Scudo Sports

Kartepe inişinde ağır kaza

Çok geçmiş olsun, bir daha inşallah kimsenin başına böyle bir kaza gelmez..

Scudo
Büyük geçmiş olsun motosikletle tıra çarptıktan sonra aynısı bendede olmuştu kaza yaptığımdan haberim bile olmamış bilinç kaybı yaşamışım hala kazayı tam net hatırlamıyorum. O kısım zihnimden silinmiş.

çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Kask gerçekten çok önemli bazen arkadaşlar görüyorum takmayan inanın hiç görünmeyen kazalardan bile koruyor. Umarım erkenden iyileşirsiniz.

Gecmis olsun. Esekten düsenin halinden yine esekten düsen anlar demis Hoca Nasreddin. Gecen sene benzer bir kaza yapip 2 gün hastanede kalmistim. Kaza anini hatirlamamaniz normal ve gercekten büyük bir nimet. Insan, trafikte atlattigi tehlikeleri bile kolayca unutamazken bu kadar agir bir kazayi sürekli hatirlasa bir daha bisiklet sürmeye kesinlikle cesaret edemez.

Yalniz diger birkac arkadasin da dedigi gibi kazadan cikarilacak ders "daha saglam koruma" degil "daha güvenli sürüs" olmali. Kask elbette belli bir koruma sagliyor fakat tam anlamiyla koruma kaza riskini minimuma indirecek bir sürüs ile olur.

Tekrar gecmis olsun.

Cok gecmis olsun ve Allah beterinden saklasin!

Keske zor yoldan ders almasaydiniz :(

Kask ve eldiven bence kaza aninda cok onemli koruyuculardan.
Ayrica gozlukte onemli bence! Hizla giderken gozunuze kacacak bir cisim, sicrayan yoldaki su, kucuk bir sinek o an kontrolunuzu kaybetmenize, 15-20 metre onunuzdeki catlak veya bozuk zeminden zorlanmadan gecebilecekken artik anlik gorus ve aci nedeniyle sagliksizca gecmenize ve dusmenize neden olabilir...

Elbette en onemlisi trafige acik bir alanda kontrol edemeyeceginiz hizlarda ve kurallari hice sayarak asla surmeyin! Iyiki karsidan gelen bir araca carpmamis veya dustyugunuz anda arkanizda cok yakin takip eden bir aracin altinda kalmamissiniz...

Yaris yapmadiginiza gore gideceginiz yere yarim saat gec veya karanlikta gitmek, hic gidememekten iyidir!
Asla bunu unutmayin!

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
çok geçmiş olsunu anlıyorumda, büyük geçmiş olsun diye kelime mi olur. geçmiş olsun arkadaşım. kendinde bişey yoksa gerisi önemli değil.

dostum çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. İnşallah En kısa zamanda iyileşirsin.

Çok geçmiş olsun..

Geçmiş olsun.lütfen bundan sonra inişlerde daha kontrollü bir süratte gitmeye çalışın.Kontrol sizde olursa full face kaska da korkmanıza da gerek yok.

@Kudret Kurtcebe Kudret Bey merhabalar, nasılsınız? Nacizane küçük bir hatırlatma yapmak istedim; Sizin topik'iniz bu değil sanırım değil mi? Yani ben sizin mesajı okuyunca, hangi topik 'e bakıyorum diye şaşırdım da emin olmak için sordum.

Muhtemelen ya bir çukur olmalı,veya lokanta önünde araçları yavaşlatmak için tümsek oluşturmuş olabilirler.Tümseği görmeyince olayın nasıl gerçekleştiği tabi ki anlaşılmaz.Çok geçmiş olsun.Acil şifalar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
@evrim bilgen

evrim beymi hanımmı ?
avatardan anladığım kadarı ile bayan oluyorsunuz,
benim topik olmadığını biliyorum,
arkadaşımıza büyük geçmiş olsun diye arka sayfada mesaj atmış idim ,
ikinci mesajda ise yapılan 14 tur hakkında bilgi verdim bu bilgiler herkes için geçerlidir
ayrıca benim düzenlediğim kartepe turundaki kazadanda bahsettim arkadaşımın en büyük hatası son derece keskin olan viraja ,süratle dalması olmuştur bu yalnış burda aynen tarafım tarafından yazılmıştır.
takım olarak fazla tur yapmış bulunuyoruz 14 kez kartepe istanbuldan alınmıştır,
bu nedenle yapılan hataları yazmayı bir görev olarak kendimde gördüm
burada yapılan hataları aynen yazarım ,çünki henüz genç dostlarımız bazı konularda bilgi eksikliğine sahipler,
kartepe gibi zor bi etapta kasksız olarak maşukiyeden inmek bence riske girmektir.
bu nedenle dostumuz burak zati kendi öz eleştirisini yapmıştır kendisine aynen teşekkür ederim

Geçmiş olsun, şanslı bir gününüzdeymişsiniz. Kaza sonrası travma (uyku bozukluğu vb) için psikolojik destek alın, olası yan etkileri bir kaç ay çekeceğinize çok kolay şekilde atlatabilirsiniz. Bisiklete gelince benim fotoğraftan gördüğüm gidon sargısı değişecek, bir de sanırım lastik patlamış değişecek. Diğerleri (sele, zincir atması, kolun yamulması) kolayca ayarlanacak değişim gerektirmeyen haldeler sanki...

Çok büyük geçmiş olsun, Allah daha beterinden korusun

Ne şanslı insanlar var valla beynine,omurgana bir şey olmamış veya parçalı kırık oluşmamış öte yandan çok yavaş hızlarda gidip 5-10 km/h gibi kaza yapıp ölenler motosikletinin ayaklığını açamayıp düşüp ölen insan var.Çok geçmiş olsun geçtiğimiz sene bir kaza yaşamıştım onun sebebi ben değildim kuryelere dikkat başlığında okuyabilirsin yapacak bir şey yok ama kendi yaptığın kazalar daha önemli çünkü bu sürüşünde bir eksiklik veya dikkatsizliğin gibi şeyleri acı yoldan adama öğretir.Önce iyileş bisiklet bir yere kaçmıyor artık daha kontrollü olacağını düşünüyorum insan bazı şeyleri tecrübe edene kadar fark edemiyor işin ciddiyetini iki teker tehlikeli hataya yer yok acıması yok ama sırf bundan dolayı tutkumuzu bırakacak değiliz kazasız belasız pedallamalar dilerim...

@Latif Ç. Tramva gibi yan etkıler pek bulunmuyor zaten sele falan sıkıntı değil ayrıca benı enıselendıren jantlar ve lastıkler onlarıda bir şekilde hallederiz

geçmiş olsun.
e olsun karanlık olunca ne olacak ki öcüler ler mi geliyor sanki en basitinden bir fener lazım dı sana.

insan başına gelmeden ders alamıyor malesef bende ellerimi bıraktığım için önüme çıkan çukuru görüp panikle ön freni sıkıp takla atmıştım ağzımı burnumu parçaladım haliyle üç hastane gezmiştik dudağı diktirmek için önden üst 3 diş porselen şimdi ders oldu ama bi daha asla başımı bile kaşımak hareket halindeyken.

Geri