Selam arkadaşlar, 30 Ağustos turu kazasız belasız bitti. Tur Yalova'dan başladı, Manisa Sabuncubeli yokuşunun tepesinde tamamlandı.
Takımın ne yaptığını değil de benim yaşadıklarımı anlatayım çünkü takımdakiler çok tecrübeliler, ben çok farklı durumdayım.
Bu turda günde sadece bir kez mola verildi, mola dışında bir saniye bile durulmadı, su ve yiyecek arabadan takviye yapıldı. Tabii bu da benim alışık olmadığım bir durum. Yalova'dan Başköy'e kadar takımla aynı tempoda gittim. Başköy civarında Atilla bize dedi ki 40 dk. sonra mola var bu nedenle tempo arttıracağız, geri kalan olursa arabaya geçsin. Tam da demeye kalmadan ilk virajdan aşağı inişte bir kaç kişi olarak biz gruptan kopunca arabaya geçtik (90 km mesafe-900 m irtifa-28 km/s ortalama hız). Karacabey molası bitince Babaköy'e kadar durmaksızın sürdüm. Sıcaklık felaketti, Garmin ortalama sıcaklığı 40 derece gösterdi hissedilen daha fazlaydı. Karşılaştırmak için Pazar Şile-Teke turundan daha fazla bunaltıcıydı. Rampalarda asfalt adeta yüzümü yakıyordu. Babaköy'e gelene kadar zaten sürekli rampa çıkışı yapıyorduk ama eğim daha da artınca ben sıcaktan pes edip arabaya geçtim (78 km mesafe-290 m irtifa-33 km/s ortalama hız). Balıkesir'de bir gece kaldık.
Balıkesir-Akhisar arası molaya kadar takımla gittim; ilk karşılaştığım rampayı büyük aynakolla çıktım, baktım herkes küçükle çıkmış. Tabii bu da sağ bacağımda sonradan kasılma yaptı, bu halen devam ediyor (100 km mesafe-770 m irtifa-32 km/s ortalama hız). Neden büyük aynayla çıktığımı yazayım: bu şekilde çıkarken nabzım çok yukarı fırlamıyor ve nefes nefese kalmıyorum, küçük aynada çıksam nabız 180'i bulurdu. Mola sonrası Manisa'ya kadar takımla gittim, ancak Atilla dedi ki Sabuncubeli yokuşunda arkada kalan arabaya. Sabuncubeli gerçekten de 18-20 km süren bir rampa ortalama eğim 7 bazen 10'u geçiyor. Ben psikolojik olarak erken bıraktım belki devam edebilirdim ancak sağ bacaktaki kasılma nedeniyle çok zorlamak istemedim, sonuçta madalya vermeyecekler (40 km mesafe-37 m irtifa-35 km/s ortalama hız).
Tur boyunca 310 km yol gidebildim. Turun toplam mesafesi 380 km'ydi.
Bu turda sıkıntılarım olmadı mı? Benim sol spd ayakkabının kal'i kırılmış (yeni değil, farkında değildim) bu nedenle sol ayağım 3-4 kez pedaldan çıktı. Bu sorun nedeniyle farkında olmadan sağ bacağıma yükleniyordum. Ayrıca sele de biraz gerideymiş, ilk gün kaba ette sorun yaptı biraz öne alınca rahatladım. Sağ diz altı arka kaslarımda laktik asit birikimiyle kasılma oldu halen devam ediyor. Sağ ayağımın sağ kısmı, ayakkabıdan sanırım, üzerine basarken sorun yapıyor. Galiba yeni kal'in yanısıra ayakkabı da bakmam gerekecek. Bisikletin ön ve arka jantlarında çok az akort sorunu var, lastiklerin kesikli döndüğünü yol boyunca hissettim (sanki lastiğe bir sakız yapışmış gibi). Bunlar dışında hiç bir sorun yaşamadım.
Pazar sabahı klasik F1 antrenmanı yapacağım.