Oğlum 5 yaşında ve kışın ilk 2 tekerlekli bisikletini aldık, tabi yanında bisikletin rengine uygun bir de kask aldım. Evin içinde binerken bile kaskını takmadan binmiyor. Çünkü benden Bisiklete kask ile binildiği şeklinde gördüğünden hiç yadırgamıyor, çıkartmayı da düşünmüyor. Sadece bisiklet durduğu zaman çıkarttığımız bir bisiklet için olmazsa olmaz birşey. Aynen akülü arabasını kullanırken de emniyet kemerini takmadan arabayı yürütmemesi gibi. Belki bizden öncekiler kask ve emniyet kemerinin neden takıldığını idrak etmekte zorlanıyor olabilirler ama biz küçüklerimize doğru örnek olmalıyız. Zamanında ben de kasksız çok bisiklete bindim , çok büyük kazalar da geçirdim şükür ki kafamı hiç yere vurmamışım. Kask takınca yaralanmayız diye bir durum da yok ayrıca, doğru şekilde ayarlanmazsa yeterli korumayı sağlayamaz. Oğlumu şimdiye kadar hiç araba koltuksuz, emniyet kemersiz arabaya bindirmedim. Çevredekiler ne der hiç umurumda bile değil, kendinizi ve sevdiklerinizi düşünüyorsanız tedbiri elden bırakmayın. Fırına ekmek almaya giderken bile kaskınızı mutlaka takın.
Düşerseniz kafanız değil kask patlasın. Hepinize kazasız sürüşler