Scudo Sports

İzmir

Scudo
Ben de gönderdim. Umarım, yüksek bir sayıya ulaşabiliriz ve inşallah dilediğimiz gerçekleşir.

• Beğen
Tepkiler: Ayhan Çifter
@Deniz Tansıman

Merhaba, ben de Gaziemirliyim ve hafta sonları şöyle 3-4 saatlik turlar yapacak arkadaşlar arıyorum. bilginize....:)

@serhan aktaşgül

selam arkadaşım bende bir şirinyerli olarak bisiklet sporuna başlamayı düşünüyorum fakat bir türlü karar veremedim bana bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim.öncelikle bütçem 500 600 arası ve bisikleti genelde işe gidip gelirken kullanmayı düşünüyorum ayrıca tur amaçlı bir bisiklet olursa daha iyi olur.hangi marka ve hangi bisiklet mağazasını önerirsin.önerilerin için şimdiden teşekkürler.......

İzmir Bisiklet Derneği Nisan 2011 Tur Programı:

9 Nisan 2011 Cumartesi, Şehir Ve Doğa Turu
Karşıyaka İskelede buluştuktan sonra Altınyol Turyağ durağı arkasından Bayraklı bisiklet yoluna geçerek Melez Deltası ve devamında Alsancak 1.Kordon’dan bisiklet yoluna çıkıyoruz.Pasaport ve Konak güzergahındaki bisiklet yolunu takip ederek, sırası ile Göztepe İskele,Üçkuyular İskele istikametinden Kent Ormanına ulaşıyoruz.Kent Ormanı içindeki patika yoldan İnciraltı, daha sonra Sahilevlerine ulaşıyoruz.Sahilevlerinde verilecek yemek ve dinlenme molasından sonra Üçkuyular iskelede turumuzu sonlandırıyoruz.Arzu edenler tur sonrası Dernek merkezimizi ziyaret edebilirler.
Parkur : Karşıyaka-Bayraklı-Alsancak-Pasaport-Konak-Göztepe-İnciraltı-Sahilevleri
Buluşma yeri : Karşıyaka İskele
Buluşma Saati : 09:00
Zorluk derecesi : Kolay – Düz,kısmi anayol ve genellikle bisiklet yolundan
Mola : Sahil Evleri – Sahil Cafe

10 Nisan 2011 Pazar, Labranda-Alabanda-Alinda Antik Şehirler-Tarihi Güzellikler Turu
Parkur : Labranda,Karpuzlu,Alabanda,Alinda,Çine
Sizleri, harika bir tarih yolculuğuna davet ediyoruz. Başlangıç noktamız muhteşem manzaralı Labranda Antik Şehri. Labranda’da yapacak olduğumuz kahvaltıdan sonra 25 km pedallayarak Alinda Antik Şehri’ne geçeceğiz. Alinda ziyaretimiz sonrası 22 km daha pedallayarak Çine İlçesi’ne 7 km. uzaklıkta Alabanda Antik Kenti’ne uğrayacağız. Alabanda’daki molamızdan sonra 7 km daha pedallayarak Çine İlçesi’ne ulaşacak, meşhur köftesi ve ayranı ile zamanımıza geri döneceğiz.
Buluşma Yeri : Konak İskele, 07:00
Zorluk derecesi : Kolay – Düz,kısmi anayol. Toplam 54 km.
İzmir – Aydın Otobüs Ücreti : 25 TL (Dernek Üyesi)
İzmir – Aydın Otobüs Ücreti : 35 TL (Dernek Üyesi Olmayan)
* Pazar Sabahı Saat : 07:00 ile 08:00 arası bisikletler araca yüklenecektir.
* Pazar Sabahı Saat: 08:00 de hareket edilecektir.
* Toplanma Yeri Konak İskele Otopark Alanı
* Bu turumuzda kahvaltı molası verilmeyecektir.
* Kontenjan sınırlıdır.
* Bisikleti olmayan katılımcılar dernek ofisimizden bisiklet ve kask kiralayabilirler.
Rezervasyon ve İletişim ;
0 232 483 40 46 – 0 530 243 19 95
E-mail : info@izmirbisiklet.org

