Scudo Sports

Kamp ocağı tavsiyesi

(link) linkteki ocağı inceleyebilirsin hem vidalı kartuşlar hemde çakmak gazı tabir edilen gaz ile çalışmakta.

Scudo
@Tunahan KORKUT
Medikal alkol diyor. Eczanelerde bulunabilir. Ozelligi söylemiş; yanma orani yuksek ve cabuk soguyor olmasi diyor videoda.
Ben henüz medikal alkol ile deneyemedim.

@Eser Sevinç
video da öyle mi diyor ya :huhuu: ingilizce bilmeyince kaçırmışım ...

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t35.0-12/11659174_10153137778013052_153770248_o.jpg?oh=5c80a58567bc5bb3947beae3638696bd&oe=55970B95&__gda__=1435934049_4b3f8148b1b4ebe57712b29374a694fa

2 Tane LeCola Kutusu
1 Tane Eski askılık
Biraz folyo
Biraz ispirto

2 Senedir hala saat gibi çalışıyor =D

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
http://2.bp.blogspot.com/-9qV5QYGhp7Q/UZOrOLzwCsI/AAAAAAAAA0U/jnNPNUWJwW4/s640/2+103.jpg

ben de kola tenekesinden kendi yaptığım alol ocağını kullanıyorum. youtube de onlarca video var. (Alkol stove )

Ben kendi yaptığım kamp ocağımı kullanıyorum . Google da " tin camp stove" diye aratırsanız birçok yapılış örneği mevcut.Her zaman kendi malzemelerimi kendim yapmak benim için ayrı bir zevk olmuştur ve onları kullanmak daha da zevk veriyor .Şuan bunun elektrik üreten versiyonunu yapmakla uğraşıyorum

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Arkadaşlar Türkiye'de satılan kamp ocaklarıocakları çok yüksek fiyat, internet üzerinden aliexpress'te ise fiyatlar gayet uygun. Alıp almamak üzerine tereddütteyim. Acaba dayanıksız veya gaz kaçırma olasılığı nedir veya var mı bu konuda bilgisi olan dostlar yardım ederse sevinirim.

Aygaz bayilerinde 30-40 liraYa kartuşu ile birlikte satılıyor bence katlanılabilir bir maliyet ve güvenli.

@Eser Sevinç

Bu videodaki ocagi ben de uzun zamandir kullaniyorum. Yakit olarak 94% alkol aliyorum. Yapi marketlerde bulunuyor burada. Cok hizli sekilde suyu kaynatiyor ve söndürdükten sonra 1 dakika bile gecmeden soguyor. En son 1 haftalik turumuzda 500 ml'lik bir miktar yakit yeterli oldu. Ucuz, yer kaplamiyor... 10 numara düzenek.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@Eser Sevinç eklemiş olduğunuz videodan görerek aynı ocağı bende yaptım ve acayip kullanışlı ve elinde bir bıçak varsa taşımana bile gerek yok bir kola kutusu yetiyor ve ben kolonya ve aseton ile kullandım. ikiside her yerde bulunduğu için hiç sıkıntı çekmedim. 2 kişilik sucuklu yumurtayı 7 - 9 dk. arasında pişirdi (ondan önce çay demlediğimizi yazmıyorum bile).

Bu tarz ürünleri kullananların yorumlarını alabilir miyim? Sağlık açısından güvenilir midir?

(link)

@jazzpub
Sağlık istiyorsanız çelikten şaşmayın derim. Metal ne kadar işlenirse o kadar doğallıktan uzaklaşıyor.
Stanley bu tarz konularda lider markalardan biridir ve çelik kullanmakta.
Yukarıda ki ürün 2-3 kişilik tek kişi için fazla zaten.
Bir ocak
Derince bir tava
Bir tabak

@jazzpub Yeni aldım henüz kullanmadım ama almadan önce araştırdığımda alüminyum yerine anodize alüminyum daha çok öneriliyordu. Hem sağlık hem de kullanım kolaylığı açısından. Ben önceki turlarımda alüminyum kullandım ve pek memnun kalmadım bunu da o sebeple aldım. Boyutlarına gelirsek 2 kişilik diyor ama bir makarna pişirseniz 2 kişiye yetmez çok büyük değil. Yer kaplaması da iç içe geçtiği için kabul edilebilir ölçülerde. Haftasonu kullanmayı düşünüyorum aksilik olmazsa bakalım olumsuz birşey olursa yazarım.

@jazzpub Yeni aldım henüz kullanmadım ama almadan önce araştırdığımda alüminyum yerine anodize alüminyum daha çok öneriliyordu. Hem sağlık hem de kullanım kolaylığı. Ben önceki turlarımda alüminyum kullandım ve pek memnun kalmadım bunu da o sebeple aldım. Boyutlarına gelirsek 2 kişilik diyor ama bir makarna pişirseniz 2 kişiye yetmez çok büyük değil. Yer kaplaması da iç içe geçtiği için kabul edilebilir ölçülerde. Haftasonu kullanmayı düşünüyorum aksilik olmazsa bakalım olumsuz birşey olursa yazarım.

• Beğen
Tepkiler: jazzpub
Bu ocağı geçen hafta aldım ayrıntılı resimleri ve bilgiler linkte var.
Fırsat Reyonu

@Emre Yönlüer ispirto ocağı böyle zaten. Hiç mi yanmıyor yoksa hızlıca ve kısa bir süre yanıp sönüyor mu? Bende yapmıştım yakıt olarak kolonya denediğimden fazla kısa bir süre yanıyordu.

• Beğen
@S.Koca Şimdi youtube da baktım da önce alttan ısıtmak gerekiyormuş ama daha denemedim :)
Yakıt olarak ispirto ve kolonya koydum ayrıca kapamadan önce eski bir bez parçası koydum içine :D

• Beğen
Tepkiler: S.Koca
o çukura kadar taşmayacak şekilde sağa sola dökmeden doldurun ve yakın. 1 2 dakika içerisinde evdeki Ocak gibi yanacaktır yaklaşık 20 dakika.
Çukurdaki deliğin üzerine 5 kurşun koyun küçük gelirse 10 kuruş

• Beğen
DSC_0138.jpg optimus nova
yüksek irtifa için düşünme benzinli ocağı çok sağlam ve hızlı kullanışlı ve kartuş taşimak zorunda değilsin,bir kere al tam al :)
yahni bile yapıyor :)

• Beğen
Geri