Scudo Sports

Kadro çatlağı

Bir acikliga kavusmamasinin sebebi ortada iyi kötü diye bir şeyin olmamasindan.

Bir çok yanılgı ve yanlış genellemeler var.

Aluminyum ile bisikletlerde kullanilan aluminyum alasimlar ile kaynak teknikleri, sekillendirme teknikleri es geciliyor.

Karbonda da orum sıklığı, uretim teknikleri muhendislik es geçiliyor.

Alüminyum sanki her yerde kullanilan aluminyum saniliyor.
Karbon bisikletler de saglam olsun diye karbondan üretilmiş sananlar var.

Bir de bakış acisi yanlis. Hangisi iyi diye arastirirsaniz bir sonuca varamazsiniz çünkü ortada her koşulda herkes icin x iyi y kotu diye bir durum yok.

Ben kullanim amacima, fizigime, parama göre bazen aluminyum bazen de karbon tercih edebilirim.

Bazisina karbon bazisina aluminyum uygun.
Kullanim amacina, bütçeye gore degisir.

Önemli olan dogru bilgiyi edinmek ve kendinize uygun secimi yapmak.

Scudo
Merhaba,

Şu anki durumda ups den mail geldi ve bisikleti bir an önce göndermem gerektiğini söylediler. @Murat Cömez hocam ile resimlerle çözmeye çalıştık ama son aldığım maile göre bir an önce göndermemi bekliyorlar.

@Deniz Baklacı

Bu olay biraz sıkıntı olacak gibi. Ups'e durumu bildirdim. Gümrük müşavirliğiyle konuşun dedi. Konuyla ilgili tanıdık bir arkadaşla görüştüm astarı yüzünden pahalıya geliyor dedi. Şimdi durumu anlatan bir mail attım canyon'a. Benzer örneklerde neler olmuş diye.

@OguzKurumlu Canyon forumdan birinin kadrosunu değiştirip vergisini de ödemişti. Sizin durumda da aynısı olacaktır.

Merhaba,

Canyon bölgesel durumlardan sorumlu olmadığını yerel yönetimle görüşmem gerektiğini söyledi. Garanti kapsamında biz sadece gönderim ve alım ücretlerini karşılıyoruz dedi.
Gümrük müşavirliği ile görüştüğümde ithal edilen bir ürünün geri gönderilmesi için firma olmam gerektiğini söyledi. UPS alıp götürür ama geri geldiğinde yeni ürün gibi vergi ödemek zorunda kalacağımı söyledi.

Canyon'a bu konuda mail atacağım.

@Deniz Baklacı siz canyon a bu ücreti ödetmek için çok uğraştınız mı?

@Ozan k.

İki şeyi karşılaştırırken değişkenleri azaltmaya çalışmak lazım. Yoksa hiç bir şey mutlak değildir. Kişiye göre değişir deyip aslında hiç birşey demeyip geçilir. Son cümleniz de yazının özeti genel geçer bir söz.
Tercih sırasında Fiyatlarının aynı olması durumundan bahsettiğime , kişi için bisikletin hayatındaki öneminden bahsettiğime göre herkes gibi değişkenlerin farkındayım. Çatlak oluşmuş bir yol bisikletin konusu altında tartışılırken karbon yada alu kadroların downhill için yada140 kg bir kişi için değerlendirmediği açık.
İki ürün karşılaştırırken birinin kaliteli firma tarafından üretilen ile diğerinin standartı belirsiz üretimi olan ürün karşılaştırılmaz Burada ancak güncel teknoloji ile üretilen kaliteli bir karbon kadro ile aynı vasıfta aluminyum kadro değerlendirilmesi yapılabilir
Yalan söylemek yanlışmıdır. Duruma göre değişir. Elma faydalı mıdır Kişiye göre değişir. İstisnalar üzerinden tartışmaya başlamak konuyu dağıtmak dışında işe yaramaz.
Benim talebim buradaki yazılan kimisi duygusal, bazıları tamamen kişisel sınırlı tecrübelerden yola çıkmak yerine daha geniş ve geçerli vizyona sahip hepimizin kabul edebileceği yetkinlikte bir yazı varsa paylaşılması şeklindedir. Bakış açısı ile ilgili bir problem yok.

@caner ünsal yazimdan yaptiginiz cikarim bu mu?
Benim demek istedigim şu: siz dogru sorulari sorulari sorarsanız dogru cevaplar alirsiniz.
Sizin sordugunuz soru yanlis.
Siz birakin baskalarini kendiniz icin dogru cevabi arastirin. Boylece kendiniz icin daha dogru bir cevap almis olursunuz.
Butcenize uyan karbon kadrolari listeleyin, aluminyumlari listeleyin arti ve eksilerini yazin sonuca gore hareket edin.

Arti ve eksilerini merak ediyorsaniz ayri ayri arastirin. Çünkü o aradiginiz sihirli yazi yok. Değişken bu kadar cokken oyle bir yazi olmasi da absurt olurdu.
Bu topicteki arkadaş alınabilecek en mantıklı markalardan birini secmis. Karbon kadrolarin kazalara karşı aluminyumlardan biraz daha fazla hassas olacagini da muhtemelen bastan kabul etmiş. Ancak. Şüpheli şekilde cok hafif bir kazada biraz da alakasiz bir kisim çatlamış. Bu durum gercekten cok büyük şansızlık ve muhtemelen başa gelebilecek kabus senaryolardan biri.

