Scudo Sports

Karşıyız. Rock böyle olmamalı...

@huseyinsak

Rock n Coke'un ana teması tabi ki rock müzik. Ancak her seferinde festivalde bir de alternatif sahne oluyor. Burada da genelde rock müzikle alakası olmayan gruplar veya DJ'ler sahne alıyorlar.
Petek'i, Serdar'ı bilmem ama, Kenan Doğulu çıksa bir çok kişinin de seve seve dinleyeme gideceğine eminim. Bilmem hiç Kenan Doğulu'yu elinde gitarla sahnede izledin mi?...

@huseyinsak

Burada kötü olan ne anlamadım :). Amaç tabi ki para kazanmak. Normal şartlarda 100 YTL verip kaç tane konsere gidebilirsin? Tek başına MUSE gelse Türkiye'ye, sırf onların sahne aldığı bir konserin de bilet fiyatı bu civarlarda olur ;).

@huseyinsak

AT gözlüklü insanlara rağmen biz keyif alarak müzik dinlemeye gidiyoruz :).

@huseyinsak

Ama inan hala anlamış değilim, neye karşısın neden karşısın. Rockın böyle olmasında ne sakınca var?

Scudo
biz alısmısız devlet opera balede 4 ytl ye konser dinlemeye
yurt dısında bi konserin en ucuz bileti 30 pound ediyo 1pound 2,5 ytl
ayrıcana gecen sene rock n coke da arks ların soledigi gibi hayatta 1 kere gorecegimiz adamlar vardı bidaha gelmez cure diye bende gittim
eger kolaya taktıysanız
ozamn icmeyin zaten coca cola company mallarını

ama muzik guseldi gercekten
simdilerde zaten rock dinlemek icin festivallere gitmiyo insanlar
yurt dısında bile fest lerde alternatif gruplar ve hip hop filen koyuyolar bi koseye
ama cok ozel festler var onlarda zaten yıllanmıslar bu konuda
bu arada gecen sene gelen rock dısında inanılmaz iyi gruplar vardı gunduzde cok eglendirdiler bizi guzel muzik vardı yane
param olsa busene yine giderim

@HaliliOzturk

bu kısma bende katılıyorum..hele ki "rock şişede durmaz" gibi dar bir zihniyetle olaya yaklaşanları anlamıyorum...coca-cola(gölgesinde Amerika) nın boykot edileceği yer orası değil! bunu boykot edenlerin önce kendi üstüne başlına, yaşama stiline, yiyip-içtiklerine ve hatta hatta şu yazdıklaır klavyenin nerden geldiğine kadar bir inceleme yapmalarını istiyorum bakalım sadece coca-cola mıymış mesele! Herkes bu festivali bu şekilde eleştiriyor, bence çok saçma! ne olursa olsun burada dinleme ve görme şansımızın belki de çok az olduğu müzisyenleri, grupları görme şansı elde ediyoruz ve bunun için para gerekiyor.Bir düşünün o grupların tek olarak ülkemize geld,iklerini gelenleri görüyoruz 100 mılyon 200 mılyon konser biletleri..bu festival bu kadar büyük isimleri getirebiliyorsa bunun bir karşılığıda olucak tabiki..Geçen sene gittim, gördüm, yaşadım.Ne cebımden 5 kuruş fazla para çıktı (bilet hariç) ne de battım. Kendi yemeğimi kendim getirdim hiç sorun olmadı ve asla o kadar sıkı bir ortam yoktu.. Acaba insanlar ne zaman müziğe siyaseti karıştırmadan yaşamayı öğrenicekler ya !

anlatacak çok şey var aslında ama sadece diyorum ki;

birşeyleri boykot etmenin yeri rock'n coke festivali deil ! düşün şu festivalin yakasından artık!

ha bi de şunu ekleyeceğim ; "rock" kelimesi illa orada müzik türü olan rock için kullanılmamış olabilir bi de o açıdan bakın "rock" kelimesinin sözlük karşılığına bir bakın görüceksiniz...orda bir yaşam tarzından da söz ediyorlar...

hele ki "rock şişede durmaz" gibi dar bir zihniyetle olaya yaklaşanları

Senin "dar bir zihniyetle olaya yaklaşanlar" dediğin insanların kim olduğunu bir araştır istersen....

açıkcası ben de senin bu mesajını görünce ayni hisse kapıldım ama sonra farkettim ki ben doğru yerdeyim sanırım sen cidden yalnış yerdesin...

