Scudo Sports

İzmir'de Cube marka satan yerler?

Merida kullanan biri olarak tuhaf geldi bana. Hiç kötü bir marka olduğunu düşündürmedi bugüne kadar. Hayret

Scudo
Bence karbon meselesi yanlış anlaşılmış. Ben yabancı sitelere de baktım. Adamlar '' bisiklette karbon alaşım '' ya da '' karbon malzeme '' demiyorlar.

Demek istedikleri şu: kadro geometrisi karbon kadrodan esinlenerek hazırlanmış. 8 seri karbon bisiklet satıyorlardı Decahtlonda, bu bisikletin geometrisini oluştururken işte o karbon kadronun geometrisini örnek almışlar.

Aynı bisiklet Forum İstanbul'da da var, fiyatı 3.100 TL. Bence bisiklet güzel. O parayı edip etmeyeceği kişiye ve beklentilere göre değişir. Fiyat-performans olarak bakarsak, bence fifti fifti; sınırda. Çok ta ucuz değil yani.

Merhabalar öncelikle.

Ben 7 aydır bu forumdayım ve birçok tartışmaya girdim çıktım.

Cevaplar yazdım konular açtım , birkaç ağabey ile arkadaş olduk. Onlar da bana çok yardımcı oldu.

Beni bilen bilir zaten :D

Bu 7 ay içerisinde bisikletten ve parçalar bakımından pek çok şey öğrendim. Hepinizden ALLAH razı olsun.

Param olsa en iyi bisikleti toplayabilecek durumdayım ama maalesef maddi sıkıntılar işte :(

Ve ne yapıp edip çok iyi olmasa da Ng650 26 HD de karar kıldım.

Size son birkaç sorum var hemen sorayım ;

1-Bisikletin kronik sorunları var mı ?

2-Aldıktan birkaç ay sonra değiştirilmesi gereken en önemli parça ne ? (en önemlisi bu ben maşa olarak düşündüm ama bilmiyorum)

3-Şu an kullandığım bisiklet çift amortisör 21 vites (sunrun) V fren. Salcano'ya geçmek büyük fark yaratır mı ?

4-Arazide kullanmayacağım ancak bolca kaldırıma çıkar inerim ve bisikleti her türlü yola sokarım(Su,yağmur,yağmur,toprak,stabilize yol vs.). Bunlar çok arıza yaptırır mı ?

5-Boyum 1.78 , bacak boyum 90 cm bana uygun kadro boyu kaç inç ?

6-Son olarak bisikleti 699 TL'ye 100 TL nakit geri kalanı 12 taksit ödeyeceğim sizce böyle yapsam nasıl olur ? Yoksa daha iyi ödeme şekli var mı ?

Bisiklet bu > (link)

Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ben şahsen senin yerinde olsam biraz daha sabredip para biriktirirdim bütçemi 700den 1000e çıkarıp ikinci el bir bisiklete yönelirdim..
Bu bisikleti alıp donanıp iyileştirmesi yapmayı mantıklı görmüyorum ben, hem senin için daha masraflı olur hemde bu bisiklete geliştirme yapmaya değmez.
Bisiklet bana yeter işimi görür diyorsan al ama üzerinde iyileştirme yapıcam diyorsan ben direk başka bi bisiklete yönel derim..

Ve son olarak eğer hidrolik disk fren yerine V frenli bir bisiklet seçerseniz daha yüksek bir model alma fırsatınız olur. Yağmurda/çamurda ki fren performansınızı arttırmak için 4 mevsim fren pabuçları takabilirsiniz, hidrolik disk kadar performans alamasanız da fren performansiniz artacaktır

Ben de 2. el almanı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: akifberkant
Pekii bu ng nin kadrosu standart 16 inç mi yoksa karo seçenekleri var mı ?

Durrrrrrrr alma :) bu model 27 vites ve maşası daha üst hem daha ucuz. Bence hidrolik frenden vazgeçmek yerinde olur.
(link)

@Emre GÜLEN

Peki kadro disk fren uyumlu mu olur da takmak istersek ?

Peki astro 212 hd nasıl dır ? hepsiburada da peşin fiyatına 12 taksitle var 719 TL iyi mi ???

