Arkadaşlar selam,
Hafta sonu Yalova-Çanakkale turuna katıldım. Cumartesi sabah 8'de Yalova'dan start aldık. Hiç durmaksızın 110 km yolculuk yaptıktan sonra Karacabey civarında yemek molası verdik. Ardından 70 km daha giderek Bandırma'ya vardık ve gece orada konakladık. Toplamda 180 km yapmış olduk. ((link)).
İlginç bir not: Bursa'da bize bisikletli polisler bir süre eşlik etti.
İkinci gün sabah 8'de Bandırma'dan yola çıktık. Oteli Çanakkale yoluna bağlayan sokak %9 eğime sahipti. Daha ısınamadan ve kahvaltının verdiği rehavetle bu rampayı çıktık ardından da km'lerce %2-3 eğimli bir rampayı çıkınca nefes nefese kaldım. Neyse 100 km kadar gittikten sonra bir rampa başına geldik. Atilla tempoyu arttıracağını, geride kalanların araca alınmasını istemiş. Benle birlite 5 kişi uzun rampada geri kalınca zorla araca geçtim. Sonra iki kişi daha araca geçti. Son 60 km'lik mesafeyi sadece 5 kişi yüksek tempoda bitirdi. Hem sert rüzgarlara karşı hem de rampalarda 30-35 hızla çıktılar.
Benim açımdan işin iyi tarafı halen yorulmamıştım ve önceki İzmir turuna kıyasla ağrısız sızısız bir tur tamamladım. Ayrıca rampalarda tempomu biraz daha yükselttiğimi fark ettim. Kayıtlara sonra bakacağım. ((link))
Tur boyunca takım aracının yanısıra polis arabaları eşlik etti, ayrıca bir de ambülans geldi peşimizden. Turun kazasız, sorunsuz tamamlanması işin en büyük başarısı.
Fotoları ve videoları sonra ekleyeceğim.