Scudo Sports

İzmir'de ölümlü bisiklet kazası

törniy
valla kusura bakmayın yeni Türkiye adı altında türeyen tiplere pabuç bırakacak halimiz yok! bu vatanın ne kan dökülerek ne zahmetlerle ne ızdıraplarla bize kazandırıldığını unutmayalım.özellikle para karşılığı troll olamaya soyunmuş bu şekilde kazanç sağlayan tiplerle,sadece ağız dalaşına girip hadlerini bildirmek dışında onlara pabuç bırakacak değilim.toplum olarak zaten belli bir eğitim ve kültür düzeyindeyiz,maalesef aksaklıklar çok ama bu tip abuk subuk tipler günümüz siyasi koşullarında daha fazla palazlandılar,artık arkaları kuvvetli ve sesleri daha cesur çıkıyor.attımı mangalda kül bırakmazlar ama iş reele gelince hepsi toz oluverir yani hepsi o devrin adamıdır.sözün özü hiçbir yere gitmeye niyetim yok

Scudo
Maalesef gece gece bisikletli bir amcanın ölüm haberini aldım? yakın oturuyorum ben gittiğimde ortalıkta bir şey kalmamıştı,sadece uzaktan gören biri,karşıdan karşıya geçmeye çalışırken aracın çok hızlı olduğunu söyledi?Allah rahmet eylesin daha detaylı bilgi alablirsem ekleme yaparım,lütfen herkes dikkatli olsun,iki akşamda bir oralarda yollardayım:snzdglsn::snzdglsn:215718 dosyayı görüntüle
Allah rahmet eylesin. Serkan beyin dedigi gibi bazen kendime soruyorum ölmeden veya felç kalmadan bırakmalımıyım..:(

Kanunda kaza olarak geçse dahi böyle cinayetleri kaza olarak adlandırmayı kendi adıma doğru bulmuyorum. Araç sürücüleri olarak altımızdaki ölüm makinalarını çok dikkatli kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Aslında kanun öyle bir kanun olmalı ki, direksiyon başındaki insanı hep tetikte tutmalı, bir canlıya çarparsam b.ku yedim diye düşünerek araç kullanmalıyız. Ve öyle bir vicdanımız olmalı ki, bir canlıya zarar verirsem bu yükle yaşayamam diye düşünmeliyiz.

Forumda eskiden de ağız dalaşları yaşanırdı ama şu an neredeyse her başlığın altında ayrı bir gerilim ayrı bir aksiyon. Herkes saatli bomba maşallah.

Sadece kavga ayırma işlerine bakacak bir moderatör lazım foruma. Eski moderatörler bisikletforum'da yöneticilik yaptım demesinler.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
izmirdeki eylemden ilk görüntüler.

(link)
Dün akşam Yasemin Cafe nin önünde ki yaya geçidinden geçmeye çalışan, fakat çok hızlı bir aracın çarpması neticesinde hayatını kaybeden Hatay Duyar için toplandık.
Pankart açtık,
Tel'in ettik, dikkat çekmeye çalıştık ve yeter artık dedik
Kaportamız bedenimiz... Hatay Duyar öldü ama ona çarpan'a hiç bir şey olmadı

215824 dosyayı görüntüle

@bisikletgundemi içim acıdı bu pankartı görünce. Yine de bir şeyler yapmış olmanız çok güzel.
...
Burada bu kadar vatan millet kurtarmamıza gerek var mıydı yahu ? Şu yukarıdaki pankartın basılmış olması, bu soğukta bazı insanların orada durması bile; Orta Asyadan Anadoluya, şükür ki forum başlığı sayesinde kurtardığımız vatandan çok daha kıymetli.

Bu arada içimizde bir avukat vs.var mı acaba bu davayı takip etse ne güzel olur. Tamam vatan kurtaramaz belki ama olsun. Belki sonuçlarını görür ibret alırız.

@bisikletgundemi içim acıdı bu pankartı görünce. Yine de bir şeyler yapmış olmanız çok güzel.

ben orada değildim, keşke olabilseydim.

bu arada; paylaşımıma kızanlar var, neden kızdıklarını anlamadım. olaya mı kızıyorlar, eyleme mi, bana mı?

bu ülkede bisiklet kullanan bir ağabeyimiz dün gece bir otomobil sürücüsünün çarpması sonucu aramızdan ayrıldı.

bunu konuşmayıp şeriatçılıktan ırkçılığa kadar her polemiği yapmak çok düşündürücü bir durum.

