10ur0935
Üye
- Tepki
- 6
- İsim
- Onur ÜNLÜ
- Bisiklet
- Diğer
Herkese merhaba. Bu forumu bulma nedenim olan, eski ama benim için yeni "Jan Jannsen" bisikletim hakkında pek fazla bilgi bulamadığım için bu başlığı açıyorum. Forumda ve internette araştırma yaptım fakat pek fazla bilgi bulamadım. Yaptığım araştırma sırasında üzerinden zar zor okuduğum "Tour de France"'ın modeli olduğunu anladım.
Bu tür bisikletlere aşina olan kullanıcılardan ricam, bu bisikleti restore etmeye çalışsam buna değer bir bisiklet midir, yoksa boşu boşuna zaman ve paramı harcamayayım mı?
Kısaca hikayesi şöyle;Bisiklet bir zamanlar bir tır şoförü tarafından Türkiye'ye getirilmiş ve bir bisikletçi kendisinden alacak karşılığı almış.Bir arkadaşım da orada görüp satın almış ve biraz kullanıp bir kenara bırakmış. Ulaşım amaçlı ucuz bir bisiklet ararken arkadaşım bende eski bir bisiklet var istersen sana veriyim yaptır kullan dedi ve bana geçti.
Üzerinden okuyabildiğim parçalar şöyle;
Gidonda "Sakae Custom" yazıyor,
Vites kolları,ön fren,ayna kol araştırmam sonucu Shimano Golden Arrow olduğunu öğrendim,
jant göbekleri Shimano via je yazıyor.
Jantlarda "Wölber Super Champion Gentilman GTA" made in France yazıyor.
Orta ve arka vites değiştirme mekanizmaları da Shimano fakat detay bulamadım.
Arkada 6, önde de 2 dişli var.
Bu parçalar iyi mi? Kötümü? Hiç bir fikrim yok.
Not: Elimden her türlü iş gelir. Birçok tamirat tadilat için gerekli ekipmanım var.Eksik olanı da temin edebilirim.
Önerilerinizi bekliyorum.
Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
Birkaç fotoğraf daha...