Scudo Sports

İzmir'in bisiklet yolları, projeleri, izban, metro ve zorlu tırmanışları

Türkiye sınırları içinde neresi olursa olsun hangi saatte olursa olsun çıkıp benim verdiğim vergilerle yapılan o yollarda dolaşma hakkına sahibim. Demek yeterli olurdu yalnız adam olana elbette. İleride durup bir bayana laf yetiştirmeyi düşünen zihniyete laf anlatmaya çalışmak zaten boşa çaba olurdu. Sinirlenen ve yıpranan siz olursunuz.

Scudo
iyi fikir bence..media,en büyük ses duyurma aracı.kuru kuru belediyeye yapılan istekler,çokta umrunda olan ve hizmet deyince en önde koşan! izmir belediyesinin muhterem poposunu hareket ettirmeye yetmez..(=

Bu saatte bisiklet binilir mi?
Her saat bisikelt binilir. Ne yazıkk ki ülkemizde yeteri kadar değeri yok. Bu soru bana da yöneltilmiyor değil. Evden çıkyorum araçların kullandığı yoldan gidiyorum trafiğin yoğun olduğu yerlerde araba camından kafayı çıkarıp"şşş burda bisiklet binilirmi çık kaldırıma diyip korna çalıp basıp gidiyorlar, bende bu söze nazaran hemen kaldırıma çıkıyorum bir daha laf duymayayım diye, benimkide iş mi? kaldırımdan giden yaya bana "kaldırımda bisiklet binilir mi?" e artık pes yahu:( .

Tamam ona da birşey demedim sırf bu durumun gıcıklığına birşeyi test etmek için bisikelt yoluna gittim(Her 100m de bir bisiklet tabelası var). Al buyur işte hiç susarlarmı burda da aynı söz "burda bisiklet binilir mi?" bu sefer pes:eek: . Ya orda koskoca tabela var teyzemiz almış torununu bisiklet yolunda sanki kaldırımda yürüyormuş gibi yolu işgal ediyor. Kusura bakmasın ama ben o akşam saatinde o çocuğu görmesem ezsem suçlu kim olacak?:rolleyes: :boese157:

Geri gelelim bir soruya biz nerede bineceğiz...? Söylenecek bir cevap bulamadım gerçekten. Kaskımı takmışım, eldiven var, gözlük var, en önemlisi mangal gibi yürek var. Onlar desinler dediklerini. Bizde bu tutku bu aşk olduktan sonra hiçkimse çaydıramaz. Kendini bilmez spordan, çevreye saygıdan anlamayan insanların söyledikleri sözler bir kulağımdan girer diğer kulağımdan çıkar. Biz yinede binmeye devam edelim, şiddet kullanmayalım, eğer birisi size saldırcak olursa altınızda bisiklet var basın gidin...

Aklıma ne gelirse yazdım, içimdekileri boşalttım okurken gözünüz ağrıdıysa affımız kabul ola:) Dert etmeyini kafanıza takmayın, aldırmayın;)

O ve onun gibilere söylenecek çok şey var ama Ceremesini çekecek olan yok hesabı..Boş vereceksin..Bir sürü varlık var piyasa da hangi birine laf söyliceksin ki..Bir de haklı olurlar..En acı noktası da odur..Umarım hiç bir kardeşimiz böyle saçma insalarla karşılaşmaz..Paylaşımın için tşk ler kardeş..İyi forumlar..:)

Evet katılıyorum. Sesli bir yayın olduğu zaman koltukları titrer ve bazı kişileri rahatsız olur. Bence dernek başkanımız sözcü olarak bu durumu ege tv ile konuşsun.

Ben dün Altın yoldan geçtim gördüklerim. Asfaltın her iki yanında yer yer 4 metreye varan genişlikte kaldırım yapıldığı ve asfaltın bisiklet binmeyi daha da tehlikeli hale getirecek şekilde daraltıldığını gördüm. Kaldırım yapılan bölümeer eskiden topraktı ve ben hiç bir yayanın bu güne kadar Karşıyakadan İzmire buradan yürüyerek gittiğini görmedim. Yürümek için hem karşıyakada hem de İzmirde çok güzel yerler var . Bir geçiş yeri olan Altınyola bu kadar geniş kaldırım yapılmasını bisiklet karşıtı bir eylem olarak görüyorum. (yok artık o kadar da değil tabi:04: )

• Beğen
Tepkiler: N.Erdem TUGRAHAN
kaldırımda yaya yürümüyorsa oranın bisiklet için yapılıyor olma olasılığpı nedir? bence yüksektir:) neden olumsuz yönden alıyorsunuz ki. ben bu kaldırım olayına çok sevindim şahsım adınaç

arkadaşlar sizler bir araya gelerek bu konuda belediye baş vurun bence hiç olmazsa hem bisiklet hemde yaya trafiğine için yapsınlar eğer içinizden 10 kişi toplanıp giterseniz sizi kale alırlar

"Bisiklete her saat binilir ama -trafik yoğunluğunun sürekli arttığı düşünülünce- otomobiller için yakında bir kısıtlama getirilirse şaşırmamak lazım" :)

diyebiliriz ya da

"size iyi günler diliyorum" da diyebiliriz.