Pahalı, tanınmış guvenilir markaya ait karbon kadro zaten en pahali alüminyumdan da daha pahalı. Dolayısıyla pek de karsilastirilacak bir durum yok.

Ha wizart mi caad12 mi diye sorsaniz o zaman mantikli olurdu...

Benim ne sorduğumu sanıyorsunuz ? Ortada bisiklet taviyesi isteyen varsa onunla Diyaloğa devam edin? Yazdıklarınız onun cevabı ! Benim yazımdan yaptığınız alıntı dışın da ilgili birşey bulamıyorum.ama alıntı yapmaya devam ettiğiniz sürece kopuk bir diyalog dışında okuyanların elde edileceği bir şey olmayacak gidişat bu.

@OguzKurumlu canyon size yeni bir kadro gonderdiginde urun bedelini 0 dolar olarak gosteren bir fatura yollarsa ne hakla vergilendirme yapacaklar ki.

@furkan.zaman bende bilmiyorum gerçekten. yeni ürünmüş gibi işlem görüyormuş. üzerine fatura tutarı 0 yazan bir kağıt olsa ne değişir bilmiyorum. Bunu da sorabilirim.

@OguzKurumlu bunlarin mantığına gore vergi veridigin urunu tekrar tekrar vergilendirmek normal . yurt disi alisverisleri cok yayginlasti fakat her alanda oldugu gibi , yasalar kurallar gunceli takip edememekte

@furkan.zaman gümrük müşavirliğinin bana verdiği bilgiye göre bireysel olarak ithal edilen ürünler için yönetmelikte böyle bir açık var. Yetersiz bu konuda dedi.

@OguzKurumlu bireysel getirilen urunlerden vergi alinmasi bana kalirsa saçmalık . vergi alip bir hizmet veriyorlar sanki. Yurt icinden aldigimiz urune vergi verince en azindan tuketici haklari garanti durumlari var iyi kotu. Durum can sıkıcı canyon umarım yardımcı olur sizede.

Merhaba,

Vergiyi tekrar ödemeyi göze alsam bile ikinci el ürün olduğu için gümrükten çekemeyebilirmişim.

Beklemeyip bir an önce gönderin bence. Gümrük müşavirliğiydi kargo firmasıydı yeni teraneler çıkarır dururlar. Kargo ücretlerini Canyon karşılıyormuş zaten. Görünüşe göre %18 vergiyi kadro gelince ihtimal tekrar alacaklar. Tüketici haklarına başvurup onu geri alabilirsiniz sanırım. Sıkıntılı iş ve siz bekledikçe sıkıntınız daha da büyüyecek.

@OguzK

İlk sayfaya eklemiştim, yerinizde olsam konu sahibi arkadaşımız ile irtibata geçerdim.

Alüminyum kadroda karbon çatlağı

Arkadaşımızın mesajı;
An itibari ile durum: Kadrom birebir değiştirildi. Üretim hatası olduğu söylendi. Bu süreçte Canyon sistemlerini tamamen yenilediği için bisikletin firmaya ulaşması, yenilenmesi ve geri gönderilmesi biraz meşakkatli oldu ama sonuç olumlu. Hatta bu bisikleti Almanya'dan kendim getirmiştim. Bu yüzden Canyon bisikleti garantiye Almanya'ya kendim göndermem gerektiğini söyledi ancak PTT ile gönderdiğim bisiklet Alman gümrüğüne takıldı ve 30 gün sonra bana geri geldi. Fabian ile uzun mesajlaşmalar ve restleşmeler sonucu UPS ile evden aldılar bisikleti ve gidiş geliş ücretini karşıladılar. Bir güzellik daha : Bisiklet İstanbul'a geldiğinde Türk gümrüğüne takıldı ve 600 TL ücret çıkarıldı ve Canyon bunu da üstlenerek daha bir şirinleşti gözümde.

@MehmetAliB. son bir mail attım Canyon'a. Bu durumu da bildirdim. Gelen cevaba göre bu cuma göndereceğim.

@PanigaleR Hepsini göndereceğim.

@Erdal YILMAZ Evet bu halde olmasını isterdim ama ups in söylediğine göre ikinci el olduğu anlaşılırsa gümrükten çıkaramayabilirmişim. Açıp kontrol ediyolarmış ve ikinci el ürün ithalatı yasakmış.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@OguzK Aynı ürünün aynı ülkeye geri girebilmesi için geçici ithalatının yapılması gerekmektedir. (Ek gereksiz bilgi paylaşımı)

Ucuza Almanya bileti bulursanız belki daha az başınız ağrır.

• Beğen
Tepkiler: OguzK
@Groims

Malesef bunun için de şirket olmak gerekiyormuş. Bireysel olarak yapamıyormuşuz.

@OguzK

UPS çalışanı arkadaşı çok dikkate almayın. Sizin esas kabul edeceğiniz yer gümrük bakanlığıdır.

(link)

(link)

Geri