16-17 Nisan 2011 Cumartesi-Pazar, Fethiye Yediburunlar-Alınca Gezisi
Parkur: 1.gün Fethiye,Esenköy,Gökben,Yağcılar-Karedere-Gavurağılı (66 km)
2.gün Gavurağılı-Karedere-Bel-Gey-Karaağaç-Kirme-Ölüdeniz (75 km)
Dünyaca ünlü Antik Likya yolu üzerindeki Alınca,Gey ve Karaağaç köylerinde denizden 1000 metre yükseklikte bulutların arasında muhteşem manzara eşliğinde pedal çevirmek ister misiniz ? Bu ayrıcaklı tura katılmak için acele edin. Kontenjan sadece 25 kişi.
Zorluk derecesi : Zor – Dik çıkışlı toprak yol. MTB kullanılması zorunlu

16 Nisan 2011 Cumartesi, Doğal Yaşam Parkı Turu
Parkur : Doğal Yaşam Parkı turumuz bisiklet binmeye yeni başlamış bisiklet severler ve düz yoldan keyif alan bisiklet dostları içindir.
Buluşma yeri: Karşıyaka İskele
Buluşma Saati: 09:00
Zorluk derecesi: Kolay – Düz ve bisiklet yolundan, ters rüzgar olabilir
Mola: Kaklıç Köyü Kahvesi

17 Nisan Pazar, Kemalpaşa-Kımız Çiftliği Gezisi
Parkur : Konak-Bornova-Kavaklıdere Köyü-Kemalpaşa-Kımız Çifliği
Toplanma Saatleri : Karşıyaka 09:00 (İskele Önü)
Konak 09:00 (İskele Önü)
Toplanma Yeri : Bornova 10:00 (Kampüs Önü)( MANİSA KAVŞAĞI)
Karşıyaka ve Konak’tan gelecek gruplar ile Bornova Ege Üniversitesi Kampüs girişinde toplandıktan sonra Ankara yolundan Kavaklıdere köyüne varacağız.
Köyde verilecek çay molasından sonra Belkahve rampalarından Kemalpaşa’ya ineceğiz.
Daha sonra Kemalpaşa merkezden devam ederek Kımız çiftliğine varıyoruz.
Kımız çiftliğinde verilecek yemek ve ihtiyaç molası sonrasında Bornova’ya dönüş yapacağız.

23 Nisan 2011 Cumartesi, Minikler Bisiklet Yarışı
Yer : Kültürpark Fuar Alanı
23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İzmir Fuarında minikler bisiklet yarışı düzenliyoruz.
4-9 yaş arasında 3 farklı kategoride yapılacak yarışmaya bütün çocuklar katılabilir.
Sürpriz hediyeler ve yarışmalar minikleri bekliyor.

24 Nisan 2011 Pazar, Sarnıç Gezisi (Piknik ve Eğlence)
Parkur : Konak-Varyant-Karabağlar-Gaziemir-Sarnıç
Toplanma Yeri : Konak İskele, 09:00
Konak iskelede buluştuktan sonra Varyant-Karabağlar yolunu izleyerek Gaziemir’e gideceğiz.
Daha sonra Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmete açtığı Sarnıç bisiklet yolunu kullanarak Sarnıç ormaniçi mesire alanına varacağız.
Burada Gaziemir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan festivali kapsamında mesire alanında yapılacak olan pikniğe katılıyoruz.