şöyle sorayım: siz bisikletlilere düşman mısınız? değilseniz, neden bu ölümü, ölümleri, neler yapılabileceğini konuşmuyor da başlığı bu ağız dalaşlarıyla meşgul ediyorsunuz? cenaze töreninde bile yapacak mısınız bunu?

başlıktan uzaklaşın arkadaşlar, kendinize bir başlık açın ve doyasıya didişin.

izmir birazdan olay yerinde eyleme geçecek, haberlerini bekliyoruz.
Bisikleti,kentleşmeyi,ulaşımı,ekolojiyi, ekonomiyi siyasetten nasıl ayırıp konuşacağız? Üretim ilişkilerinin biçiminin ,üretim araçlarının mülkiyetinin üst yapıyı belirlediğini bilmeden ülkede yaşanan bunca hukuksuzluğun adaletsizliğin nedenini nasıl anlayacağız?
olaya kızıyoruz .

@ippon yanlış anlatmışım demek ki. şeriatçı ve ırkçı söylemlerin bu konuyla ne ilgisi var demiştim. saydığınız konuları, benim bunca mesajımı takip edersiniz, göz ardı edeceğimi nasıl düşündünüz? her yerde bas bas bağırıyorum, bisikletli ulaşım mücadelesi antikapitalist bir mücadeledir diye. şehir hakkını anlatıyorum, harvey diyorum, lefebvre diyorum, toplumsal hareketlerle dayanışmadan söz ediyorum... bir yerde hata yaptım galiba mesajı yazarken?

Parası ve imkanı olan kaçsın. Artık boş laf kalabalığı (rahmet, ah vah, hak, hukuk, guguk, suç ve ceza vb......) yapmayıp direkt olarak yapılması gerekeni yazıyorum. Hayatınıza ve bireysel haklarınıza değer veren bir yere gidin. Burada bunları asla bulamayacaksınız. Burası artık yukarıdaki trol arkadaş gibilerin ülkesi. Şu gerçeği kabullenin.
Nereye kaçak? Buca ya mı? Ben İzmirliyim babam İzmirli dedem İzmirli nereye gidem anlamadım :/

Oğlum da İzmirli :( Burda doğduk muhtemelen burda öleceğiz ben gitmiyorum bi yere.

@ippon yanlış anlatmışım demek ki. şeriatçı ve ırkçı söylemlerin bu konuyla ne ilgisi var demiştim. saydığınız konuları, benim bunca mesajımı takip edersiniz, göz ardı edeceğimi nasıl düşündünüz? her yerde bas bas bağırıyorum, bisikletli ulaşım mücadelesi antikapitalist bir mücadeledir diye. şehir hakkını anlatıyorum, harvey diyorum, lefebvre diyorum, toplumsal hareketlerle dayanışmadan söz ediyorum... bir yerde hata yaptım galiba mesajı yazarken?
aynı şeyleri düşünüyoruz yanlış bir yaklaşım söz konusu değil lakin forumun genel bilinç düzeyi (genelleme yapmak istemiyorum) hala bisikletin vidası civatası tüyü fırçası düzeyinde ilerliyor. anti/kapitalist mücadelede bu alanı da bırakmayalım dedik ama her gün sinir katsayımızı zıplatan bir kılçık çıkıyor ,tam iki kelam edip konu evrilecekken , şairin de dediği gibi/
ne zaman iyi şeyler düşünsem cinayetsiz bir gün düşünsem anasından otoparkçı doğmuş itin biri başıma dikiliyor../ sonra konu şirazesinden çıkıyor.

Ooo, vatan haini damgası... Alırım bir dal :)

Forumdaki bu gereksiz tipler ve asalak serzenişler ülke gündemi ve ortalama vatandaşının izdüşümüdür.