@enes savaş

O modelle benim attığım linkteki model hemen hemen aynı. Tercih senin ya hidrolik fren , 21 vites ya da v fren ,27 vites.

@Emre GÜLEN

Ben bıktım v frenden o kolu sıka sıka elim acıyor sonra nasır tutuyor ellerim :agla: :(

@enes savaş

Bu düşünceye eski bisikletinizden vardıysanız bir mağazaya gidip shımano,tektro gibi v frenleri deneyin ondan sonra tercih yapın bence.

@enes savaş

kendi pabuçları ile tektro bile çok iyi performans sağlıyor bana, henüz ıslak haldeki performansını bilmiyorum ancak tahminim yeterli olacağı yönünde.
ayrıca bu pabuçlar kullanılmaz hale geldiğinde de baradine 3renklilerden alacağım. gerekli olursa(sanmıyorum ama) deore v fren bacakları da eklenebilir uygun bir fiyata.
v fren işinizi görecekse hidrolik ile hem fazladan masraf yapmayın hem de sürekli taşıyacağınız ek 1kilo(ortalama) yüklemeyin bisiklete.

disk fren takılamıyor bu arada astro 270sv'ye.
disk frenli bisiklet alacaksan da 212hd, ng650'den çok daha iyi bir alternatif olur.

bu arada dikkat et kadro boyuna, eğer doğru ölçtüysen ve bacak boyun 90cm ise 20inch gerekir sana.
astro 270 de 212 de 18 inch kadrolu hepsiburada'da.

@Mert C.

Ya ben yanlış ölçüyorum ya da enes yanlış ölçüyor. Benim boyum 1.85 bacak boyum 85 çıkıyor . 1.78 birinin 90 cm bacak boyu olması bana garip geliyor.

@Emre GÜLEN

1,75boy 80cm bacak benim de... bu arada benim bacaklarım da vücuduma oranla uzun kalıyor. doğru ölçmeme ihtimali olduğunu düşünüyorum ben de.

b&o'un sitesinde sedona dağ bisikletleri indirime girmiş, bir bak onlara da ama sipariş vermeden stok durumu sor mail ile ;)

212 hd gerçekten güzel bir bisiklet alınabilir bnce sakın 21 vites alma yetmiyor kardesim en az 24 al onunda aynakol oraın yüksek olsun

1)Bu arada kronik sorun olarak salcano ng650 lerde kronik sorun tek bildiğim göbekler süreklli söylüyorum bunu zaten :)
2)Amortsörü iş görür de bnce değiştirmen gerken ilk şey aynakol sonra amortisör bir de bu üstündeki lastikler çok kalın şehir içi çok yorar :)
3)Tabiki fark yaratır bir kere bisiklet hidrolik disc olduğundan bayağı memnun kalırsın avid elixir 1 güzel bir frren seti önceki bisikletinden de hafif olduğu için daha rahat kullanırsın :)
4)Dediğim gibi hor kullanımda göbekler sıkıntı çıkarır
5)medium kadro boyu yeterli olur sanırım :)
6)Ödeme konusu sana kalmış :)

Evet artık kesin ve kesin yeni bisikletime kavuşuyorum :D :alkis: :mlk: :cool:

Hepsiburada.com sağolsun ikinci eli aynı para olan malı sıfır fiyatına satıyor :)

Ürün ASTRO 212 HD normalde 850 TL olan bisiklet indirim ile 719 TL'ye düşmüş bir de 75 TL wordpuan veriyorlar :)

Etti mi size 644 TL - onu da peşin fiyatına 12 taksit yapıyorlar ohh ne güzel. :mlk: :D

İlk defa internetten alacağım için biraz sıkıntılıyım aslında acaba bişi olur mu diye ? :eek:ha: :eek:

Ama koskoca hepsiburada üçkağıt yapmaz herhalde ! :alkis: :in:

Neyse nasipse yarın veya pazartesi gelir ben de bi detaylı inceleme yapar sizlerle paylaşırım. :)

He birde İZMİR/BAYRAKLI-BORNOVA civarında olanlar bana ulaşsın birlikte ufak turlar yaparız :)

Yorumlarınızı esirgemeyin !!!!!!

SAYGILAR...

Geri