Scudo Sports

İzmir

Ben Ozan. Buca Enhoşlar' da oturuyorum. 14 yaşında bir bisikletseverim :) Bisikletim Bianchi Alto. http://www.bianchi.com.tr/images/urunresim/2014/medium/ALTO.jpg

Scudo
Merhaba Poligon dan Can.. kron city tourer 24 hd ile şu aralar tek başıma akşamları Turlamaktayım genelde üstümde Torku forması oluyor . Beni görürseniz durdurabilirsiniz :D .. hangi gruplar var bu bölgede bilmiyorum.. grupla hareket etmek daha iyi olur.. önerileri bekliyorum :) iyi pedallar

İzmirde öyle özel yoş beklemeyin Konyada okurken bu konuda şanslıydık heryer bisiklet yoluydu burda ise araçlarla bir gitmek zorundayız.. emniyet şeridi olduğu sürece sıkıntı yok yollarda :)

Selam Can
Buca pedal var onlara katılabilirsin aktif bir gruptur

(link)

Adım Burak. Karabağlar da oturuyorum. Bisikletim Giant Roam 1. Alalı 5 ay oldu ama sınavlara hazırlandığımdan dolayı en fazla iki üc kere kullandım. Sınavlarım bittiğinde uzun yol turlar yapmayı düşünüyorum.

Adım Yiğit. Yaklaşık 1 yıldır bisikletlerle iç içeyim kurtulamıyorum da bir türlü.. :)) Ayrancılar da oturuyorum. Bisikletim Salcano Astro 210V

• Beğen
Tepkiler: PIERzig
İzmir'e 1000 km. bisiklet yolu yapılsa,taksici,minibüscü ve park eden araçlardan dolayı kullanamayız.
ayrıca yayalar bisiklet yolundan yürür,istediğin kadar burası bisiklet yolu levhası koy,yayanın umrunda olmaz.
yolun en sağındaki çizgi ile kaldırım arasında bir bisikletin geçeceği boşluk olsun yeter. böylece tüm İzmir yollarında bisiklet yolu olur.

sayın belediye yetkilileri yanılmıyorsam 2009 da kendi internet sitelerinden aşaağıda verdiğim linki yayınladılar,
Bornova'daki 24,5 km. lik yolu gören oldu mu?
(link)

Yapılan bisiklet yollarının yanlarına yaya ve araç girmesin diye bariyer yapılsa bir sorun olacağını düşünmüyorum. Şunun gibi :

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPurwniXBX3XGs2iBoCNTynEOuZ1dUu0qGfwdU1y_VPFi5QoJFnQ

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQbdbaBMd55fbYnPONrNXusAobaS0CpL75SyHUBneBjnsa5bpQmHA

• Beğen
Tepkiler: Hamit E.
Wikiloc sitesindeki rotalar.

İzmir Bisiklet rotaları : (link)

İzmir Bisiklet Turu rotaları : (link)

Narlıdere - Karaburun rotası da var. Çok uzun rotalarda var.

İzmir Dağ Bisikleti rotası : (link)

• Beğen
Tepkiler: Soz_K ve Hamit E.
Merhabalar foruma yeni katıldım adım engin yaş 38 beş yıl önce çalınan bisiklet imden sonra 2. El aldığım triban 3 le tekrar başladım gaziemirde oturuyorum tekrar form tutabilirsem bir gün görüşmek dileğiyle kazasız belasız iyi ve neşeli pedallamalar diliyorum :rolleyes:

Erman ÜNAL
Karabağlar
Btwin Triban 3 Yol Bisikleti ve Scott Sportster P5 Şehir Bisikleti kullanıcısıyım. Kendi bölgeme yakın arkadaşlar ile buluşup birlikte turlamayı çok isterim.

Merhaba. Dokuz Eylül Üniversitesi Makine müh. Son sınıf öğrencisiyim. Bu sporu uzun süreler yapmayı düşünüyorum.
Dün başlama kararı aldım. Okul yüzünden çok çok ertelenmiş bir karar. Çok fazla uzun yol tecrübem yok. Yeniyim. Yardımlarınıza çok ihtiyacım olacak.

Edit;

Arkadaşlar merhaba;

Genel olarak bilgi edinme amaçlı bir kaç soru sormak istedim. Uygun başlık bulamadım. Burdan soruyorum. Yanlış başlıktaysam taşına bilir. Kusura bakmayın.

Gördüğüm kadarıye en son küçükken bisiklete binmiş, ve şimdi bu sporu düzenli olarak yapmak isteyen benim gibi bir kaç arkadaş daha var. Ben 5 senedir uzun soluklu bisiklet kullanmadım.anak şu anda okulumu rahatlattım ve düzenli bir işe girdim. Artık daha fazla ertelemek istemiyorum. Uzun zamandır heves ettiğim bu spora bir an önce başlama kararı aldım. Aram motorundan bu forumu buldum. Okuldaki bisiklet kulübüyle de iletişime geçmeye çalışacağım.