30 Nisan 2011 Cumartesi, Güzelbahçe – Urla Turu
Parkur: Güzelbahçe – Urla İskele
Mola: Güzelbahçe Işıklar Börekçi – Urla İskele
Zorluk derecesi: Kolay – Düz ve sahilden, ters rüzgar olabilir
Toplanma Saati: 08:30 Bostanlı İskele – 09:00 Üçkuyular İskele (Bostanlı’ dan Feribot Kalkış: 08:45)
Toplanma Yeri: Karşıyaka Grubu için Bostanlı İskele – İzmir grubu için Üçkuyular İskele

01 Mayıs 2011 Pazar, Foça Yeniköy Gezisi
Parkur : Karşıyaka İskele-Bostanlı-Seyrek-Maltepe-Bağarası-Yeniköy
Buluşma Saati: 08:45 – Konak İskele , 09:00 vapuru ile Karşıyaka’ya hareket
Buluşma yeri: 09:30 Karşıyaka Vapur İskelesi Önü
Harika gözlemeleri,katmeri,yayık ayranı ve şekerpare tatlısıyla ünlü Foça Yeniköy’e gidiyoruz.
Karşıyaka İskelede buluştuktan sonra Bostanlı-Sasalı yolu-Seyrekköy üzerinden Maltepe-Gerenköy’ü geçerek Bağarası’na varacağız.
Yeniköy’de verilecek yemek molası ve dinlenme sonrasında İzmir’e dönüş.

• Beğen
Tepkiler: Ali Hekimoğlu
2011 Nisan Ayı Tur Programı
NİSAN AYI SALI AKŞAMI BİSİKLET TURLARI

TARİH : 5 Nisan 2011
GÜN : Salı akşamı
TOPLANMA SAATİ : 20:00
TOPLANMA YERİ : Karşıyaka iskele
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – bisiklet yolundan Bostanlı – Koçtaş önü – Sasalı

TARİH : 12 Nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – bisiklet yolundan Bostanlı – Koçtaş önü – Kaklıç

TARİH : 19 Nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – bisiklet yolundan Bostanlı – Koçtaş önü – Sasalı

TARİH : 26 Nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – bisiklet yolundan Bostanlı – Koçtaş önü – Kaklıç

NİSAN AYI PERŞEMBE AKŞAMI BİSİKLET TURLARI

TARİH : 07 Nisan 2011
GÜN : Perşembe akşamı
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – Naldöken – Turan – Altınyol bisiklet yolu – Alsancak bisiklet yolu – Kemeraltı hisarönü

TARİH : 14 Nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – Karşıyaka Çarşı – Bahriye Üçok Bulvarı – Ordu Caddesi – Yeni Girne – Otoban mevkinden dönüş Girne Caddesi – Yunuslardan dönüş Girne Caddesi – Latife Hanım Sokağı – Latife Hanım Anı Evi

TARİH : 21 Nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – bisiklet yolundan Bostanlı – Koçtaş önü – Kent Hastanesi – Çiğli – Ulukent

TARİH : 28 Nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – bisiklet yolundan Bostanlı – Koçtaş önü – Blacksnake Carting Yarışları (Yarışma ile ilgili ayrıntılar etkinlik bülteninde bildirilecektir.)

NİSAN AYI CUMARTESİ BİSİKLET TURLARI

TARİH : 02 Nisan 2011
GÜN : Cumartesi
TOPLANMA SAATİ : 09:00
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – Koçtaş önü- Kent hastanesi - Ulukent- Emiralem

TARİH : 09 Nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – Naldöken - Turan – Altınyol bisiklet yolu – Bornova Ege Üniversitesi – Kavaklıdere - Pınarbaşı

TARİH : 16 Nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka İskele – Kaklıç – Seyrek

TARİH : 23 Nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka İskelesi – Konak – Karabağlar – Gaziemir – Menderes – Değirmendere (Şelale)

TARİH : 30 Nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – Konak – Güzelbahçe sahil yolu – Urla İskele

NİSAN AYI PAZAR BİSİKLET TURLARI

TARİH : 03 Nisan 2011
GÜN : Pazar
TOPLANMA SAATİ : 08:30
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – Konak – Güzelbahçe sahil yolu – Urla – Özbek

TARİH : 10 Nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – Bisiklet yolundan bostanlı – Koçtaş önü – Kaklıç – Seyrek – Maltepe – Gerenköy – Kozbeyli

TARİH : 17 nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – Konak – Üçkuyular – Güzelbahçe – Bademler – Turgut Köyü – Düzce köyü – AZMAK KOYU

