Scudo Sports

Kask takmak anormal mi?

Kask kullanıyorum ve taraftarım fakat adamlar haber yapacağız diye bildiğin caanım karpuzu fırlatmış resmen :D Kasklı olanı da fırlatsınlar yere bakalım o ne oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
Scudo
Trabzon'da da kask takmak çoğu kişi tarafından anormal karşılanıyor , zaten büyük bir kısmı bisiklet sürmenin çocukluk olduğunu düşünen milletin ne önemsediğini de düşünecek değilim , bisikleti aldıktan sonra ilk aradığım ve satın aldığım ekipman kask oldu , verdiği güvenlik hissinden çok trafiğe girdiğinizde sizi daha bir görünür kılıyor & araç sürücüleri taşıt sürdüğünüzün farkına varıyor bu da sürüşü rahatlatıyor diye fikrimi belirteyim dedim

Kask takmayan karpuzuda abi fena çaktı yere bıraksa yeterdi :)

@Murat Bulut

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Fotoğrafı bu akşam üstü çektim. Fotoğraf sahibi buraya üye ise izinsiz paylaştığım için kusuruma bakmasın. :)

http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/10334409_10152424659147094_371775094001096241_n_zps1a6b4f01.jpg

gün geçtikçe bisitlet sporu çoğalmaya başladı, zamanla alışılacaktır, büyük şehirlerde fazla garipsenmiyor.

Geçen gün mesai dönüşü vapur iskelesinde kartı basıp dışarı çıktım, yan kapıdan bisikleti sokmak için.
Tam kapının önünde karşıma çıkan 55-60 yaşlarında bir amca şöyle dedi: Off, hemşerim beni korkuttun. (Kasklı görüntü garip gelmiş olacak herhalde)
Dedim: Dayı ben uzaylıyım, uzaylıdan korkulur mu hiç? :p

İstanbul'da sanırım böyle bir algı kalmamış, kasksız olan benim, anormal hisseden de benim. Normali kasklı olmak gibi.

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
@Tahir Keskin

Teknik olarak doğru bir cümle, dünya uzayın içinde olduğu için hepimiz uzaylıyız. Bu cümle uydurma değil aynı zamanda 95-96 yıllarında okuduğum bir bilim teknik cümlesidir. :D

@Alper Yılmaz
Sevgili Alper, herşeyden önce ben de, eşim de kask takıyoruz. Bunu kişisel bir tercih olarak yapıyoruz. ama soranlara senin kullandığın cümleyi kullanmamaya özen gösteriyoruz. Nedeni, Avrupa bisikletçiler federasyonu (sporcu değil kullanıcı federasyonu) bu konuda çok uzun zamandır araştırmalar yapıyor, araştırmaların ortak sonuçlarını yayınlıyor (meta analiz) ve kask kullanımını yasal zorunluluk yapmak isteyenlere karşı mücadele veriyor.
En çarpıcı örnek, trafik kazalarında ölümle sonuçlanan yaralanmalar bisikletçiler için %8 iken, yayalarda %22. O zaman sokağa çıkan herkese kask taktırmak gerek.
İstisnaları, sporcular ve çocuklar.
Kask takalım, takmayalım demiyorum. Şunu bilelim, kask taktığımız için ne daha fazla güvendeyiz, ne de daha çok dikkate alınıyoruz. Bunun böyle olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.
Kaza yapmamak üzere alınan bireysel ve kamu otoritelerine düşenler daha önemli. Federasyon bütün gücünü bu konuya odaklamış durumda.

ECF position on helmets

ECF are not against individuals choosing to wear helmets, however we are against mandatory helmet laws and shock-horror helmet promotions. We do this via support to our members, and also by becoming active members in a wide range of trans-national forums.

ECF opposes mandatory helmet laws because:

They discourage cycling by portraying it as abnormally dangerous-you are less likely to be killed in a mile of cycling than a mile of walking (Wardlaw 2002).
A well respected literature review states ‘When the risk of injury to head, face or neck is viewed as a whole, bicycle helmets do provide a small protective effect. This effect is evident only in older studies. New studies, summarised by a random-effects model of analysis, indicate no net protective effect.’ (Elvik 2011)
Injured cyclists are less likely to have head injuries than injured pedestrians or car occupants (ONISR 2005).
They portray bicycle helmets as offering far more protection than they do. Bicycle helmets are only designed to withstand minor knocks and bumps, not being hit by motor vehicles; see more here On Bicycle Helmet Standards.
Countries that have penalised people for normal cycling (without helmets), have failed to reduce head injury rates despite increased helmet wearing rates. See an ECF factsheet on the case of Australia and its helmet laws – Australia and cycle helmet laws
The health benefits of cycling far outweigh the injury risks (de Hartog et al, 2010)
Reduced cycling reduces health and environmental benefits.
Reduced cycling reduces Safety in Numbers, thus increasing the risk of injury to remaining cyclists (Jacobsen PL, 2003)

Sayısal olarak:http://www.ecf.com/wp-content/uploads/2011/09/safetyinnumbers.jpg

Bu da Australya da bir kullanıcının yasal zorunluluk olan kask kullanımına açtığı davada, kask kullanımının gereksiz olduğuna dair mahkeme kararı. Kanıtlar doğrultusunda alınmış bir karar.
(link)

Videodaki gibi kafayı bir yere toslayınca gereklimi gereksizmi anlar.