Arkadaşlar dün karşıyaka iskelesinde toplandık biliyorsunuz. Ben vapuru değil altınyolu kullandım ama yol inanılmaz derecede tehlikeli. Sağ gitsem çukur, sola gitsem kamyonun altı :) öyle böyle karşıyakaya vardım. Ama çalışan personele sordum burası bisiklet yolumu oluyor. Malesef kaldırım oluyormuş arkadaşlar. :(

zaten su anda izmirin her yerinde yol çalışmaları yapılıyor belediye asfalt ekibi yolları asfalt attılar ama 1 hafta sonra gene boru döşemek için asfalt olan yerleri kazıyorlar ne iş anlamadım

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Sağır ve dilsiz numarası yapın.
Ne duyuun ne de cevap verin. Pedala basın gidin...

İnsanlar birazda bizi adam yerine koysalar keşke...Hayatımızın bir parçası oldu bisiklet!Bunu anlayın artık!Neden ısrar ediyorsunuz?O koca kafanıza soksanız iyi olur!Bundan sonra da durmayacağım!Siz işi inada bindirin,biz de bindiririz!İnanın insanların cins bakışları hiç umrumda değil!Cevap vermeye gelince

(2918 tck.Oku) derim

• Beğen
Tepkiler: sadana
şehirlerde belediye nin bisiklet yolu yapması bütün sorunu çözer bence.almanyada ve diger ülkelerde şahit oldum ben bu olaya . şehirler arası yol kenarlarında bisiklet yolunuda yapmış adamlar. bisikletide sollarken araçlar taşıt olarak kabul edip 1 araba boyu soldan geçiyorlar. burada ise ülkemizde silme yada teget geçişler görüyoruz. üstüne bide korna tuzu biberi oluyor konsantre ve dikkat bozmak için.ülkemizde bisikletliler taşıt ve araç olarak görülmüyor malesef.ii akşamlar

Yollarınız çok kötü durumda. Bunu 45.cumhurbaşkanlık bisiklet yarışı için gelen yarışmacılar söylemiş. EUROSPORT dan izliyorum fransanın dağına çıkıyor adamlar yollar jilet gibi valla yaa. Bizim bırakın dağı,bayırı şehir içi yollarımız almış başını gidiyor.

Yeni scott sub 30 mis gibi hadi ilk kez düştüm yeniye alışma dedim ,asfalt kenarının rendelediği dizimin iyileşmesi bitmeden cumartesi 65 km lik seyrek turunu anaam tamamladım yaw hele hele sağ 3. vites sol 7 yi bile denemişim oh diye içimden oynarken balıkçı barınağının (bostanlı ) oradaki köprünün yanındaki yol demirlerini de geçmişim missssss grubun içine 2 kişi karıştı kasksız içimden bak kasksız şunlara kask tak demeli derken çokmu yaklaştım önümdekine diye sağ fren yerine sol frene hafifçe bastım ve uçtum sonrası yerdeyim omuzum dedim uzandım iyice herkes koştu sağolsunlar yavaşça kaltım feci kan akıyo kolum sıyrılmış dizlerim berelenmiş ilk yardım yapıldı hemen selem yamulmuş o güzel bisikletim çizilmiş frenler kilitlenmiş hepsini Günay abimiz ve Fatihimiz yaptı eşim şokta bakıyor üzgün hemen toparlandım hiç sevmem uzatmayı garibana çay içmeye yollandık ben indim bisikletten tansaş köprüde kendime ne sövdüm ama of of (bi direksiyonda trafik canavarlarına söven ben delirdim ) bu ne ya bu kaçıncı sen bu işi beceremiyosun arkadaşım buraya kadar dedim .Çayımı da sodamıda içip bisikleti Ata'ya bıraktık güzel insan serkan'ım ayarlarını yaptı .Ama benim ayarlar bozuk .Yusuf söyledi o arkamdaydı görmüş iki kere vurmuşum yere çünkü sağ tarafım da sol tarafım da bereli ,kafanı da çarptın ki tak diye kask sesi geldi diyor Yusuf, ben hiç bişi anımsamıyorum yerdeydim o kadar.KASKSIZ KULLANMAYINIZ LÜTFEN UYARIN HERKESİ .Bir de ayaklandırıcaktım eşlerinizi (kadınları) hafta içi gündüz turu yapma hayallerim vardı .Uzun süre sokulmam ben artık bisiklete buraya kadarmış. Korktum ve beceremediğimi gördüm ...

Geri