Scudo Sports

Jant Problemi

Sarper Salt

Aktif Üye
Tepki
65
herkese iyi günler..

Sedona 321 2011 model bisikletimin jant sıkıntıları hakkında bazı sorularım olacak.. önce sıkıntıdan bahsedeyim, arka jant 3 ayda 5 adet tel kırdı (3 ay önce 2 adet, bugün 3 adet).. üstelik bisikleti hor kullanmıyorum ve çukur, kaldırım gibi yerlerden paldır küldür geçmiyorum.. geçici olarak yerine teller takıldı fakat bisikletçiden idareten takılan sıradan tellerden.. diğer tellerde pes etmeden acil bu konuyu çözmem gerekiyor.. üstünde kullandığım jant çemberim Alexrims X 2100..

geleyim sorularıma..

1) piyasada nedense jant teli bulamıyorum, acaba yanlış bir şeye mi bakıyorum, yoksa hakkaten piyasa da kıtlık mı var ?

2) Alexrims çemberlerim aslında beni gayet tatmin ediyor fakat, tel kırmalarına neden oluyor mu acaba diye düşünüyorum, yani en başta sorunu bulmam lazım sorun tellerde mi çemberde mi ?

3) Bir şekilde bir yerlerden tel bulup bu çember (Alexrims X 2100) üstünden devam mı etmeli yoksa, yeni jant setlerine mi bakmalı ? gerçi tur bisikleti için de jant seti pek seçenek göremedim.. Önceliğim dayanıklılık, yani sürekli akort gerektirmeyecek, tel kırmayacak, rijit bir jant seti önerebilirmisiniz ? Tabi uzun turları da göz önünde bulundurarak.. (40 kg kadar yük yüklediğim olmuştur..)

Not: Milyarlık olmasın ama yine de fiyat olarak baya bir fiyatı gözden çıkarmış durumdayım..

Herkese teşekkürler..

Scudo
Jantın tel kırması;jantın akort ayarıyla ilgilidir.
Akort ayarı janta bir tel takılsa dahi tekrar kontrol edilmelidir.
Bu sorunun şu anki sorunu bisikletçinizin telleri takarken bahsedilen ayarı yapmamasıdır.

jant teli kırılmasının en büyük nedeni sanırım akord ayarıdır. sözde bisiklet "usta"sına akord yaptırmıştım, ikinci günü jant teli kırıldı. mavic aksium birde. aramadığım, sormadığım yer kalmadı bulmak için. neyseki forum yöneticilerinden ferhat hocamın tavsiyesi üzerine, bostancı kaçkar bisiklette bulabildim. yani; jant teli bulmak hakikaten çok zor, piyasada böyle bir eksiklik var.

ilk iş bisikletçinizi değiştirin , daha iyi akord yapabilen bir usta ile bu sorundan kurtulursunuz. aradığınız kan bulunur umarım

Piyasada 28" jantlar için malzeme sıkıntısı olduğu doğrudur. Benzer sıkıntıları ben de yaşadım zamanında.
İlk kırılan jant telleriniz nasıl kırıldı bu önemli bu tellerin kopmasından önce akort ayarı yaptırdınız mı? Zira yapıldıysa yanlış yapılmış, diğer tellere fazla yük binmiş. İlk kopan teller es kaza koptuysa da takıldıktan sonra akort ayarı düzgün olmamış.
Jant telini bisikletçileri gezerek bulabilirsen şanslısın, internette yurt içinde bulabilmek pek mümkün değil, yurt dışından kolaylıkla bulabilirsin ama astarı yüzünü geçebiliyor.
Uzun vadede o jant seni tatmin etmeyecektir. Bir şekilde değiştireceksin, taiwan telli fabrikasyon jant bulabilirsen(scott sub serisinde gelen jantlar örneğin) almanı tavsiye ederim.

cevaplar için teşekkürler.. kayseri ne yazık ki küçük bir yer ve haliyle belli başlı ustalar var o konuda çok da bir alternatifim yok.. ilk tellerin kırılması benim tembelliğimdem dolayı, jantların yamulduğunu bile bile sürdüm,zaten o iki tel koptuktan sonra düzeni tutturamadı.. kısa süre sonra 2. yamulma meydana geldi fakat ilki kadar çok değildi bende aldırmadım ve bugün 3 tel daha kurban verdik.. neyse artık olan oldu.. şuan sanırım en iyi alternatif paraya kıyıp yeni bir set almak gibi duruyor.. aşağıda ki gibi bir link buldum acaba alınabilirliği nedir ? iyi forumlar..

(link)

Geri