Scudo Sports

Kanal İstanbul

Uçağa kim biniyor?Siyasetçiler,milyonerler,zenginler ya da futbolcular

Geçen senelerde uçağa bir bindim ne göreyim. Herkes sabah uçuşunda uçağın içinde röpteşambrını giymiş viskisini yudumluyor. Akşam da dönmem lazım gece uçuşunda erkekler smokin kadınlar gece kıyafetiyle arzı endam ediyorlardı. Ben gariban olduğumdan haşortmanımla binmiştim. Ama bu bana ders oldu. Geçenlerde İzmir'den İstanbula gidecektim ben de sabah uçuşunda haşortmanımın üzerine röpteşambrımı giyip bindim @makaram

Scudo
Tek gerçek var, bu kanala dökülecek milyarlarca lira para bulunabiliyorsa bu parayı oraya değil, en önce İstanbul'u bekleyen depreme karşı alınacak önlemlere, sonrasında da sefalet, açlık, türlü çile ve doğal afetlerden acı çeken insanlara harcamak zorundasın. Durum bu kadar netken aksini düşünmek bile büyük bir saçmalık.

@Triban kudüse ne ile gidiyorsunuz ? faytonla mı?😁

Faydalı bir başlık olduğunu düşünüyorum.
Bu tarz büyük projeler geniş kitleler önünde tartışılmalı.
Örneğin yerli otomobil projesi milyarlarca dolar cari açığımızı azaltacağı defalarca kamuoyuna paylaşıldı.

Gelgelelim bu proje de bize artı ve eksileri olacak bir proje. Medyada çokca maliyet tahminleri paylaşıldı.
Ama getirisi ve işletme karlılığı neredeyse hiç ortada yok.
Yani bazı araziler değerlenecek diye 45 milyar dolarlık bir borç yüküne girildiği izlenimi var.
Üstelik Marmara bölgesine boğazdan sonra karayoluyla geçişe engel ikinci bir “hendek” kazılması düşünülüyor.

birileri çıkıp açık açık bu proje şuna malolur.
Getirisi şudur.
Şu kadar yılda kendini amorti eder. Demeli.

ve vatandaşı ikna etmeli. Aksi halde demokrasi yerine ben yaptım oldu olur.
Ancak böyle büyük bir proje 10 larca yıllık maliyet yatırım olduğu için ben yaptım kelimesi bile küçük kalıyor.:)

Tek gerçek var, bu kanala dökülecek milyarlarca lira para bulunabiliyorsa bu parayı oraya değil, en önce İstanbul'u bekleyen depreme karşı alınacak önlemlere, sonrasında da sefalet, açlık, türlü çile ve doğal afetlerden acı çeken insanlara harcamak zorundasın. Durum bu kadar netken aksini düşünmek bile büyük bir saçmalık.
Bunlar hep yasanagelmis şeyler. Cevabını da verenler olmuş....

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@umutcelik Bu konuda anlatmak istediğinizi anlıyorum ve size katılıyorum.

Siz de bana katılırsınız ki güzel yurdumuzda bilimin uygulayıcısı uzmanlar otoriteye boyun eğmiş, hakimler çay toplayıp cübbelerindeki olmayan düğmeyi ilikleme telaşında. :acpsnr: Artık bilime de hukuka da hiçbir şeye güven yok.

Hâkimler, hukuk felan demişken: (link)

(link)

Analitik düşünme asla rantiye düşünceyle başa çıkamaz. Kamunun yararı en son plandadır. Eğer, kamu yararı rabt sağlamıyorsa asla yapılmaz.

Benim aklımın almadığı bazı insanlardaki para hırsı. Bazı medyatik insanlar var ki, al bu dünyanın tapusu, artık tüm dünya senin deseniz bir yandan tapuyu sevinçle alırken bir yandan da gözünü göğe diker, ay zaten dünyanın yanında eşantiyon, acaba marsı mı alsam venüsü mü alsam diye kendi kendine içinden geçirir. Yeter da, bir gözünüz doysun. Kanal istanbulu, analitik düşünebilen herkes saçma bulur. Burası net.

hamlet2006
hocam ben çoktaaan ettim bile,benim ohal şöyle,teb bankasına ödemekte olduğum konut kredimin taksitlerini 3ay faizsiz öteledim,elektrik su doğalgaz internet faturalarımı saolsun varolsun devletim benim adıma ödeyecek,malum işyerim kapalı maaş yok dedi patron! devletim aylık 3bin lira karşılıksız hesabıma para yatıracak aç kalmayalım diye :acpsnr:

hocam ben çoktaaan ettim bile,benim ohal şöyle,teb bankasına ödemekte olduğum konut kredimin taksitlerini 3ay faizsiz öteledim,elektrik su doğalgaz internet faturalarımı saolsun varolsun devletim benim adıma ödeyecek,malum işyerim kapalı maaş yok dedi patron! devletim aylık 3bin lira karşılıksız hesabıma para yatıracak aç kalmayalım diye :acpsnr:

Almanya'dan yazıyon ellaham.:okyrm:Bizim Türkiye'de de konut peşinatı %10 'a indi; sizdeki tedbirler bizim bu tedbirin yanına bile yaklaşamaz. :tskler: Almanya'dan yazıyonya kıskanırsın felan,aman ha.:tskler::ssrtcbya:

eğer bu ülkede savaş olsa hepimiz esir olsak ve düşman ülkeyi ele geçirse;
hasankeyf'i yok etmezdi
salda'yı talan etmezdi
uzungöl'ü yok etmezdi
Kazdağları'nı siyanüre boğmazdı
İstanbul'a kanal yapmazdı
bunlar düşmandan da beter bunlar kim ya ? bunlar neden bu ülkeye bu halka düşman ?
bunlar Türk de değil vatansever de değil!
bunlar düşmandan beter ! bu zararı ülkeye kasten veriyorlar ! kimse bana hizmet masalları anlatmasın !

Son düzenleme:
Ama 50% ? 😳

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Çok yazarım da silivri soğuktur..

• Beğen
Emekli olsada bir youtube kanali açsa keşke

• Beğen
Geri