İnançsız bir sabun tüccarı ile bir islam alimi sohbet ediyorlarmış. İnançsız adam islam alimine: "Sizin dininizin insanlara bir faydası yok. Baksana dünyada bir sürü yalancı, hırsız, ahlaksız, katil, bozguncu insanlar var " demiş. Bunun üzerine islam alimi tüccara:"Sizin sabunlarınızın da insanlara bir faydası yok. Baksana dünyada bir sürü kirli insan var " demiş. Tüccar:" İnsanlar sabun kullanmazlarsa elbette temizlenemezler" demiş. İslam alimi:"O halde sen de şunu bil ki insanlar islam dinini yaşamazlarsa hırsız da olurlar, ahlaksız da olurlar, yalancı da olurlar, katil de olurlar bozguncu da olurlar" demiş. Bunun üzerine inançsız tüccar hiçbir cevap verememiş.
Yukarıdaki hikayede olduğu gibi biz müslümanlar islamı yeterince yaşamadığımız için hem bu dünyamızı, hem kabir hayatımızı, hem de ahiretimizi tehlikeye atıyoruz. Dünyada yaşayan gayri müslümlere da kötü örnek oluyoruz. Gayri müslümler bizlerin yaşantısına bakıp islamın kötü bir din olduğunu zannediyor. Sonradan islamı kabul eden bir Fransız bilim adamı şunu söylemiştir:"Ben dünyada yaşayan müslümanların haline baksaydım kesinlikle islamı seçmezdim. Ben Kuran ı Kerim i inceledim ondan sonra müslüman oldum."
BÜTÜN ÜMMET-İ MUHAMMED İN MÜBAREK KADİR GECESİNİ KUTLARIM