin! )

Manisadada Bakışlar,tacizler var arkadaş
lar.Ama en kötüsüde benim okudugum celalbayar üniversitesi beden eğitimi spor yüksek okulunda öğretmenlik 2. sınıf ta okuyan bir arkadaşın beni kaskım takılı biri şekilde bisiklete binerken görüp bana söylediği şu cümledir (-Lan kaskla bisikletemi bindin! )
arkadaşın okumuş danalardanmış.:D

arkadaşlar ben malatyadayım kaskımı çöpe atmam gerek o zmn. bence en iyi yöntem bir mp3 edinmek. kimin ne konustuğunu duyamıyorsun hakkında:)))

1997-1998 yıllarında bir kaskım vardı benim; Beyaz renk, kafaya takınca mantarı andırıyordu. :) Sportif tasarımdan eser yok ve bir de bu yetmiyormuş gibi üzerinde kocaman MANGO yazıyordu :) Mahallenin benim yaşlardaki çocukları ismimi man kafa takmışlardı :D

Diyeceğim şu ki, şimdi yine iyi sayılır. 10 sene önce resmen uzaylı muamelesi görüyorduk.

MANGO kaskım 2 kere hayatımı kurtardı. 2. sinde çatladığı için çöpe gitti ama ona çok şey borçlu olduğumu söylemek isterim. Canım kaskım benim :D

ben de sırf bu yüzden kask almak istemiyorum. hadi bırakın kaskı ben kız olduğum için bisiklet kullanırken bana bakıp gülenler oluyor. bu da çok sinir bozucu bir şey.

Benimde kaskım var ama şehir içinde pek takamıyorum , turist turist diye ufacık çocuklar bile takılıyor...

Çocuklar takılınca ne oluyor?

Kendiniz için takıyorsunuz başkası için değil. Kendinizce nedenlerdan takmayı kendiniz istemezsiniz bu ayrı ama sırf başkalrı ukalalık yapıyor diye takmamak kendi kişiliğinizden ödün vermektir.

Geri