Ön hazırlık olarak bir kaç soru sormak istiyorum;

1- Benim şu an yeni sıfır bir bisiklet alma durumum yok. Modelini tam hatırlamıyorum ama çok sağlam ve eski- (2008)'de almış olmammız lazım- bir Bianchi MTB var elimde. Özelliklerini tam bilmiyorum full amörtisör, pabuçlu fren var. Doğanbey'deki yazlık evimizde duruyor. Bir hafta sonu gidip almayı düşünüyorum ancak. Cumaovası İZBAN aktarmasına kadar getirip ordan Hatay'daki evime çok rahat ulaştırırım. Doğanbey'den cuma ovası aktarmasına tam 40km yol var ve tırmanış kısmı bi hayli uzun. Seferihisar tarafından getirirsem 60km yapıyor eve kadar. Sizce ilk sürüş için bu kadar uzun yok yapabilir miyim? Yada o tarafa düzenlenecek yakın zamanda bir tur varsa dönüşte size katılabilir miyim? Brni bilgilendirirmsiniz bu konuda.

2- Güzel bir kask alamak ilk önceliğim. Onsuz olmayacağının farkındayım. Onun dışında başlangıç olarak giyim konusuda başka ihtiyacım olana acil birşey varmı? ilerleyen seviyelerde mutlaka, ayakkabı, tayt vb. ürünlere geçiş yapılabilir. Bilgilendirirseniz çok sevinirim

3- Kayıt yada üye olabileceğim bir dernek, yada facebooktan tavsiye edebileceğiniz, benim de organizasyonları takip edebileceğim bir sayfa grup var mı?

Umarım en zor kısım olan başlangıç kısımlarını atlatır bir an önce şu spora başlayabilrim.
Bu süreçte sizleri çok soru yağmuruna tutabilirim.
Af eyleyin.

Teşekkürler.

Adım Umut Özcan.
Bornova/Manavkuyu'da oturuyorum.
Yaşım 18
Çarşamba akşamları ve haftasonları beraber pedallamak isterseniz uygunum.
MTB kullanıyorum. Kron XC 250

Alper Emiroğlu
Bornova/Manavkuyu'da oturuyorum
yaşım 24
haftasonları en az 40-50 km yol yapmadan kafamı yastığa koyamıyorum
sedona 729 "29 MTB kullanıyorum

Bütün pedal tutkunlarına kolay gelsin diyerek başlamak istiyorum. Ismim Hüseyin. Karşıyaka Alaybey mah. ikamet etmekteyim. Hafta sonları bircok insan görüyorum bisikletini alıp pedal çeviriyorlar. Dedim artık zamanı geldi. Yaş 37 :)):)) İnaniyorum forum da benden daha bilgili kişiler vardır. O kişiler için hazirladiğım birkaç sorum var. Cevap verirseniz en azından kafamdaki resim netleşecek...
1. Cüzdanımı ve beni yormayacak bir bisiklet almak istiyorum. Amacım şehir içinde kullanmak ama kır gezisi de yapmak istiyorum. Ilk başta beni yormayacak. Ki soğumak istemiyorum... Bu sekilde olan bir bisikleti Izmir içi uygun fiyatlı nerden alabilirim ve sizce marka/modeli ne olmalı
2. Bir bisiklette olmazsa olmaz ekipman hangisidir.(kask'dan farklı olarak)
3. Hadi aldık. Ilk etapta fazla yormaması ve sogutmaması için haftada kaç gün günde kaç km yol yapılmalı. Ve Karşıyaka'yı bilenler icin örnek güzergah

Ilginiz için şimdiden teşekkür ederim...

@hüseyin şükran

Selamlar. Ben de çok benzer sorular sorup, şu başlıkta çok güzel cevaplar aldım. Okumanızı öneririm.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=129432

Ben de İzmir'li bisikletçiler ile tanışmak istiyorum. Perşembe akşamı bisikletçileri güzel bir sosyal grup. Bornova Evka-3Den bisiklet ile çıkmak biraz güç. Ege kampüs içine girip forum bornova üzerinden Alsancak belki yapılabilir.

@hüseyin şükran
Kendi fikirlerime göre cevap vereceğim,
1-Alaybeyde size yakın Seda bisiklet var. Merida nın crossway serisine bakabilirsiniz, Scott sportster olabilir, ghost cross 1300 - 1800 modelleri olabilir. Hidrolik ve kitlenebilir bir maşa alın mutlaka, düz maşa ben çok memnun kalmadım, %90 asfalt ta kullanmayacaksanız düz maşa tavsiye etmiyorum, şehir içi sürüş zevki, yerini temkinli sürüşe bırakıyor. bu da aldığınız zevki azaltıyor. Hemşeri olduğumuz için kullanacağınız yerleri az çok tahmin ettiğimden yola çıkarsak yine hidrolik kitlenebilir maşayı tavsiye edeceğim.
2-Bence Kask-Eldiven-Tayt 3 lüsü... üçünü birbirinden ayıramam...
3-ilk etap ta 30-40 km turları yorulmadan alacağınızı düşünüyorum.

Herkese keyifli pedallamalar diliyorum.

Muhammet Budiyar
Bayraklı
Yaşım 27
Mavi Sedona 711 kullanıyorum.Haftaiçi saat 16.30 dan sonra 2 günde bir bayraklıdan çıkıp Bostanlı sahil bisiklet yolundan devam ederek mavişehire kadar turlayıp geliyorum.Pedallamak isteyen arkadaşları beklerim :)

Benim sadece pazarlar müsait. Bu konuda herhangibi bir hareketlilik var mıdır? Teşekkür ederim...

Geri