Scudo Sports

Kartepe inişinde ağır kaza

@Soner Sarihan çok güzel tespit ama o kask bi işe yaramaz çeneyi ve yüzü koruduğunu düşünmüyorum. downhill kaskı lazım tam koruma için. diğer türlü kafamıza saksı düşmesini bekleriz

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Scudo
@Angell Merhaba,

Ben daha önce de yazdığım gibi çok düştüm, :)
henüz hiç yüzümü, çenemi vurmadım. Şükürler olsun.
Burada mı bahsettim emin değilim ama bir de düşme
tekniğini bilmek gerekiyor. Yani düşmeden önce toparlanmak, başı boyna doğru gömmek,
omuzları sıkı tutmak, bisikletten kurtulmak vs. ( yazarak anlatmak zor :) ) gerekiyor.
Düştükçe öğreniliyor :)

Full face kask, down hill yapanlar için gerekli,
çünkü onlar ön maşa darbeyi almadığı zaman aşağıya doğru takla
atmak ve bir ağaç yada kayaya direk önden çarpmak tehlikesi ile karşı karşıyalar.

Ben bugüne kadar ki her düşüşümde yanladım, bisikleti yatırdım ve diz, baldır, omuz
darbeyi aldıktan ve yavaşladıktan sonra yine de kafamı vurduğum oldu.
K A S K beni her defasında korudu. Full face kask takarak tur yapmam, zaten etrafımı
göremem.
Paraşütçülerde 5 nokta taklası dedikleri bir hamle hareketi ile darbeyi bu şekilde yavaşlatırlar.

Şu ara oğlum sık sık düşüyor, uçuyor, bakıyorum da içgüdüsel olarak kendiliğinden
öğreniyor kerata. :)

Herkese sağ salim sürüşler dilerim.

@Soner Sarihan Ben yavaş yavaş iyileşmeye başladım ve bisikleti de sürmeye başlayacağım Yol bisikleti kullanmaya devam edeceğim fakat downhill kaskı kullanmayı düşünüyorum etrafımıda gayet iyi göreceğimi düşünüyorum bisikletten aldığım zevk belkı dusucek belkıde cok absurt duracak fakaat önlemimi almış olacagım en azından

• Beğen
Bir İzmit'li olarak üzüldüm, geçmiş olsun, inşallah Allah bir daha bu ve benzeri kazaları göstermez.

• Beğen
@sapienza downhill kasklar yüzün tamamını kapatıyor dışardaki sesleri duymanı etkilemez mi normal yol bisikleti kaskı bakın.

@ertanmrtz Deışardekı seslerı duymakta hic sıkıntı yasıyacagımı dusunmuyorum sadece görus acısında bıraz sıkıntı yaratabılır fakatt motosıklet kullanan arkadaşlardan bıldıgım kadarıyla bır etkısı yok

@sapienza

Ben tur bisikletim ile bildiğiniz üzere
arkada ufaklığı, onun weehoo tandemini
ve yüklü miktarda malzemeyi de çektiğim için
yol bisikleti hızlarına çıkmıyoruz. Her zaman da etrafı tam görmek istiyoruz.

Sen yol bisikleti için full face kask alabilirsin elbette.
Bir tek boynunu yeteri kadar arkaya götürmeni engeller mi diye düşünüyorum.
Çünkü yani biliyorsun, daha öne eğilmiş duruyor insan yol bisikletinde gidon yapısından dolayı.

Bence ne istiyorsan onu yap.
Seni ne güvenli hissettiriyorsa onu yap. Başta ben olmak üzere
kimseyi dinleme.

Ben güvende hissedeceksem, düşmenin getirdiği hissiyattan kurtulmama
yardımcı olacaksa, kafamda tencere ile bile gezerim. Tek önemli olan
bisiklete binmeye devam etmen ve aynı zamanda kendini güvende hissetmen.
Zaten millete göre zaten çok akıllı olduğumuz söylenemez :)))

İyileştiğine sevindim.
selamlar...

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
@sapienza Çok büyük geçmiş olsun kardeşim. Neden ve nasıl takla attığınızı da öğrenebilseniz iyi olurmuş. Başlıca sebeplerden biri sürat sanırım. Yüzünüzün yeni halinin de bir fotoğrafını paylaşmanız mümkün mü acaba? :(

Henüz okudum konuyu. Allah'ım hayırlı şifalar versin. Mtb olsun Yol olsun kasksız çıkmayalım ! istersen 2 km yol olsun. Kask zorunlu olsun aklımızda.

Çok büyük geçmiş olsun,bende mümkün mertebe bisiklet kullanırken kendimi kaptırmamaya kontrolü elden bırakmamaya antrenman öncesinde bisikletimde gerekli kontrolleri yapmaya çalışıyorum,en kısa zamanda sağlığına kavuşman dileğiyle kardeşim.

Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim :(

kaza geçiren genç arkadaşıma söylemiyorum ama ukalalıkta kabul etmeyin lütfen.kullandığımız araçların limitlerini bilmeden vede limitlerinin üstünde kullanıyoruz(söz meclisten öte).
kullanmakta olduğunuz arabada 220 km/saat kadran var diye o raç 220km/saatte güvenli değil o araç 120km/saatte güvenli hem sürüş hem durmak hemde kazaya karıştığımızda hasar açısından.bu bisiklettede böyle 70 km/saatle gidebiliyoruz diye o hızda gitmemiz gerekmiyor.hiçbir performans yada yetişmemiz gereken süre canımız ve sağlığımızdan daha değerli değil.

en güvenli kask bile olsa saatte 70 km hızla bisikletle kazaya karıştığınızda yaralanmamanız mümkün değil.bu bile bile sigara içmek gibi aynısı

Geri