Scudo Sports

Kasılmalar

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Tepki
1.151
Bazen bacak yada ayak kaslarımızda oluşan can yakan kasılmaların sebepleri nelerdir?

Scudo
Su ve mineral kaybı belki de aşırı laktik asit birikimi. Özellikle potasyum eksikliğinde kasılmalar olur. Mineral tabletler yerine doğal yollardan kaybettiğin mineralleri geri kazanabilirsin. Mesela muzda bol bol potasyum var.

@andac

kas kramplarının çoğu mineral eksikliği ve yorgunluk yüzünden olur. Ben potasyumun yanına magnezyumuda ekleyeceğim.Eksikliğinde kas krampları çok görülür...

• Beğen
Tepkiler: basar
Benim genelde bisikletten her düştüğümde mutlaka ayak ve el parmaklarımdan biri kasılıyo:D bi sorun yok ama çok garip geliyor bana.

Bazende yokuş çıkarken birden durmak icap ettiğinde kasılıyo ve o eklem yeri kesinlikle oynamıyor, eğer kırılmış bir vaziyetteyse aynen öle kalıyor.

Muzda bol potasyum var demişler ama unutmamalı ki fazlası da zararlıdır. Dozunuzu kendiniz belirleyemeyeceğiniz için bir doktora başvurun. Sanırım konuda gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

Selim, fazla potasyum alımından zarar görecek kadar çok potasyum içerecek adette muz zaten bir insan yiyemez. Üstelik tamamiyle doğal yollardan alındığı için de bir zararı/yan etkisi yok. Gönül rahatlığı ile tüketebilirsin ki zaten antrenmandan önce ve/veya sonra (ki ben bazen ant. esnasında bile seyyar satıcılardan alıp yediğimi bilirim) bir adet yesen yeterli olur.

Geri