Scudo Sports

Kamp ocağı tavsiyesi

GÖRKEM.G

Üye
Tepki
9
Merhabalar,
kamplı bisiklet turlarında kullanmak için ocağa ihtiyacım var.
yüksek irtifa ve soğuk hava şartlarında kamp yapmayı düşünmüyorum bu yüzden benzin ocaklarını eledim.
gaz veya ispirto ocağı alacağım.
bütçem kısıtlı 2 alternatifim var

1- ferrino popote duo pişirme seti + Wild mini gas burner ocak= 100TL // n11 kampanyası ve banka kampanyası ile birleşince 67TL'ye geliyor bu set.

(link)
(link)

2- Makalu ispirto ocaklı tencere seti(ultralight denmiş ama ağırlık bilgisi yok)=100tl // buda yine 67TL'ye gelecek

(link)

1. seçenektekte kartuş olayı biraz masraflı olacak çantada daha fazla yer kaplayacak ama işlevsellik bakımından ispitrolu ocaklara göre daha iyi olduğu söyleniyor.

2.seçenek ise bildiğimiz trangia çakması ve çin malı sanırım. baya kapsamlı 2 tencere 2 tava 1 çaydanlıkla geliyor.

kullanım amacım yaz ve bahar döneminde kullanacağım, maksimum 2 kişiye yemek pişirilecek.

daha önce kullanmış tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum.

Ekleme: iki tencere setide çin malı ve alüminyum. acaba sağlık açısından bir risk olur mu?

Scudo
(link)

Bu linlteki Trangia marka kamp ocağını 4 yıldır kullanıyorum. İspirto veya alkolle kullanılıyor. Oldukça da memnunum. Bir kere alınıp uzun yıllar kullanmak lazım. Bence bütçeyi biraz zorla...

• Beğen
Tepkiler: ilker
Bunu kullanıyorum uzun süredir ve çok memnunum; (link)

@M.Cevat Bayhan

gönül isterki trangia alayım ama aşıyor bütçemi.

@Nomad

hocam o ürünü bende inceledim 1 litre suyu 3,5 dakikada kaynattığı belirtilmiş doğru mudur? birde 230gramlık kartuşlar ne kadar süre gidiyor?

Kamp ocağı olarak ben uzunca bir süre şu ürünü kullandım. (link)
Hala yarım depo duruyor.
İlave olarak forumda görmüştüm, şu videodaki ocağı yaptım

İş yerinde kolonya ile denedim mekanizma gayet güzel çalıştı, medikal alkol ile daha iyi olacağına eminim, üstelik çok hafif ve yer kaplamıyor.

Merhabalar,

Kovea isimli bir markanın ocakları var onlara da bir bakın derim. Hem küçük, hem sağlamdırlar ve kullanımları kolaydır. Yukarıda arkadaşın önerdiği msr pocket rocket da güzel bir ocaktır tavsiye ederim. Ancak su kaynatmaya ilişkin koşullar biliyorsunuz ki en iyi şartlarda(basınç, sıcaklık) test edildiğinden yanıltıcı olabilir. Bir de kartuş sorununu kartuşlara çakmak gazı basarak çok ucuza çözebilirsiniz. Çakmak gazının kartuşlara basılması üreticiler tarafından tavsiye edilmese de şimdiye kadar hiç sorun yaşandığını görmedim. Normal kartuştan kalorisi düşük oluyor ama normal irtifada herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Ne kadar sürede kaynattığı ile ilgili süre tutmadığım için bilmiyorum, zira ilk orjinal coleman (bütan propan karışımı) kartuş bittiğinden bu yana bakkallardan 1-2TL'ye aldığım çakmakgazıkartuşu ile colemanı doldurduğum için pişirme süre haliyle uzadığı halde yine de makul sürelerde pişiyor her tür nevale..

Coleman 250c; (link) bu kartuşu almıştım ve bittikçe kendim dolduruyorum..

