Scudo Sports

Kaç bisikletiniz oldu?

Şuana kadar kaç bisikletiniz oldu?

• Toplam katılım
    212
Benim 3 ncü bisiklet ama ilk 2 sinin yüzünü pek göremiyordum. Biraderim sağolsun aramızda 1 yaş vardı. Haliyle babanın imkanlar belli tek bisikletle iki kişi eğer binmekten bıkarsa sıra bize geliyordu 😂😂
1-)Bmx
2-)dag bisikletiydi saraçhane den
3-)Carraro 062 Race

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
1- Sovyet Malı bisiklet - hurda oldu
2- BMX - çalındı
3 - Bisan Dağ Bisikleti - hurda oldu
4 - Dağ Bisikleti (10+ senede kadrosu dahil her şeyi değişti) - Kuzey Kıbrıs'ta terhis olurken Personel Astsubay'ına hediye ettim.
5 - Merida Speeder Fitness Bike - çalındı
6 - Sedona Trekking Bisikleti - çalındı
7 - Katlanır Elektrikli Bisiklet - çalındı
8 - Pinarello FP2 - Duruyor
9 - Carraro CR062 - Duruyor
10 - Pinarello Dogma F10 Replika - Duruyor

1978-1979 Çocuk bisikleti. Motorsikletler gibi görünüyor ve ses cikariyordu. 2 yaş büyük biraderim hic bindirmedi. Daha ilkokula gitmiyordum ama net hatirliyorum
1984-1988 Kaptan bisiklet :) Efsaneydi o dönemde! Bizim birader yazın calistigi icin biriken parasindan, bisiklet parasinin birazini üstlendi ve yine benim binmeme izin vermedi. Ara sıra kacirip biniyordum :)
1990-1994 Lise bitince ilk maaşımla senet karşılığı Bianchi MetaPro aldım. O bisiklet açlığıyla hic tepesinden inmezdim :)
1994-2001 Nakamura! Bir otelin bisiklet turlarinda kullandigi bisikleti 2. el aldım. Aluminyum kadro rijit maşa bir MTB idi. O yıllarda zor bulunan seylerdi :)
Sagolsun ben bir iş için birkaç hafta şehir dışındayken bizim birader onu çaldırdı.
2001-2013 Kenarda atıl duran Bianchi Metapro yu aralıklı olarak ama yogun olmayan sekilde kullandım. Genelde acele isler ve eşya taşımak icin scooter kullanmaya başlamanın sonucu
2013-2020 Mosso 2670 TB Hardtail
2020-??? 2. el bir Giant Talon aldım ve ayaga kaldirmaya calisiyorum. Eski bisikletimi (Mosso) birden boy atan ogluma verecegim. Onun 24 jant bisikletinide kızıma. Böylece kimse ''ona yeni bisiklet aldın bana eskisini verdin'' diyemeyecek. Sonucta kendimede yeni bisiklet almamış, 2. el almış durumda olacagim :harika:

Küçükken pinokyom vardı. babam komşuya vermiş :snzdglsn:

Bianchi touring 723 üm vardı çalındı.

Şuanda da merida scultura 300 üm var.

• Muhteşem
@Cemal Ç. Hocam yoksa sizde mi gizli stokculardansınız😁 Hadi gerçek sayıyı açıklayınca bilelim =)

İki, iki. Bir dağ (dağ yok burada ya arazide kullanıyoruz), birde yol. Sayın @Murat Cömez 'in elindekileri az çok bildiğimden yasaklanmalı dedim.😅

1- İlk bisikletim 3 teker
2- İlk İki tekerli bisikletim dolma teker di. Kontra pedaldı. Arkayı normal dişliye çevirttirmiştim.
3- Gerçek anlamda ilk bisikletim bu aralar adı KLASİK diye anılan colnago idi. 2x5 Fites/speed. Onla baya zevkle geziyordum taki 1990 yılına kadar.
4- 2018 yılında epey bi aradan sonra V fren bi ümit aldım. Colarado galiba. Sürebilirmiyim diye denedim. Baktım sürüyorum. (Kilo geçici bi süreliğinede olsa106 olmuştu)
5- Ümitle devam edip bu sefer MD. fren aldım. gravel/cx. tarzı dönüşüm ve HD fren adaptasyonu yaptım. Kadro boyu kısa geldi. 46 cm
6- Klasik yarış Torino aldım. Disk fren adaptasyonu yaptım. MD frenler kötü geldi. kadro boyu uzun geldi 58 cm.
7-8 ve 9 Bianchi 3000 MTB topladım Merida crosway topladım bide mosso monza c.x. topladım. Monzayı sürüyorum diğer ikisi kalabalık yapıyor satıcam.
10. olarak belki HD frenli bi klasik toplayım diye düşünüyorum. çelik olsun benim olsun kafası :) Arkaya XD 9-42T göbek koyma fantezisi.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
İlk pedal çevirmeye 4 tekerli çakma formula1 aracıyla başlamıştım,mahallede bütün arkadaşlarım versene bir tur modundaydı:komik:,sonra boynuz gidonlu polo marka 3 vitesli dengesiz,kullanması çok zor bisikletim oldu ha bire düşüyordum:komik:,sonra mavi plastik jantlı bmx Hollanda'dan teyzem hediye getirmişti,orta okula geçince çift kadrolu bisan :kötü:,sonra chevrolet marka mtb en sağlam o çıkmıştı,lise bitince peugeot marka yarış bisikleti ile Karşıyaka belediye lisanslı sporcusu oldum hiç dereceye giremedim tembeldim çünkü:koptum:,sonra uzun süre bisikletsiz geçti 2011de bi arkadaş abdden tarmac getirtti kendine ama kullanamadı yok parasına bana sattı,3yıl kullandım o zaman tabi bisiklet yolu falan yok hergün anne baskısıyla en sonunda sattım(belkahve yokuşunda düşüp komalık olunca) bianchi şehir bisikleti ve salcano dağ bisikleti aldım,btwin katlanır aldım halen duruyorlar,2018 sonundada sensium 500 ile yola döndük;) Saygılarımla

