Scudo Sports

Jan Jannsen bisiklet hakkında

10ur0935

Üye
Tepki
6
İsim
Onur ÜNLÜ
Bisiklet
Diğer
o8ac6A.jpg

Herkese merhaba. Bu forumu bulma nedenim olan, eski ama benim için yeni "Jan Jannsen" bisikletim hakkında pek fazla bilgi bulamadığım için bu başlığı açıyorum. Forumda ve internette araştırma yaptım fakat pek fazla bilgi bulamadım. Yaptığım araştırma sırasında üzerinden zar zor okuduğum "Tour de France"'ın modeli olduğunu anladım.

Bu tür bisikletlere aşina olan kullanıcılardan ricam, bu bisikleti restore etmeye çalışsam buna değer bir bisiklet midir, yoksa boşu boşuna zaman ve paramı harcamayayım mı?

Kısaca hikayesi şöyle;Bisiklet bir zamanlar bir tır şoförü tarafından Türkiye'ye getirilmiş ve bir bisikletçi kendisinden alacak karşılığı almış.Bir arkadaşım da orada görüp satın almış ve biraz kullanıp bir kenara bırakmış. Ulaşım amaçlı ucuz bir bisiklet ararken arkadaşım bende eski bir bisiklet var istersen sana veriyim yaptır kullan dedi ve bana geçti.

Üzerinden okuyabildiğim parçalar şöyle;
Gidonda "Sakae Custom" yazıyor,
Vites kolları,ön fren,ayna kol araştırmam sonucu Shimano Golden Arrow olduğunu öğrendim,
jant göbekleri Shimano via je yazıyor.
Jantlarda "Wölber Super Champion Gentilman GTA" made in France yazıyor.
Orta ve arka vites değiştirme mekanizmaları da Shimano fakat detay bulamadım.
Arkada 6, önde de 2 dişli var.
Bu parçalar iyi mi? Kötümü? Hiç bir fikrim yok.

Not: Elimden her türlü iş gelir. Birçok tamirat tadilat için gerekli ekipmanım var.Eksik olanı da temin edebilirim.
Önerilerinizi bekliyorum.
Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Birkaç fotoğraf daha...
eaXNkL.jpg

A1leIx.jpg

DL88AG.jpg

D3KVIN.jpg

kjPYyN.jpg

rLpj1F.jpg

sY10yg.jpg

Scudo
fotografları göremiyorum ve bu model hakkında internette birçok sayfa mevcut..."jan janssen tour de france bike" diyerek aratırsanız model yılına göre farklı komponentlere sahip modelleri mevcut..

Fotoğrafları cep telefonuyla yüklemiştim.Telefondan foruma girince görebiliyorum. Forum acemisiyim foruma fotoğraf yüklemeyi yeni öğreniyorum kusura bakmayın.Sanırım bilgisayardan yapmam gerekecek.

@10ur0935 Jan Janssen 2015 Ağustosta ben de bir tane buldum, hatta konu açmıştım. Tour De France modeli, üzerinde Shimano Golden Golden Arrow grupset var. Kesinlikle çok güzel bir bisiklet, restorasyona tabi ki değer.21366978_148967712363034_3592938118650349681_o.jpg

Geri