@Eser Sevinç

hocam en çok merak ettiğim ocaklardan biri nurgaz troya, fiyatı çok uygun ama boyut ve ağırlığı ile ilgili bilgi bulamadım. ölçüleri hakkında bilginiz var mı? musluk ile stand birleşik mi yoksa ayrılabiliyor mu? çantada çok fazla yer kaplıyor mu acaba alınabilir bir ürün mü yoksa 100-200 gramlık ufak ocaklar daha mı mantıklı?

buna benzer kola kutusundan bir ispirto ocağı yaptım ama bana pek kullanılabilir gelmedi, maliyeti sıfır, yer kaplamıyor, yakıtı daha ucuz ama düz zeminde bile üzerine tava tencere koymaya korktum arazide pek güven vermedi bana.

@eraypehlivan

Merhaba, genelde deniz seviyesinde kullancağım zaten, çakmak gazı olayını duymuştum ama direk kartuşa basabiliyor muyuz? herhangi bir aparat gerekiyor mu?

@Nomad

kartuşlar çakmak gazı ile kolay bir şekilde doldurulabiliyorsa en mantıklısı gaz ocağı sanırım.

nurgaz troya 230fr lık kartuşla kullanabilirsin, musluk ayrılabiliyor, ben 2 tane kartuş bitirdim, contasında bozulma yok. Görüp alabileceğin yer varsa bir bak derim, diğer 100tl lik ocaklardan çok farkı yok.
Şu videodan biraz fikir edinebilirsin.

Bu arada Nurgaz`ın sahibi eski bir kampçı olduğunu biliyorum, bu tarz ürünleri üretmesi de bundan mütevellit sanırım.

@GÖRKEM.G çakmak gazının ucunda genelde kırmızı plastik bir kısım olur. ona çakıyla çapraz bir kesik atıp (çok büyük değil ama küçük) kartuşa basabilirsin. arada sallayıp çıkarıp bir daha basarak kolayca doldurabilirsin. çakmak gazı köy bakkallarında bile bulunabildiğinden kolay ve ucuz.

• Beğen
Tepkiler: Nomad
Ferrino marka alkol ocaklarını aslında ALOCS isimli çinli bir firma üretiyor, aliexpress.com 'dan belki uygun fiyatlı birşey bulabilirsin.

@GÖRKEM.G Dostum bu arada evde hiç kullanılmamış campingaz marka 230 gr'lık bir kartuş var. İstanbul'da alabilirsen sana verebilirim (Göndereyim diyeceğim ama astarı yüzünü geçebilir.) Ancak bendekinin başı vidalı değil. Ya ona göre ocak alman lazım ya da bu tarz kartuşlar için adapterler var. Bir düşün özelden mesaj atabilirsin.

Merhaba arkadasim
kampa merakli bir arkadasimin urun aldigi bir yer var
(link) buraya bir bak derim cok kaliteli urunleri var
selamlar

Bütan Propan en "iyisi" bence.

Hem ekonomik. Hem çok pratik.

Ispirto kullandım. Ocağa dökmesi eziyet. Üstelik elinize falan değerse acı bir tat bırakıyor.

Merhaba, :)
Yaklaşık 4 ay önce aldığımız kamp ocağı çakmak gazlı ve kullanımı pratik ucuz olduğu için tercihimiz bundan yana olmuştu. Yan korumaları olduğu içinde kamp şartlarına uygun rüzgar vs.

(link)

(link)
Aliexpress te yukarida linkte goreceginiz ocagi tavsiye ederim, ben bircok turda kullandim ve memnunum.

330ml cola kutusu ile kendinizde yapabilirsiniz ispirto yakarsanız hem çok daha ekonomik olur hemde gittiğiniz heryerde bulma imkanınız olur ..

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
ebay yada aliexpressten bak , orada güzel ocaklar ve tencere setleri var. Toplam 15-20 dolar tutar.O Aluminyum beyaz tencereleri alma onlar kararıyor hemen.Nurgaz milangaz falan olanları da alma onlar ağır ve çok yer kaplıyor.

(link)

(link)

ben bunları aldım memnunum.

@Eser Sevinç

bu videoda ocağın içine koyduğu yanıcı madde ne acaba , biliyor musunuz?

Geri