@huseyinsak

Bu araştırmayı yapsam da karşıma Türkiye'nin bir numaralı müzisyenleri de çıksa açıkçası bu fikrin halen arkasında olurum. Ne de olsa insanız, herkes hata yapabilir... :)
Yahu müzik bu, ruhun gıdası, çoğumuzun deşarj olmasının bir kaç yolundan biri. Aşkımızı, tutkumuzu, hüznümüzü, sevincimizi, kısacası iyisiyle kötüsüyle hayatımızı yaşamamızın bir diğer yolu.
Ben aldığım keyife, dinlediğim müziğe, o an yaşadıklarıma bakarım. Ne gerek var ki içerisinde siyaset aramaya? Verdiğim paranın binlerce kat karşılığını alabiliyorsam eğer bırak Coca Cola'nın cebine gitsin. Ha bu arada ben(sağlık için, boykotla alakası yok) senelerdir kola içmem. Belki bazen tek tük...
Ama bu festivalin içine siyaseti, boykotları vs karıştırmak, kola sağlığa zararlı bu konsere gidilmez demek gibi bir şey ve bu kadar da kadar saçma...

wacken'da 50 cent'i slipknot'un yaninda dusunuyorum da :D eheheh sanirim yanlis yerde olduklarini dusunurlerdi :D ya da testament, dio ve 50 cent... ahahha dusunebiliyor musun? ya da ya da manowar ve black eyed peas :D :D :D bu is hosuma gitti, hay sen bin yasa shopar e mi :D :D :D

Valla kim ne derse desin ben bugün biletimi aldım kamplı kombine ve müziğimi dinleyip arkadaş grubunle zevkli ve eğlenceli vakit geçirmeye gidiyorum...isteyen arkadaşlar orda gelir beni bulur, takılırız...

Bu arada orda pembe forma ve kask giymeyecem o sebeple gelecek arklar önceden haber versin...

@bikergrrl

ama öyle ya zaten öyle gruplar gelseydi o kadar metalcinin içinden çıkamazlardı ki orada black metal yapan ve üyelerinden bazılarının baya ağır inanışları olduğu bilinen gruplarda vardı marduk mayhem vb yani bence bu rock n coke olayı bir nevi rock adını kullanarak festival düzenlemesi rock n coke a atıorum 10000 kişi gidiosa (yakında o da olur:D) rep n coke a 1000 kişi ya gider ya gitmez adamlar kurnaz piyasadaki en fazla dinleyicisi olan tarzın adını kullanıp bir eğlence tertip etmişler ama bazı kesimlerde rock adını bu festivalde duymak istemio o kadar mesela skid row,scorpion,queen,iced earth,manowar vb vb gruplar nie gelmio rock n coke :D

• Beğen
Tepkiler: huseyinsak
aaa delisin, neden oyle diyosun shopar, adamlar o kadar pacayi boyle yorumlardan kurtarmak icin sisters of mercy'i getiriyolar ya :D

sahsen benim savim su.. kac kisi bir rock and coke biletini madden karsilayabilir? ogrenciler, gercek rockcilarin kaci alti rakamli cekler aliyorlar yaptiklari isler karsiliginda? (tamam tamam istisnalar var, ancak en saglam izleyiciler, rakamlarla, genelde 18-24 yas kesimi burasi tartisma goturmez) ama rockin "yumusagini" getirirsen placebo, muse, zirt, pirt, araya da biraz hip hop rap atalim, bilet satalim, haliliozturk kardesin dedigi gibi "muzik festivali" yapalim oluyor sonuc.. yani evet "rock"in kullanilmasi bir pazarlama taktigi, "coke"un kullanilmasi mecburi, ama sonuc karisik sebze corbasi bir muzik festivali :)

hmmm soyle bir lineup olsa, onden saglam bir slipknot, arkasindan guano apes, ya da once guano (daha hava aydinlikken) sonra slipknot :D (fantaziye bak :D :D ) arkasindan soyle saglam bir mayhem (mumkunse konusmasinlar ama :D) ya da cannibal corpse, araya bir clan of xymox ya da fields of the nephtilim, hmmm twisted sister da (yani yaslari geregi :D) ya da ya da ARCH ENEMY!! ahahahah bomba olur bomba :D

