Merhaba arkadaşlar,
Ben de bir kadın bisikletli olarak size şunları söylemek isterim ki, her kadın sandığınız gibi değil. Yani İstinyeparktan, Bodrum'dan, Starbucks'tan çıkmayan v.s. Ben çayır çimeni, tatlı suyu, tuzlu suyu, dağları, mücadele etmeyi, sınırlarımı zorlamayı, dayanlıklılık gücümü artırmayı severim. Bunlardan en az birinin olmadığı bir ortamda mutlu olamam.
Mtsemiz arkadaşım her spor kendine özgü nitelikleri olan bir giyim tarzını gerektirir. Kayak yaparken, rafting yaparken, futbol oynarken sivil kıyafetler kullanıldığını düşünebiliyor musunuz ? Eğer tayt giyiliyorsa, milyonlarca kişi taytla bisiklet sürüyorsa bunun bir nedeni vardır, öyle değil mi ? Şahsen ben 1 kez pantolonla bisiklet sürdüm ve dizlerimi kıramadığım için az daha düşüyordum.
Suat Bey 'e de erkeklerin cocuklardan, kadınlardan ve köpeklerden sonra geldiği sözüne katılmıyorum. Erkek değil midir istediği saatte dışarı çıkan, gerektiğinde kas gücü ile kendini koruyan (ki kadınlar yapamıyor) güçlü olan, özgür olan, istediğinde tecavüz eden, kadın döven hatta öldüren ? Bunları hangi kadın yapıyor ya da ne sıklıkla görülüyor ? Bence erkekler gayet özgür bu dünya üzerinde.
Kadınlara bazı imtiyazlar tanındığı bir gerçek, belki tanınmasa daha iyi. Ama düşünüyorum da belki gerekli görüldüğü için tanınmıştır ?