Scudo Sports

Karbon dayanıklılığı

Scudo
@efeozata Bu arada bisikletim profil fotoğrafımdaki bisiklet.

Hortlakçınız geldi. Son kez soruyorum. 2 haftaya yeni bir bisiklet alacağım. Yol bisikleti için karbon mu yoksa 7005 AL mi almalıyım? Kafam çok karıştı yavv . :D

@:DDD
Ne alirsan al beni rahat birak.Kendi adima senin alemyum a binmeni istiyorum . Biraz bindikten sonra burada performans onerileri istemeni istiyorum. Önerileri Büyüleyici bulup kendine karbon kadro almak icin yine bizlere öneri sormani istiyorum. Ondanda ikna olmayip çinden karbon kadro almani istiyorum.

@:DDD
Bambu kadro almanız sizin için daha iyi olur. Hava alan aerodinamik yapısı ile sizi her yarışta şampiyonluğa taşıyacağından emin olabilirsiniz. :D

Daha ayro olur doğru yavv

Arkadaşlar herkese keyifli forumlar.. Bildiğinize inandığım bir konuda referans isteyecektim.. Malumunuz, kompenentler ve kadro malzemeleri, dahili harici tüm aksesuarların karbon dan yapılmış olanını görmek mümkün ancak hangi karbon makbül olanıdır? T800 T1100 3K 8K,12K,UD VB.... Bu sarım tiplerinden jant ve kadro için hangisini seçmek gerekir? AAA? Ahan da Karbon kadro deyip atlamadan önce hangi tip karbon kadroya doğru seçim olabilir?

Arkadaşlar herkese keyifli forumlar.. Bildiğinize inandığım bir konuda referans isteyecektim.. Malumunuz, kompenentler ve kadro malzemeleri, dahili harici tüm aksesuarların karbon dan yapılmış olanını görmek mümkün ancak hangi karbon makbül olanıdır? T800 T1100 3K 8K,12K,UD VB.... Bu sarım tiplerinden jant ve kadro için hangisini seçmek gerekir? AAA? Ahan da Karbon kadro deyip atlamadan önce hangi tip karbon kadroya doğru seçim olabilir?
Bence türleri hakkinda danışmaktan öncesi canli cash many butceni net belirlemelisin . Smdi ben sana 12 k al yada ud al diyecem kadro fiyatlari 2000 eurolardan aciliyor. Sorun olur yani.

Bence türleri hakkinda danışmaktan öncesi canli cash many butceni net belirlemelisin . Smdi ben sana 12 k al yada ud al diyecem kadro fiyatlari 2000 eurolardan aciliyor. Sorun olur yani.
Çok teşekkürler teknik giriş için.. Fiyatları konusunda az biraz bilgim var.. Aliexpress'ten almayı düşünüyorum.. Bütçem 6/7 bin tl kadar kadro için.. Listemde olan 2-3 kadro, CE Avrupa kalite yeterliliğine sahip ve karbon isteyip de çelik ya da kromoly çelik postalayacaklarına da inanmıyorum şu an 😁 haliyle, top nokta bir karbon kadro alacak durumum zaten yok ama en azından örümlerin fazlası mı makbul yoksa kadro için fazla örüm 3-4 yıl içinde sakıza mı döner emin olmak istiyorum..

Çok teşekkürler teknik giriş için.. Fiyatları konusunda az biraz bilgim var.. Aliexpress'ten almayı düşünüyorum.. Bütçem 6/7 bin tl kadar kadro için.. Listemde olan 2-3 kadro, CE Avrupa kalite yeterliliğine sahip ve karbon isteyip de çelik ya da kromoly çelik postalayacaklarına da inanmıyorum şu an 😁 haliyle, top nokta bir karbon kadro alacak durumum zaten yok ama en azından örümlerin fazlası mı makbul yoksa kadro için fazla örüm 3-4 yıl içinde sakıza mı döner emin olmak istiyorum..
6 -7 bine yuksek kalite karbon kadro cok zor be sevgili dostum. 600 ayro filan diyelim zor yani.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
6 -7 bine yuksek kalite karbon kadro cok zor be sevgili dostum. 600 ayro filan diyelim zor yani.
Abi hayatın her alanında olduğu gibi para-çokomel ilișkisi mi diyorsun yani?
Kadronun sakıza dönme durumu hakkında pek bir fikrim yok ama 70-80 kilometre / saat hızlara çin malı kadro ile çıkmazdım ben. Bu kadrolar yüzünden bir yerlerini sakatlayan çok, youtube üzerinden bu videolara ulașabilirsiniz.

Abi hayatın her alanında olduğu gibi para-çokomel ilișkisi mi diyorsun yani
Yani evet. Su an aşiri siradan bir trekink bisikletin fiyatlarinin o civarlarda oldugunu dusunursek biraz hayalci bir proje olur bu :)

Gerci bizim Bursa da 50 yillik bisiklet ustasi Esat abi var, meshur . Onlarda bir ara çin mali kadro firtinasina tutulmuslardi. Kac senedir biniyorlar; yani bir sorun cikmadi.