Son düzenleme:
Çocukken bmx vardı 13 yaşında Baroni Storm Aldım. Halen biniyorum .

1. Uc tekerlekli
2. 20" Beldesan diye hatirliyorum
.
30 yil ara
.
3. 24" Kron 21 vites (kizimin bisikletini kullandim bir sure)
4. 26" Salcano insomnia 24 vites
5. 28" saglik bakanligi bisikleti 3 vites
6. 28" Peugeot T11 27 vites

• Beğen
İlk bisikletim hayal meyal aklımda. İhtimaldir 8-9 yaşlarımdaydım. Adanadayken kardeşimle bana dayım bir bisiklet almıştı (huzur içinde uyusun). O sıralarda da kuzenim Almanya'dan izine gelmişti ve bisikleti kullanmayı öğretmişti. Bize öğretmeye çalışırken kan ter içinde kaldığını, bize öğretti sokağı hatırlar gibiyim.
Sonraki yıllarda birkaç tane daha bisikletimiz oldu. Toplam dört ya da beştir. Emin değilim. BMX ve Bisan (klasik modeldi ve kırmızıydı) markalarını hatırlıyorum. Kardeşimle BMX den sıkılınca Bisan marka istemiştik. Babam: " yaşınız küçük, o büyük bisikleti ne yapacaksınız?" diye vazgeçirmeye çalışmıştı. Ama baba yüreği demek ki dayanamamış almıştı. Biz de " babamız evin tek çalışanı, memur maaşı ile geçiniyoruz, mevcut bisikletimiz zaten yeni" şeklinde düşünemiyoruz, aklımıza bile gelmiyordu.
Evimiz ikinci kattaydı ve asansör yoktu. Bisiklet ağır olunca eve çıkartmak çok zor geliyordu. Babamız haklı çıkmıştı. Sonrasında o da değişti. Ama sonrakinin markasını hatırlamıyorum. Lise bittikten sonra yıllarca bisikletim olmadı, almak aklıma gelmedi.
2 ay önce bir sabah çalıştığım kurumun önünden her sabah geçen bisikletliler dikkatimi çekti. O an ben de alacağım dedim ve 21 Temmuz 2020 tarihinde Carraro marka bisikletimi aldım. Aynı günün akşamı süremeye çıktım. Bisiklet kullanmayı çok özlediğimi ve çocukluk zamanlarımdaki gibi keyif aldığımı hatırladım. İyi ki tekrar bisiklet almışım diyorum.

Sadece bir iki cümle yazacaktım. Birde baktım ki paragraf olmuş. :)

1- 3 tekerli bisiklet
2- dolma tekerli bmx
3- pinokyo ( çocuk aklıyla söküp boyamıştım. düz gidon ve vites sistemi ilave etmiştim. sonuç çalındı.)
4- normal standart bir dag bisikeleti ( malesef buda çalındı)
5- Vander marka 80 yılında babamın yurt dışından getirdiği şehir bisikleti . ( hala ilk günkü kondisyonunda saklarım)
6- bianchi eski klasik yol bisikleti uzun süre kullandım.
7- corelli kr300 yol bisikleti

3 tekerli bisikletim vardı (nerde bilinmiyor)
Sonra BMX Lux 4 tekerden 2 tekere geçişimi sağladı. (Nerde Bilinmiyor)
BMX Biraz fazla hırpalanınca Dayımdan kalma beldesan bisiklete bindim. (Nerde Bilinmiyor)
Sonra 2. el Leanardo Marka drop bar lı bir bisikletim vardı bana aşırı büyüktü ve bir kaç kaza atlatınca (Sattım 1milyona)
Bisan Mountain Cat alındı çok uzun süre bindim (Bir akrabama verdim hala kullanılıyor)
Btwin Rock Rider 540 (Hali hazırda hala kullanıyorum.)
Btwin River Side 500 (Sattım)
Carroro Ego (E-Bike) Hali hazırda evde kullanılıyor. (Bazen gidonuna falan değmeme izin veriliyor)
Carraro Gravel G4 Göz Bebeaaaaam Benim :)

Geri