TARİH : 24 Nisan 2011
GÜZERGAH : Karşıyaka iskele – Naldöken – Turan – Altınyol bisiklet yolu – Bornova Ege Üniversitesi – Sabuncubeli – Manisa – Muradiye – Emiralem

• Beğen
Tepkiler: Ali Hekimoğlu
Merhabalar arkadaşlar. Bende Narlıdere'de oturuyorum . Genelde hafta sonları çıkıyorum tek başıma Urla-Narlıdere ara sıra Alsancak-Narlıdere. Bir kaç kişi olsak fena olmaz aslında :)

herkeze merhabalar. adım özgür. şirinyerde oturuyorum.bisikletim trek fx 7.0 görüşmek üzere herkeze iyi sürüşler......

Olsa, takıma katılmak için yeri göğü inletirdim herhalde. :D

Ayrıca arkadaşlar Ege Pedal Spor Kulübünde 2 adet bisiklet antrenörde mevcut ve bisiklet adına geçmişi gerek yarış ve gerekse de bilgi bakımından sizlere yön verecek çok değerli profesyonel arkadaşlar var. Detaylı bilgi için Özelden mesaj atabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Şener
Sürekli Karşıyaka-Bostanlı arasında tek başıma gezerim.Turlara pek katılmadım ama katılmakta isterim açıkçası fakat bir türlü fırsat bulamadım. Ayrıca imkanların bisiklet yollarının bol olduğu yerde çok fazla ilgi olmaması çok ilginç..

@mehmetboyaci

Geçen sene yani 2010 yazında ben de tek başıma her gün K.yaka - Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na gidip geliyordum.
Şimdi Ege Pedal grubuyla hafta içi (salı - perşembe) ve hafta sonu (c.tesi - pazar) turlarına katıldığım gibi, çoğu zaman gün içinde de Kaklıç - Sasalı ya da Meles çayı , Konak, Göztepe turları yapıyoruz.

Narlıdere Kantar durağı yakınlarında oturuyorum, hersabah-akşam iş gerekçesiyle Atatürk hastanesine gidiyorum. Bunun dışında haftasonları aksilik olmazsa MANASTIR'a çıkıyoruz (kardeşim ve bir arkadaşım) Bilginize, herkese iyi pedallar.

Merhabalar Yaşım 18 İzmir / menemende ikamet ediyorum MTB kullanıyorum Eğer bu taraftan olan arkadaşlarım , abilerim varsa tanışıp birlikte pedallamak isterim keyifli forumlar dilerim BF ailesine ;)

Herkese selamlar,
Beş Parasız Bisikletle Türkiye Turu’nu tamamlayan gazeteci Hasan Söylemez, bisiklet dostlarıyla buluşmak için üniversitemize geliyor. Turu sırasında geçtiği yollar, çektiği fotoğraflar, karşılaştığı güçlükler, insanlar ve daha bir çok hikâyesi ile birlikte olacağımız bu söyleşiye tüm bisiklet severleri bekliyoruz.

Tarih : 13 Mayıs 2011 Cuma
Saat : 12:30-14:00
Yer : E.Ü. Fen Fakültesi A Blok Konferans Salonu
Düzenleyen : E.Ü. adına Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu(EBİT)
(link)
http://www.facebook.com/group.php?gid=5968592746&v=wall#!/photo.php?fbid=10150175384183533&set=o.5968592746&type=1&theater

Herkese merhabalar...

İzmir Karabağlar'dan hepinize sevgiler.. Ben ve eşim hem forumda hem pedallarda çok yeniyiz.. :) 2. haftanın içerisindeyiz (bize göre) uzun mesafeler katettik.. Bisikletlerimizi almadan önce, fikir alışverişinde bulunmak için, foruma giriş yapmaya çalıştık fakat aktivasyon bizi bayağı bir aktive etti :) Bugün beklemediğimiz bir an da posta kutumuz sinyal veriyordu (tahmin edin!!), hem de kimden BF dan.. Hızla üyelik işlemlerimizi hallettik ve işte burdayız.. Dileğimiz uzun uzun pedal çevirmek.. Sevgilerle..

Sema - İbrahim

Geri