Bu başlıktaki içler acısı konuda dahi ağızlarından salyalar saçarak oraya buraya saldıranlara diyecek bir şey bulamıyorum ve maalesef kendimi tutamayıp konuya dahil oluyorum. Ne kadar sakin olmaya çalışsam da içten içe daha da soğuyorum şu memleketten ve halktan. Medyadan, televizyondan kaçıyoruz forumda aynı tiplere rast geliyoruz. Sanırım buraya da ara vermek gerekiyor...

Uçaktan inince faşolar linç etmişlerdi Barbaros'u fakat ne kadar da haklıydı...

Parası ve imkanı olan kaçsın. Artık boş laf kalabalığı (rahmet, ah vah, hak, hukuk, guguk, suç ve ceza vb......) yapmayıp direkt olarak yapılması gerekeni yazıyorum. Hayatınıza ve bireysel haklarınıza değer veren bir yere gidin. Burada bunları asla bulamayacaksınız. Burası artık yukarıdaki trol arkadaş gibilerin ülkesi. Şu gerçeği kabullenin.
Kusura bakmayın da bunu kabullenmem. böyle çevrenize umutsuzluk aşılamak bozgunculuk olur, bunu yapmayın. Bize tarih olarak hep zaferleri okuttular, ancak yenilgilerden de çok şey öğrenebilirdik. Bizim yenilgilerimize en fazla bozgunculuk sebep olmuştur. Yenilgiler bu nedenle hep katastrofik olmuş, kısa zamanda büyük toprak ve insan kayıplarıyla sonuçlanmıştır.

Gerçek kahramanlar ise bu gece o amcanın düştüğü yerde bisikletlilerin sesini duyurmaya çalışanlardır gözümde.

BİSİKLETLİ ÖLÜMLERİ DURSUN

Bu eyleme katılan kıymetli hanımefendiler ve beyefendiler Allah sizden razı olsun ,ortada bir haksızlık var ve susmayarak demokratik tavrınızi ortaya koydunuz. Benden daha yürekli siz hanımefendilerin ve beyefendilerin önünde saygıyla eğiliyorum. Sağolun Varolun.

@tanzerkantik TDK sözlüğünde kaza ''İstem dışı veya umulmayan bir olay dolayısıyla bir kimsenin, bir nesnenin veya bir aracın zarara uğraması'' olarak geçiyor. önlenemez, kaçışı olmayan gibi bir şey belirtilmemiş. ona ''doğa olayı'' diyoruz zaten. dediğinizin tam tersi, kaza dediğimiz vakalar, ihmalcilik, vurdumduymazlık, düşüncesizlik, pervasızlık, gerizekalılık sonucu oluşurlar. olaydaki kişilerden hiç birinin hatası olmadan ''kaza'' dediğimiz şey oluşmaz.

@gururlayerli alkol satışını belli bir saatten sonra yasaklamak ''tecavüz işleyeni öldürmek'' değil, ''X yaşını geçmesine rağmen evlenmemiş erkekleri hadım etmek'' gibi bir olay. suçun yaşanmaması için cezayı büyütmek değil de direkt o suçun oluşabilmesini teknik olarak engellemek. ama şu var, alkollü kaza yapan birinin o kazayı alkolsüzken yapmıyor olduğunu nasıl garantileyebilirsin? türkiye trafik kazalarında çok insan ölen bir ülke. bu kazaların ne kadarı alkollü sürücüden oluşuyor? gören de sanar ki bütün kazalar akşam 10'dan sonra... çoğalarak geliyosunuz malum emir büyük yerden, ama nicelik yerine nitelik olaydı iyiydi...
Üstadım kaza anlamını yazan kişinin de en az merak eden herkesin de bildiğini düşünüyorum. Lakin sanırım "çarpma" amacı kütle farklılığı, medyanın aracın hızından ziyade bisikletlinin neden bisiklet yolunda olmadığı gibi absürt başlıklara odaklanması ve kaza ifadesi ile sıradanlaştırma yerine kullanılarak algı yaratma amacında olduğunu düşünüyorum. Çarpma ifadesi bence daha doğru tabi göreceli dediğin gibi sonuçta yorumdan ziyade alışılmışlık işin içine giriyor.
İçki konusu abes bir insan vefat etmiş o mu alkollü bu mu alkollü... direksiyonda olan her birimiz için kurallar geçerli. gerisi teferruat.
Allah rahme eylesin, her iki aileyede sabırlar dilerim.

Geri