Scudo Sports

İzmir'de ölümlü bisiklet kazası

Caner Geyik

Daimi Üye
Tepki
842
İsim
eski rumuz: luneris
Bisiklet
Carraro
İzmir Yeşildere yolunda Bornova istikametine giden 28 yaşındaki Sabit Bulut adlı pedaldaşımızı kaybettik. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

İZMİR Konak’da Sabit Bulut (28) kullandığı bisiklete bir araçın çarpması sonucu öldü.

Kaza Yeşildere Caddesi üzerinde meydana geldi. Karabağlar’dan Bornova istikametine seyir halinde olan S.A. idaresindeki 45 HB 4673 plakalı otomobil, Yenişehir yol ayrımında aynı istikamette ilerleyen bisiklet sürücüsü Sabit Bulut’a (28) çarptı.

Kazada ağır yaralanan Sabit Bulut, 112 ambulansı ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Bulut, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

(link)

Scudo
Ailesine sabır, sevenlerine baş sağlığı dilerim..

• Beğen
Tepkiler: alcest
Bisiklet kazası yazılmış ama bildiğin CİNAYET bu!!!

• Beğen
Tepkiler: cngz
Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum...

Allah rahmet eylesin :(
Yazık, gencecik canlar gidiyor, Allah geride kalanlara sabır versin.

Bu tarz haberleri okudukça gözüm korkuyor maalesef:ckskc:

• Beğen
Tepkiler: hypocrisy
Can almak ne kadar kolay!
Kör noktadan dönüş yaparken bile hızı 80 lerde, şehir içi hem de. Ben korkuyorum izlerken gidişlerini, birisine çarpacak kesin diyorum bunları her gördüğümde.
O kadar umursamazlar ki.

Ailesine sabırlar diliyor mekanı cennet olsun diyorum...ve bisiklet kullanan biri olarak karayolun da kural ihlali yapan araçları daha çok uyarıp hatta şikayet edeceğim.

Sn @luneris biliyorum kelimeler bu acıyı tarif edemez. Çok üzgünüm. Sevgili Allah rahmeti ile muamele etsin. Ailesine sabır diliyorum.

Ne desek boş..
Denetim yok, kanun yok, hukuk yok, yaptirim yok.
Arabada zarar var ise onu talep bile edebilir sürücü.

Ben anlamıyorum. Ara sokak gibi bir yerde nasıl bu kadar hızlı gidip de bir insanın ölümüne sebep olabiliyorlar? Allah rahmet eylesin.

Çanakkale'de yapımı süren belediye binasının arka sokaklarında ilerliyordum. Arkamdan hızlı bir şekilde gelen bir hafif ticari vardı. Neyse ki aradaki mesafe yeterince uzak olduğu için ana caddeye arkama yapışmadan çıktım ve kendimi yolun sağına güvenli bir yere atıp daralan yoldan gelen 3-4 araçlık konvoyu beklemeye koyuldum. Araçlar geçince de tekrar yol aldım ve bir kaç saniye sonra acı bir fren ve çarpışma sesi. Ana yola fevri bir şekilde çıkan bu araca motosiklet çarptı ve sürücü orta refüjün bordür taşı köşesine sırtını vurdu. Bu tür kazalara sebebiyet veren araç sürücüleri böyle yollarda hızlı araç kullanıp köşeleri hızlı alınca kendilerini usta şoför sanıyorlar :mad:

Bugün de muhtemelen böyle biri yüzünden hayatının baharındaki bir can gitti. Allah rahmet eylesin ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.

@murat serbet resim örnek olarak konmuş büyük ihtimal ile, kazanın olduğu Yeşildere caddesi İzmir'in E5'i gibi düşünülebilir, en yoğun ve hızlı akan caddelerden biri. En kötü yanı ise bazı bölgelerinde en dış çizgilerin kenarında hiç boşluk yok, 3 şeride 3 araba yanyana zor sığıyor.

Çok üzücü bir haber, bildiğin geçtiğin yerde olması da çok can sıkıcı. Ailesine sabır dilerim...

@Atacan @murat serbet Sanıyorum karışıklık milliyetin haberindeki görselin kullanımından kaynaklı. Galiba o foto diğer kazaya ait.

(link)

Yorum ise hala geçerli. Aynı gün 2 ölümlü kaza var ve yaşlı bir yaya vatandaş ara sokak denebilecek yerde can verdi.

İsimsiz bir görgü tanığının iddiasına göre bisiklete çarpan aracın başka bir araç ile makas atarak yarıştığı şeklinde. İddia doğrulandı mı, bu şahit mahkemeye gider mi bilmiyorum. Görgü tanığı olanlara ulaşılmaya çalışılıyor.

ekleme : evet yanlış görsel kullanımı. maps üzerinde tüm caddeyi gezdim, foto bisiklet kazasına ait değil
(link)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Atacan

@luneris
Anladım. Bilgilendirme için teşekkür ederim ama üzüldüm ve aslında genel bir isyandı. Gereksiz yere kuralları ihlal ediyoruz, hızlı gidiyoruz, beklemeye tahammülümüz yok, geride kalırsak enayi gibi hissediyoruz. Bunlara gerek yok aslında. Bunlar yüzünden daha kaç insan ölecek? 5 Dakika ya da en fazla 10 dakika daha erken gitmek için değer mi? İnsan gerçekten üzülüyor.

15 sene falan Izmir'de ikiteker kullandim. Cok kaza gecirdim (bazilari ciddi kazalar) ama sukur henuz olmedim. Merhumun ailesine bassagligi dileyip, dua etmekten baska bir sey gelmez elimden. Uzgunum :(

Allah rahmet eylesin kardesimize gerçekten Türkiyede bisiklete ve bisikletliye saygı yok.

Her ölümde her kazada bisikletliler harekete geçip toplu eylem yaparak tepki vermedikçe bu cinayetler artarak devam edecek. İzmir bisikletli dayanışması açısından örnek bir şehir ama bu tür olaylarda daha çabuk ve sert tepki vermek şart. Bisikletlilerin dayanışma içinde olması gerekiyor. Her ortamda bu dayanışmayı göstermeli, konuşup tartışmalı, örgütlenip eylem yapmalı. Tamam dua okuyalım, üzüntümüzü dile getirelim ama bunları da düşünelim. Ölen her bisikletli bizim camiamızdan bir insan, içimizden, tanıdık biri.

Böyle acı haberleri gördükçe bisikleti bırakmayı düşünüyorum...

Geri