Scudo Sports

Kapitalizmin “Planlı Hızlı Tüketim” modeline karşı “Kendin-Yap” gönüllüleri

Brooks selelere yarı muadil kendin yap modeli bir fikrim var. Ama paylaşmaya çekiniyorum açıkçası.

Aslında bu fikri sele üreticisi yada bisiklet üreticisi görse ve geliştirse güzel olabilir.

Ne dersiniz. Bana mantıklı geldi ama.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Scudo
@Mustang64
Doğru söylüyorsunuz.

Ben onu uygulayayım. Olursa anlatırım.

Eyvallah.

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
@baykuş97

Bunu bilmiyorum da "Ampul Komplosu"nu izlemiştim. Birkaç kelam da etmiştim. Neyse hatırlamadığınıza göre önemsiz bir ayrıntıdır.

Sizinle aramızdaki en büyük fark ben serbest piyasanın hatalarını kabul ediyorum.
Mesela israfı mevcut ancak verimli diyorum. İsrafı savunmuyorum. İsraf haramdır.
Ne demiş bir alim "İsrafta hayır olmadığı gibi; hayırda da israf yoktur."
Savunamam. Bilimsel olarak ta yanlış birşey zaten.

Ama siz, size yöneltilen güzel soruları pas geçiyorsunuz genelde ve eleştirileri dikkate almıyorsunuz.
Savunduğunuz sistemle ilgili en ufak bir kuşkunuz yok. Unutmayın Muhabbet gözü kusuru görmez. :)

Pek diyecek birşeyim kalmadı. Naçizane, uzatmayalım daha fazla karşılıklı cevap hakkı doğuyor çünkü.
Zaten hakkı ile bu 400'e yakın mesajı okuyanın kafasında soru işaretleri varsa az buçuk birşeyler netleşmiştir.
Bu konu ile ilgili net fikirleri olanların da belki bir defa daha düşüncelerini sorgulama imkanları olmuştur.

Kalın sağlıcakla,

@hogutmen bu araya karışıp avrupaya kaçma fikri benimde aklıma gelmedi değil az buçuk ingilizcede var sıkıntı çekmezdim herhalde :)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@Strelok

Bayağı birşeyden bahsetmişiz bu konuda. Yazdıklarımı unutmuşum. Hocam, askerde intikal yaptın mı? Zor işler bunlar. Tavsiye etmem.
Bir de ne kadar yanlış işler bunlar. Bakın Avrupa'da milliyetçilik artmaya başladı. PEGIDA etkinliğini arttırmaya başladı. Taraftarı çoğalıyor.
Ayrıca o konu artık elimizdeki sovyet dönemi ürünlerinin resimlerini paylaşmaya başladık. Pergel takımım falan var.

• Beğen
Tepkiler: Ermaz34 ve n500
@hogutmen Evet şimdi gördüm ben en son o sayfada kalmışım. :)
İşin şakasındayım zaten avrupaya kaçan müştecilerin haline az çok şahit oluyoruz, Hiç özenilecek tarafıda yok ayrıca.

Güzel paylasimlar oldu food belgeseli de çok çarpıcıydı doğrusu... O günden sonra tavuk yemedik etimi yayla kasabindan aldım. Bu gidişle vejeteryan olacağım ancak adamlar bitkilerle de oynuyor... Maalesef temiz gıda bulmak için aramak gerek .
Bakkallar en iyisi.. Kemal abiye buradan saygilar :)

Eğer paylaşabiliyorsan, eğer parası olanın yapabildiğini,olmayan yapabiliyorsa (ör-tiyatroya gidemeyenler için bir gün sokakta gösteri olsa-durumu olanlar olmayanlara müsaade edip ve biletli gittiklerinde sepete bilet atsa ki sanatçıda kazansın),Siyaset ıvır zıvır hikaye olur.
en çokta gıcık olduğum uleyn 20 milyon bisiklet var,16 milyon insan. demek ki 4 milyon fazla.. fakir ülkelere göndersene Hollandalı vatandaş.. (çok var ama niyse)

@YucelDursun hocam aklıma ne getirdiniz. Celal Şengör bir alman hocaya sormuş böyle bir medeniyetten Hitler nasıl zuhur etti. Demiş ki benim babam köylü, baron ile muhatap olmak istemiş baron muhatap olmamış. Adam soyluymuş. Hitler demiş ki Madem Almansın o zaman zaten soylusun. Opel çalışanları ya uzaklıktan ya mesai saatlerinde ya yokluktan berlin filarmoni Orkestrası nı izleyemiyormuş. Hiteler koskoca orkestrayı fabrikaya göndermiş. Adam gönül almayı nasıl da biliyor.

Kapitalizm kötü komünizm berbattır. Sosyoekonomik dengesizlikler toplumda felaketi doğurur.

• Beğen
Tepkiler: Yucel D Tri
@hogutmen Yıllar önce ( 40 yıl var ) Zeytinburnu, yeşil tulumba durağında Bir diş hekimi vardı,Cuma günleri ücretsiz muayene ve tedavi yapardı ( malum Cennet ülkemin ilk gecekondu yerleşim yeridir Zeytinburnu ) Şimdi ise hep devletten beklenir, Sistemlerden medet umulur asıl kurtuluş içimizdedir ama o da sesini kendi bedenine ve ruhuna asla duyuramaz. Nedeni ise insan kendinedir sağırlığı, dilsizliği, görmezliği ama bir başkası oldumu akıl verecek kül kalmaz pirzolası asla eksik olmayan mangalında.

@Asusmune sistem de önemli hocam insan da. Hangisi daha önemli bilemiyorum. % 51 ile insan diyorum. Sistem, ortam, toplum bir tarla; insan ise ona ekilen bir tohum gibi düşünülebilir. Tohuma tarlaya gereken bakım yapılmadığı hatta azıcık ihmal edildiği vakit bile hasat kesat.
O diş hekiminden Müslüman ise Allah razı olsun. Öldü ise Allah rahmet eylesin. Bakın ne kadar güzel yıllar sonra bile hatırlanabiliyor arkasından dua bile edilebiliyor. Olsun tanımak şart değil. Böyle güzel ülkede bu tarz insanların artması dileğiyle.
Bu tarz insanları nasıl arttırabiliriz? Böyle bir insan nasıl olabiliriz? Bir mesele de bu.

Yoksa yemekhane sırasında bir kaşık daha fazla yemek almak için ahçıya şirin görünmeye çalışan, bir dilim limon hakkı iken iki dilim limon alan memurdan, buralara çok yol var.
Sahi bu tarz insan sayısını nasıl arttırırız?

• Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
@hogutmen insanlar kapitalizm komünizm den daha kötüdür. Her siyasi sosyal olusumun baslangicinda iyilik vardir.onu kötü yapan bizleriz. Benimde hitler diyince cocukken hay hitler dedigiimiz geldi..

@YucelDursun İnsanda nefis vardır hocam. Allah insana bir enaniyet, malikiyet hissi vermiş. İmtihanın iktizası neticesi insanda sahiplenmek hissi var. Bu yüzden özel mülkiyet fıtridir. Sistemler buna engel olamaz.

İnsan nefsi de sürekli olarak terbiye edilmeli. Mümkünse emmareden kurtulup daha üst makamlara çıkarılmalı. Zaten Allah'ın rahmetinin tecellileri o noktada o kişide belirmeye başlar. Vicdan, merhamet, paylaşım, başkasını nefsini tercih etme, tartıda hile yapmama, süte su katmama vb...

• Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
Geri