Kask herseyden onemlidir. Kask takmam kask anormaldir diyen arkadaslarimiz lutfen bu resme baksin!

Gecen hafta grup toplantimiza gelen arkadasimiz bisikletten dusup kafasini kaldirima vurdu kask olmasaydi suan yasamiyordu !

(link)

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Şu konu kapansa ya artık. Kaskmış, kazaymış, ölümmüş; bunları düşüne düşüne kaza yapacak insanlar. İsteyen taksın, istemeyen takmasın.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Neyse ki Eskişehir'de kask takanlar çoğaldı fazla garipsemiyorlar :)

• Beğen
Tepkiler: Antares
@can onur
Can arkadaşım gibi EFC de bu konunun ele alınış şeklinden şikayetçi:
"They discourage cycling by portraying it as abnormally dangerous"

Ancak bireysel, ve (yerel olsun merkezi olsun) yönetimsel önlemler alındığında, bisikletçiler yeterince bilgilendirildiğinde kask konusu kendiliğinden gündemden düşer.
Bugün frenleme konusunda yazılıp çizilenlere baktığımızda bireysel güvenlik konusunda çok fazla bilgiye sahip olmadığımız anlaşılıyor. Yöneticilerden talep edeceklerimiz ve yöntemleri ise neredeyse gündeme bile gelmiyor.

Kask takarak, güvende olduğumuz konusunda kendimizi kandırmaya bir süre daha devam edeceğiz.

• Beğen
Tepkiler: can onur
bu pazar saatte 70 km hızla giden bisiklet yarışçıların kafasında neden kask var sorusuna cevabı verdireceksiniz kimlere,
kaskı anormal bulanlara ,
istanbul yolları bubi tuzakları ile dolu, malesef en ufak çukurda ya da kasiste ya da mazgalda yeri öpersiniz kafayı direk betona tabi yavaş sürme esnasında bile kafayı gene vurursunuz,
trafik kuralları ile pek arası iyi olmayan bir toplumuz bu nedenle hollandanın başkentine baktığınızda kimsede kask olmadığını görürsünüz bunun nedeni mükemmel bir alt yapı şehirçiliği ve ışıklara riayet eden sürücüler ve bisikletliler,
tabi bisiklet sürücülerinde birbirine karşı özverili olması ,bizim ülkede insanların trafikte birbirlerine özverili olmamasının psikolojik alt yapısı kesinlikle geçim sıkıntısı ,işisizlik, kredi kartları borcu, iş dünyasının yoğun stresli yaşantısının sonuçlarıdır, bu ülkede bir sürü mutsuz insan güne başlıyor ,bu mutsuz yaşamdan kopmuş olan bu yığınlara melhem lazımda o melhemi verecek yok malesef ,

Kask ile ilgili düşüncelerimi birkaç kere yazdım ve birçok kişiden -son derece de haklılar- olumsuz tepkiler aldım. Bu yüzden de bu konu ile ilgili düşüncelerimi kendime saklamayı tercih ediyorum, ama kesin olan bir şey var ki, o da tam anlamıyla "They discourage cycling by portraying it as abnormally dangerous" cümlesi... İnsanlar, "ben tehlike içine çıkıyorum, kaza yapma ihtimalim çok yüksek, bisiklet çok tehlikeli bir şey, trafik çok tehlikeli" düşünceleriyle, kafa karışıklığı içinde bisiklete biniyorlar ve çok ciddi kazalar yapıyorlar. Sonra, nasıl oluyorsa kafanın tepesi kaldırıma çarpıyor ve iyi ki kaskım vardı deniyor. Değil kask, miğfer bile takılsa, böyle bir korkuyla, kafa karışıklığıyla, negatif enerjiyle, ya da yazdığınız cümledeki anlamıyla, cesaret kırıklığıyla asla yola çıkılmamalı. Bisiklet güzel bir şey...

• Beğen
Tepkiler: ismail eren
Toplumumuzun başkalarının fikrine, düşüncesine göre yaşama hastalığı yüzünden oluyor bunlar. Başkası garipsese ne olacak yahu? Demek ki bisiklet kültürü yokmuş deyip geçiniz. Gülüyorlarsa sizde gülüp eğlenin. Takılmayın böyle şeylere. Bisikletim olsa da kask taksam :)

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
Başkalarının sizin hakkınızda söylediklerine kafayı takmayı bırakın.Aslında onların söyledikleri sözü dikkate aldığınızda siz kendi kendinize kötülük yapmış olursunuz.Düştüğünüzde kafanız yere çarptığı zaman size kask taktığınızda anormal bakan insanlar yanınızda olmıcak....

Geri