ben giderim, sen gidersin, festival turkiyede iflas eder, sonra hep birlikte wacken'a takilmaya devam ederiz :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: Anıl(shopar)
Burada dönen tartışmaya ''wacken''i örnek vermek pekde doğru olmuyor sanırım.Çok spesifik bir festival wacken direk türün en -tabiri caizse- köküne hitap ediyor.Aynı mantık doğrultusunda mesela Almanya'da ''love parade'' dede elektronik müzik dışında bir şey çalmazlar.Yada Hindistan'ın goa adasına giderseniz trance'den(goa-psychedelic trance) başka bir şey dinleyemessiniz.Rock&coke ve muadili (gerek yurtiçi gerek yurt dışı) konserler biraz daha alternatif oluşumlar.Daha ticariler dediğiniz gibi.İsteyen gider rock dinler ki sağlam gruplarda geliyor isteyende gider diğer türlerden takılır.Daha çok eğlencenin ön planda olduğu organizasyonlar bunlar.Ayrıca olayın ticari olmasına neden bu kadar takılınıyor anlamadım ben.Arz talep meselesi bu ''blueessy' çok güzel açıklamış bu tarz platformlar siyaset yapılacak ideolojik görüş dile getirelecek yerler değil bencede.Gidilir deli gibi içilir yıllardır peşinde dolandığın gruplar zevkle izlenilir eve dönülür.Bunu ister barışa rock festivalinde yaparsın ister rock & coke festivalinde.Bu kadar gereksiz anlamlar yüklemeye gerek yok diye düşünüyorum.Ayrıca devrimcilikti idelojiydi anarşist olmaktı bunlar ben koka kola içmiyorum Amerika'yı protesto ediyorum demekle olacak işler değil bence . . .

bnm wackeni örnek vermemdeki tek neden adının metal festivali olup sadece ve sadece metal gruplarının çıkması o kadar yani isim ve içerik ilişkiisi

Bu arada The Sisters Of Mercy geliyormuş bugün gördüm afişlerde çok sevindim:)gideceğim tabikide babaları izlemeye.
Fatih Akın'ın Duvara Karşı'sını izleyenler hatırlar Cahit delirmiş evde dans ederken 'punk is not dead' diye bağırır.O sahnede fonda The Sisters Of Mercy/Temple of Love çalar çok sağlam şarkıdır çook.Yeaaah i love punk:Skull-175 .oooops ingilizce konuştum Amerika'nın uşağımı oldum ne.Sağlıcakla kalın.May the love be with you !!

shopar demiş ki:
bnm wackeni örnek vermemdeki tek neden adının metal festivali olup sadece ve sadece metal gruplarının çıkması o kadar yani isim ve içerik ilişkiisi[/QUOT

Yok ben sizi eleştirmek için söylemedim zaten.Sadece genel olarak açıklamak istedim.

• Beğen
Tepkiler: Anıl(shopar)
@acumur

acumur beycigim biz artik isi geyige vurduk biraz, olay siyasetten falan cikti, sahne line-up'ina geldi yakinda da Turkiye'de muzik festivallerinin yapisi, ve organizatorlerin karlarina kayacak (duru gorurum ya ) benden soylemesi (ama tuketicilerin hala devrim yapabilecekleri konusunda pozisyonumu koruyorum inatla istaya donunce sali turlarindan birinde soz size teorinin belkemigini uzuuun uzun anlatirim simdi gume gitmeyelim) unutmadan, sisters of mercy punk degil ki gotik onlar gotiiik bunu da sabaha kadar tartisirim bauhaus punk bela lugosi is dead

The Sisters Of Mercy yi müzik piyasası ve yazarlar gotik olarak değerlendirir ama bizzat kendilerinin biz gotik değiliz diye demeçleri vardır .Punk olan tavırdır içinde bulundukları dönemle alakalı diyelim.Direk 'genre' olarak punk tanımlaması yapmadım zaten filmdede başka göndermeler yapılır.Karakter direk punk bir karakterdir.Hem temple of love sound olarak oldukça punk geliyor bana ama hiç gotik gelmiyor.Zaten sabaha kadara tartışacak derecede hakim değilim bu türe dediğim gibi başka bir şeyden bahsetmiştim ben.Punk Attitude gibisinden ;)

aslinda haklilar.. biz gotik diyoruz, ancak gotik alt klasmaninda TCde cok da taninmayan bir baska gruba aitler onlar. industrial.. cop shoot cop ya da daha populer gruplardan (ve biraz daha rock'a kayan) NIN bunlara guzel ornekler..

ama gene de benim SOM'un ilk albumlerindeki tarzlarina bakarak onlari koydugum kategori gotik olarak kaliyor.. industrial gothic daha dogru.. ki bunlarin bir cogu zaman icerisinde aykiri bir sekilde pop'a bile kayabiliyor..

falan filan uzar gider bu is :)

ya ben bişiyi anlayamıyorum ya da anlamak istemiorum ilk zamanlarda metal ve rock vardı
ondan sonra nerden baksan bi dünya grup çıktı baya bi ilginç yaaa bölüne bölüne :D:D:D bazen çoğunu hatırlamıorum

Geri