Umur Bora
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.345
- İsim
- Bora
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Dil bilmediğim için kabirde azap çekeceğim aklıma gelmezdi, oysa ki Erasmus sınavında 2,00 olan not ortalamama rağmen dil bilgim sayesinde ortalaması 3,50 üstünde olanların önüne geçerek kazanmıştımMen Türküm, arapça bilmiyorum. 😅 Öğrenmeye de hiç niyetim yok, zira hayat şartlarım arapça konuşulan bir yerde yaşamamı gerektirmiyor.
Ola ki bir gün bir arap ülkesinde yaşamaya başladım, o zaman öğrenmeye çalışırım. 😌
Bu arada Kadir gecesinin ne zaman olduğuna dair polemiğe neden bu kadar gerek duyuluyor anlamıyorum. Hele ki 'Ramazan'ın son 10 gününün tek olanlarından biri' falan gibi hesaplamalara, ebced hesaplamalarına falan hiç gerek yok, zira Hz. Muhammed kendisi net olarak hangi gün olduğunu "unuttuğunu" söylemiş. Gerisi vazife edinmeye girer, çok anlamsız. Siz kutsal kitabın indirilmeye başlandığı güne kutsiyet kazandırmak ve anmak adına dua edecekseniz zannedersem rabbiniz bi kaç gün artı-eksi sapmayı dert etmeyecektir. Zaten oldum olası hiç anlamamışımdır İslamiyet'teki bu sayısal 'şifrelere' bu kadar itibar edilmesini. 'Bilmem kaç yüz tane bilmem ne dersen rabbin dualarını kabul edecektir, ama 2 tane eksik söylersen olmuyor ona göre'. Ondan sonra şifre çözücüler bitip duruyor işte saçma sapan..