Sağolun ama söylediğim gibi, üst seviye bir karbon kadro talebim yok.. Bütçeye göre elbette kadro bulunur ama yardımınızı istediğim şey marka isminden çok içerik, fonksiyon, örüm kalite ya da şekli, sayısı.. Yani böbrek sattırmasın ya da evi arabayı hipotekletmeyecek kadar ekonomik değerde bir karbon kadro aradığım 😁 ama daha öncesi de söylediğim gibi karbon ama nasıl karbon? Sorusunun cevabı olan kadrolar..

Aliexpressten kadro almayı öneren kadar önermeyen de var, alt tarafa bir alıntı ekliyorum. Kendisi aliexpressten alınma karbon bir kadro kullanıyor. Aslında forumda hatırladığı 1-2 kişi daha vardı lakin üye isimleri aklıma gelmedi. Bence kendilerine sorabilirsiniz. Öteki türlü @mariokaldato Raşit Abinin dediği gibi bildiğimiz markaların kadroları 2000 ile açılış yapıyor.

@Yunus Fe topladım , aha bu da fotosu:211010 dosyayı görüntüleclaris sete rağmen toplam ağırlık, pedallar ve suluk kafesi dahil 8.58 kg...Memnunum, 1200 km yi geride bıraktım.

Ayrıca bildiğim kadarı ile aliexpresste en popüler marka olarak bxt ve thrust markaları var. BXT 'nin bir tane mtb kadrosu canlıda gördüm düz mat siyahtı, kullanmadım ama görsel olarak bilinen markalardan ayırt etmesi zor duruyordu. Ama genel olarak karbonun sağlamlığını bence üretim sırasındaki örümü, yapımı belirliyor ve maruz kaldığı şiddetin derecesi belirliyor diye düşünüyorum.

ilave olarak : (link) forumda sele borusu, gidon boğazı ve gidonunu kullananlar var diye hatırlıyorum.

Aliexpressten kadro almayı öneren kadar önermeyen de var, alt tarafa bir alıntı ekliyorum. Kendisi aliexpressten alınma karbon bir kadro kullanıyor. Aslında forumda hatırladığı 1-2 kişi daha vardı lakin üye isimleri aklıma gelmedi. Bence kendilerine sorabilirsiniz. Öteki türlü @mariokaldato Raşit Abinin dediği gibi bildiğimiz markaların kadroları 2000 ile açılış yapıyor.

Ayrıca bildiğim kadarı ile aliexpresste en popüler marka olarak bxt ve thrust markaları var. BXT 'nin bir tane mtb kadrosu canlıda gördüm düz mat siyahtı, kullanmadım ama görsel olarak bilinen markalardan ayırt etmesi zor duruyordu. Ama genel olarak karbonun sağlamlığını bence üretim sırasındaki örümü, yapımı belirliyor ve maruz kaldığı şiddetin derecesi belirliyor diye düşünüyorum.

ilave olarak : (link) forumda sele borusu, gidon boğazı ve gidonunu kullananlar var diye hatırlıyorum.

Çok teşekkürler, ulaşabildiklerimle irtibata geçip fikir alacağım.. Aslında gönlüm rahat.. Etrafıma bakıyorum, evimde iş yerinde, avm reyonlarındaki teknolojik eşya ve spor giyim üzerine malzemelerin neredeyse tamamına yakını Çin malı.. Telefonlar, televizyonlar, ayakkabılar vs.. Ama sonuçta satış fiyatları sanki orjinal gibiymiş gibi etiket alıyor.. O yüzden karbonun çinde üretilmesinden terettüt edemem.. Fakat farkettiğim şey, Avrupa, abd ürün kalite damgaları taşıyor oldukları hatta karbon kalite lisanslarından UCI onaylı pek çok ali exp jant ve kadrosu.. İşte burada örümler çapraz mı dikey bağlantılı mı nasıl oluyorsa ona göre de ömrü ve rijitliği ön plana çıkıyor ya da çıkmıyor.. Profesyonel bisiklet sürücülerinin bile yarış esnasında sele borularının, gidonlarının kırıldığı ile ilgili içerikler gördüm.. Alacağım kesinlikle ama işte UD ne, T800 nasıl, 3K 12K örümler nedir? Bunu bilmek lazım

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Karbon yapısı gereği çok sağlamdır ancak kadroya dönüşümü sırasında kullanılan bağlayıcılar sebebiyle dayanımı önemli ölçüde azalır. Uzun yıllar boyu kullanmak için karbon kadro almayı düşünen arkadaşlara pek tavsiye etmem hele hele ucuz karbon kadroları asla!

Karbon yapısı gereği çok sağlamdır ancak kadroya dönüşümü sırasında kullanılan bağlayıcılar sebebiyle dayanımı önemli ölçüde azalır. Uzun yıllar boyu kullanmak için karbon kadro almayı düşünen arkadaşlara pek tavsiye etmem hele hele ucuz karbon kadroları asla!
Neden uzun yıllar kullanımı için önermiyorsunuz, yıllar geçtikçe ömrümü kısalıyor karbonun ve karbon kadro yenisi ile değişim yapilmadan önce kaç sene kullanılmalı?

Geri